انتخاب رشته/ پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد چه شرایطی دارد؟

شرایط پذیرش با آزمون دانشجوی استعدادهای درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ اعلام شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، براساس مفاد آیین نامه پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان در دوره‌های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ارشد مصوب شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که به تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی نیز ابلاغ شده است، متقاضیان دارای شرایط زیر حداکثر تا یک سال تحصیلی پس از زمان دانش‌آموختگی و صرفا برای یک بار در صورت شرکت در آزمون و کسب حدنصاب علمی حداقل ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در هر کدرشته محل در گزینش آزاد توسط سازمان سنجش به یکی از دانشگاه ها معرفی می‌شوند. 

شرایط پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان در دوره کارشناسی ارشد

برگزیدگان رتبه‌های اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی–دانشجویی و دانشجویان نمونه کشوری در دوره کارشناسی با معرفی سازمان امور دانشجویان می‌توانند در دوره با آزمون استعداد درخشان کارشناسی ارشد پذیرفته شوند. 

رتبه های اول تا سوم نهایی جشنواره خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی در دوره کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته، با مشارکت حداقل ۵۰ درصد در دستاورد حائز رتبه از جمله شرایط دیگر برای پذیرش دانشجوی استعداد درخشان به شمار می‌رود. از طرفی دانش آموخته رتبه اول دوره کارشناسی پیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی هشت نیمسال دانش آموخته شده و دانش آموخته رتبه اول دوره کارشناسی ناپیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی چهار نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده نیز می‌تواند در این دوره شرکت کند.

حداکثر مهلت تحصیل برای دانش‌آموختگان برتر

حداکثر مدت تحصیل برای دانش آموختگان رتبه اول دوره کارشناسی پیوسته هشت نیمسال و برای دانش آموختگان دوره کارشناسی ناپیوسته چهار نیمسال است. ضمنا متقاضی به لحاظ میانگین کل،  باید حائز بالاترین میانگین در مقایسه با دانشجویان هم رشته و هم ورودی موسسه محل تحصیل خود باشد.

شرایط معرفی فارغ‌التحصیلان برتر به سازمان سنجش آموزش کشور

دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی موظفند یک بار در هر سال به ازای هر رشته، از بین فارغ التحصیلان رتبه اول تمامی رشته‌های آموزشی خود در مقطع کارشناسی که حداکثر تا یکسال تحصیلی از تاریخ فراغت از تحصیل آنها نگذشته باشد، فقط یک نفر را که بالاترین معدل کل را کسب کرده باشد در موعد مقرر به سازمان سنجش آموزش کشور معرفی کنند. افراد مشمول این آیین نامه مجازند حداکثر تا یک سال تحصیلی پس از زمان دانش آموختگی و صرفا برای یک بار از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

دانشجویان مقطع کارشناسی در تمامی دوره ها چنانچه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور وارد دوره‌های فوق شده باشند، می‌توانند از تسهیلات رتبه اولی بهره مند شوند. دانشجویان رتبه اول دوره کارشناسی که بر اساس کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته نیستند، نمی‌توانند از مزایای این آیین نامه بهره‌مند شوند.

افرادی که با توجه به امتیاز رتبه اول پذیرفته نشوند، ادامه تحصیل آنان همانند سایر متقاضیان و از طریق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سنوات بعد میسر خواهد بود.

ظرفیت پذیرش ارشد با کنکور استعداد درخشان

سازمان سنجش موظف است حداکثر معادل ۱۰ درصد (با تقریب اضافی) در هر کدرشته محل تحصیلی دوره بالاتر را براساس اولویت نمره و انتخاب رشته متقاضیان به حائزین شرایط اختصاص دهد.

افرادی در امتیاز رتبه اول گزینش خواهند شد که ضمن واجد شرایط بودن، اطلاعات آنان براساس مندرجات فرم تاییدیه رتبه اول (مندرج در انتهای دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۰) توسط معاونت آموزشی دانشگاه و یا موسسه آموزش عالی محل تحصیل آنان از تاریخ ۲۰ تا ۳۰ شهریور منحصرا از طریق پرتال اینترنتی به این سازمان اعلام می‌شود در غیر اینصورت سهمیه رتبه اول برای آنان لحاظ نخواهند شد. به همین منظور ضرورت دارد همه متقاضیان استفاده از این امتیاز که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، فرم مذکور را تکمیل و حداقل تا سه هفته قبل از تاریخ فوق، تحویل معاونت آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ذیربط کنند. شمولان این آیین‌نامه نیز مجازند حداکثر تا یکسال تحصیلی بعد از تاریخ فراغت از تحصیل و صرفا برای یک بار از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1109527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =