آموزش آشپزی / طرز تهیه شله بریان زیره؛ یک غذای اصفهانی

شله بریان زیره یا شله بریانی زیره یک غذای خوشمزه اصفهانی است که قدمت 200 ساله دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، شله بریان با زیره یک غذای سنتی خوشمزه اصفهانی است که نسبت به سایر غذاهای اصفهان کمتر به گوشتان رسیده است.  شله بریان با زیره اصفهان قدمتی 200 ساله دارد و اغلب در زمستان تهیه می شود. این غذا بسیار مقوی بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در تهیه شله بریانی اصفهان از برنج محلی و گوشت استفاده می شود و از زیره برای عطر دهی به آن استفاده می شود.

مواد لازم شله بریان زیره

گوشت دنده یا گردن     ۱۵۰ گرم
برنج دانه ریز     ۱ پیمانه
پیاز     ۱ عدد
زیره     ۲ ق غذا خوری
نمک     ۲ ق چای خوری
فلفل سیاه     ۱ ق چای خوری
زردچوبه     ۱/۲ ق چای خوری

 طرز پخت شله بریان زیره, شله بریانی زیره, طرز تهیه شله بریان زیره با لپه

برنج نیمدانه را بشویید و با کمی نمک و آب بگذارید چند ساعت خیس بخورد.

پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود سپس گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و تفت دید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.

چند پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و اجاه دهید 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.

استخون را از گوشت جدا کنید و دوباره گوشت را به همراه برنج خیس خورده به قابلمه اضافه کنید و بگذارید برنج بپزد.

هر از گاهی هم بزنید که برنج ته نگیرد.

زمانی که آب گوشت کم شد و برنج نرم شد ، زیره را اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تا آب شله کاملا کشیده شود.

مواد را با گوشت کوب ، بکوبید و سپس سرو نمایید.

مواد لازم شله بریانی زیره با لپه

برای 5 نفر

زمان تهیه 30 دقیقه

زمان پخت 120 دقیقه

 برنج     ۲ پیمانه
گوشت گوسفندی گردن یا دنده     ۲۰۰ گرم
لپه‎     ۱/۳ پیمانه
نمک و فلفل و زرد چوبه و زیره     به مقدار لازم

 طرز تهیه شله بریانی زیره با لپه

گوشت را پیاز و کمی زردچوبه تفت دید.

در ظرفی دیگر برنج که از 2 ساعت قبل خیس خورده را با کمی زردچوبه و لپه بپزید.

گوشت را به همراه آب گوشت به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم جا بیوفتد.

بعد از این که شله تنگ آب شد ، زیره ، نمک و فلفل را اضافه کنید.

هر از گاهی شله را هم بزنید تا کاملا مثل حلیم غلیظ شود.

 نکات لازم برای تهیه شله بریانی زیره اصفهان

برای پخت گوشت میتوانید آب زیادی اضافه کنید که در مراحل بعد از همان آب استفاده کنید.

اگرچربی خون دارید می توانید گوشت  گوساله را جایگزین گوشت گوسفند کنید.

در مراحل پایانی پخت برنج ، نمک غذا را امتحان کنید و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.

می توانید کلا از گوشت خورشتی بدون استخون برای طبخ این غذا استفاده کنید ولی اگر همراه با استخوان باشد شله خوشمزه تر و مقوی تر خواهد شد.

اگر هنگام پخت برنج ، آب کم شده بود می توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. آب سرد کیفیت غذا را خراب خواهد کرد.

مقداری از گوشت را میتوانید کنار بگذارید و برای تزئین روی غذا استفده کنید.

برای پخت شله بریان در صورت تمایل می توانید زردچوبه را حذف کنید.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1112593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =