آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش نازخاتون

خورش نازخاتون یک خورش خوشمزه گیلانی است که با بادمجان درسته و گوشت تهیه می شود که می توانید متاسب با ذائقه خودتان از خورش نازخاتون با مرغ یا خورش نازخاتون با گوشت قرمز تهیه کنید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز؛ خورش نازخاتون یکی از غذاهای سنتی خوشمزه گیلان است که با بادمجان تهیه می شود. در تهیه خورش نازخاتون مطابق با سلیقه خودتان می توانید از گوشت قرمز یا گوشت مرغ استفاده کنید. 

خورش نازخاتون با گوشت 

مواد لازم خورش نازخاتون با گوشت 

بادمجان   یک کیلو
نمک  به مقدار لازم
فلفل به مقدارلازم
پیاز 1 یا 2 عدد
آبغوره یا آبلیمو یک فنجان
 روغن به مقدارلازم
گوشت  800گرم
سبزی معطر(نعنا و جعفری)  500 گرم

طرز تهیه خورش نازخاتون با گوشت

پیاز را خرد کرده در کمی روغن در قابلمه تفت دهید.

گوشت خورشی را اضافه کرده همراه با پیاز تفت دهید. 

مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درش را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. 

سبزی ها را خرد کرده و سرخ کنید و به همراه نمک ، فلفل و آبغوره به خورش اضافه کنید.

بادمجان ها را پوست گرفته و سرخ کنید. 

خورش که جا افتاد، بادمجان را اضافه کرده به مدت 15 دقیقه بپزید و سپس سرو نمایید. 

خورش نازخاتون مجلسی

مواد لازم خورش نازخاتون مجلسی

بادمجان کوچک و قلمی  یک کیلو
 گوشت بدون استخوان  ۸۰۰ گرم
 نعنا و جعفری و کمی اسفناج  ۵۰۰ گرم
 نمک و فلفل  به میزان لازم
 پیاز  یک عدد
آبغوره   یک فنجان
روغن به میزان

طرز تهیه خورش نازخاتون مجلسی

پیاز را خرد کرده در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.

گوشت را به اندازه های مساوی خرد کرده با پیاز تفت دهید.

3 لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و درش را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. 

سبزی را خرد کرده تفت دهید و وقتی گوشت تقریبا پخته شد به همراه نمک ، فلفل و آبغوره به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شود و خورش جا بیوفتد. 

بادمجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید و روی خورش بچینید تا با حرارت خورش دم بکشد.

بادمجان ها را اطراف  ظرف بچینید و گوشت را وسط ظرف بکشید و به همراه برنج میل نمایید. 

خورش نازخاتون با مرغ

مواد لازم خورش نازخاتون با مرغ

 سینه مرغ   300 گرم
 بادمجان قلمی  4 عدد
 نعنا و جعفری 300 گرم
پیاز داغ 6 قاشق غذاخوری
 آبغوره یا آب نارنج 3 قاشق غذاخوری
 ادویه خورشتی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
محلول زعفران

1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش نازخاتون با مرغ

بادمجان ها را پوست گرفته ، تلخی اش را بگیرید و همانطور درسته سرخ کنید. 

در قابلمه کمی روغن ریخته و نصف پیازداغ را اضافه کنید.

سینه مرغ را خرد کرده با پیازداغ تفت دهید.

رنگ مرغ که تغییر کرد ، ادویه ، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید.

2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد. 

نعنا و جعفری را خرد کرده کمی تفت دهید. 

20 دقیقه قبل از پایان پخت به خورش اضافه کنید.

بادمجان سرخ شده و نصف دیگر پیازداغ را بعد از پخت کامل مرغ به خورش اضافه کنید. 

زعفران دم کشیده و نمک را اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه متناسب با سلیقه خودتان آبغوره یا آب نارنج را اضافه کرده و شعله را خاموش نمایید. 

در صورت  تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید. 

منبع: بیتوته

کد خبر: 1112350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =