رفع محرومیت با رونق گردشگری در کنار حفظ فرهنگ‌ها و آداب و رسوم امکان پذیر است

یک کارشناس گردشگری معتقد است که سیاست‌های گردشگری و ایرانگردی، نیازمند تغییرات اساسی در کشور ماست.

قاسم کرمانی، کارشناس گردشگری در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز به بیان مشکلات و معضلات تورهای گردشگری در ایام شیوع ویروس کرونا پرداخت و اظهار کرد: البته در گردشگری از ابتدا مشکلات خاصی در کشور ما وجود داشته که بنا بر شرایط خاص و ایدئولوژی‌هایی که در کشور حاکم است، محدودیت‌ها زیاد بوده و شما نمی‌توانید به عنوان مثال یک گردشگر روس را به سادگی به ایران دعوت کنید در حالی که ترکیه یا کشورهای دیگر بسیار راحت گردشگران را به کشورشان جذب کرده‌اند.

سیاست‌های غلط سبب نابودی گردشگری در کشور می‌شود

این راهنمای گردشگری ضمن بیان مطلب فوق ادامه داد: برخی قوانین ما در عین حال که برای ما عجیب است، برای گردشگران نیز باورنکردنی است، به عنوان مثال در کشور ما از رفتن گردشگر در آب ممانعت می‌کنند یا قوانین خاصی برای پوشش دارند و بعد از آن هنگامی که گردشگر وارد کشور می‌شود و بسیاری از بانوان ایرانی را می‌بیند، تعجب می‌کند که چرا این اجبار برای گردشگران وجود داشته و در این کشور تناقض وجود دارد.

وی افزود: گردشگری که وارد کشور می‌شود در خیابان‌های همین شهر تهران بسیاری از بانوان را با آرایش و تیپ‌هایی می‌بیند که این شرایط حتی در اروپا و آمریکا هم دیده نمی‌شود و این موضوع برای گردشگر عجیب است که چرا این آرایشی که او در مهمانی شبانه از آن استفاده می‌کند را یک خانم ایرانی در زندگی روزمره و حتی محل کارش انجام می‌دهد و واقعا این موارد را درک نمی‌کند.

کرمانی با بیان این مطلب که این اختلاف عجیب و غریب فرهنگی که ناشی از یک سری از سیاست‌های غلط در کشور است سبب شده گردشگری به میزان زیادی نابود شود، ادامه داد: در این شرایط شیوع کرونا نیز در دو سال گذشته مزید بر علت شده و متاسفانه عدم مدیریت صحیح در کشور برای مقابله با این ویروس، وضعیت بسیار نامناسبی برای گردشگری به وجود آورده است.

کارشناس حوزه گردشگری اذعان کرد: متاسفانه مسئولان به جای اینکه کمک کنند و گردشگری را به سمت گردشگری نوین و پایدار سوق دهند و به دفاتر جهانگردی  و ایرانگردی و همینطور فروش بلیط یاری رسانده تا به روز شوند، در غفلت هستند در حالی که در حال حاضر دیگر کسی بلیط هواپیما را در دفتر خریداری نمی‌کند، بلکه به صورت اینترنتی می‌خرد و این امر سبب شده دفاتر کارشان کم شود و بسیاری از مدیران یا دفتر خدماتیشان را بسته‌اند و یا برای فروش گذاشته‌اند اما نیاز به حمایت و به روز شدن دارند.

رفع محرومیت با رونق گردشگری در کنار حفظ فرهنگ‌ها و آداب و رسوم امکان پذیر است

سیاست‌های گردشگری نیازمند تغییرات اساسی

کرمانی ابراز امیدواری کرد که با روی کار آمدن آقای ضرغامی در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری شرایط این نهاد نیز خوب شده و در سیاست‌های گردشگری کشور نیز تغییرات اساسی انجام دهد، تشریح کرد: ما متوقعیم که تغییرات عمده‌ای در سیاست گردشگری اتفاق بیفتد تا حداقل مناطقی برای گردشگران خارجی طبق قوانین خودشان به وجود بیاید، زیرا ما در دیگر کشورها مشاهده کرده‌ایم که هرکس بر اساس قوانین کشور و عقائد خودش پوشش داشته و هیچ کسی هم از این امر ممانعت نکرده است.

وی افزود: اما در ایران این‌گونه نیست و به عنوان مثال یک جشن آب بازی در کاشان بهانه‌ای می‌شود تا بلایی بر سر آن گردشگر بیاورند تا دیگر هوس چنین کاری نکند، در صورتی که همین مراسم در ایروان برگزار می‌شود و اگر شما بدانید که چه تعداد جمعیتی از ایران کارتن خوابی و بیرون ماندن در شب را به جان می‌خرند تا فقط یک روز در این جشن آب بازی حاضر شوند، در صورتی که همین ایروان تا چند سال قبل جزوی از کشور بزرگ و پهناور ایران بود، پس چرا در آن منطقه ورود گردشگر آزاد است.

برگزاری جشن‌های باستانی هیچ منافاتی با فرهنگ ایرانی اسلامی ندارد

کرمانی با اشاره به این مطلب که می‎شود حتی با ایدئولوژی‌هایی که سیستم حاکمیتی دارد هم این جشن‌ها را برگزار کرد، اذعان کرد: ما بیش از سیصد جشن در ایران داریم که به نوعی شامل هر روز می‌شود و جشن‌های ماهانه و فصلی هم جای خود را دارد که شامل جشن مهرگان، آبانگان، آذرگان و سپندارمذگان می‌شود، اما باید دید چه کسی متولی می‌شود تا این جشن‌ها برگزار شوند، در صورتی که این جشن‌ها هیچ منافاتی با فرهنگ ایرانی اسلامی ماهم ندارد و در دین اسلام هم به جشن و شادی تاکید شده است.

این کارشناس گردشگری بیان کرد: در هیچ کجای دین اسلام شادی را منع نکرده‌اند در صورتی که از غم و غصه منع شده ایم، زیرا در روایتی آمده که از امام علی علیه السلام پرسیدند که شما برترید یا حضرت عیسی(س) و ایشان فرمودند: من برترم، زیرا من هم می‌خندم و هم گریه می‌کنم، در صورتی که عیسی فقط گریه می‌کرد و کنج عزلت گزیده بود، پس ما هم باید بخندیم و هم گریه کنیم و فقط به یک جنبه نپردازیم.

رفع محرومیت با رونق گردشگری در کنار حفظ فرهنگ‌ها و آداب و رسوم امکان پذیر است

رفع محرومیت مناطق کم برخوردار با رونق گردشگری 

وی تاکید کرد: امروز ما باید به سمت توسعه گردشگری حرکت کنیم و با قوانین دست و پاگیر جلوی توسعه آن را نگیریم، در صورتی که با تعطیل کردن مراسم و مسابقاتی که سبب جذب گردشگر می‌شود باعث می‌شویم این مراسم در کشورهای دیگر برگزار شده و سودش به جیب آنها برود، چرا باید این سود به مردم مناطق محروم کشور همچون چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان نرود، مگر شعار مسئولان ما حمایت از این عزیران نیست پس رفع محرومیت با رونق گردشگری و در عین حال با حفظ فرهنگ‌ها و آداب و رسوم آن مناطق امکان پذیر است.

این کارشناس گردشگری اشاره کرد: من به عنوان کسی که تورهای زیادی را به صورت داخلی  و خارجی برگزار کرده ام معتقدم سود گردشگری به صورت خاص بین مردم محلی تقسیم می‌شود و شما هیچ صنعتی را نمیتوانید پیدا کنید که مثل گردشگری به جوامع محلی و روستائیان خدمت کند و به گونه ای است که وقتی مکانی گردشگرپذیر می‌شود، گردشگر با خریدی که از اهالی انجام می‌دهد باعث می‌شود سود مستقیم به دستشان برسد و بین همه تقسیم شود.

کرمانی در خاتمه بیان کرد: کشور ما ایران جزو پنج کشور برتر جهان در عرصه منابع طبیعی و همچنین جزو هشت کشور برتر جهان در میراث تاریخی و فرهنگی است اما باید دید در زمینه گردشگری در کجای جهان ایستاده‌ایم و از کشورهایی که هیچ منابعی ندارند مثل دوبی که حتی آب و هوا هم ندارد چرا پائین‌تر هستیم و اگر بشود حضور گردشگر را در کشور توسعه داد مسلما میتوان این خلاء را پر کرد.

  انتهای پیام/

کد خبر: 1114322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 9
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • خلج IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      5 0
      بسیار عالی و پر محتوا بود خانم حسینی فعال
    • امیر IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      4 0
      سلام.ضمن تشکر بابت مصاحبه عالیتون خواستم بابت پرداختن به موضوع آرایش غلیظی که تو ایران میشه اما تو اروپا و آمریکا کمتر دیده میشه تشکر کنم.
    • عباس IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      5 0
      کاملا صحیح وباعث تاسف هست که اززیباییهای کشورعزیزمون به طورهدفمندنمیشه استفاده کرد و هموطنانمون هم به جای اینکه درحفظ ونگهداری آثارباستانی وطبیعت کوشاباشندامابارهاکردن زباله هاشون وتخریب اونهاتیشه به ریشه خودمون میزنند.کاش فرهنگ سازی بشه
    • مرتضی IR ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      3 0
      عالی بود
    • اکرم زارعی IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      2 0
      عالی بود ،به امید ایرانی بهتر
    • احمد IR ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      2 0
      واقعا چرا ما برای گردشگران خارجی این همه محدودیت داریم؟ مگر اونا هم برای ورود ما این همه محدودیت می گذارند؟ اونا باید بیان و با خودشون دلار بیارند تا کسب و کار مردم رونق بگیره
    • الهه IR ۰۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      2 0
      سلام و درود، بسیار مصاحبه عالی بود و به نکات درستی اشاره کرده بودند. به امید روزی که کشورمان در صنعت گردشگری در جای واقعی خودش قرار گیرد
    • منصور IR ۰۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      2 0
      متاسفانه در سیاست های کلان کشور ما صنعت توریسم جایگاهی ندارد کشور ما کشور شبه طالبانی است با شیب ملایم تر کشوری که ایدئولوژی اولویت داشته باشد نسبت به‌ پیشینه تاریخی بهتر از این نخواهد شد اگر گردشگری کشور دلسوز داشته باشد و قوانین مزخرف حذف شود قطعآ رتبه اول از آن ماست
    • مجید IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      2 0
      بسیار عالی بود و به نکات مهمی به وضوح اشاره شد. گردشگری ایران به قدری پر ظرفیته که لازم نیست موتورشو تقویت کنن بلکه کافی جلوی پاش سنگ اندازی نکنن. به نظرم اصلی ترین دلیل برای عدم رونق گردشگری ایران، وجود تئوری هایی هست که به دلایلی ارتباط جامعه ایران با جامعه جهانی را صلاح نمی دونه. این تئوری ها با گستردگی فضای مجازی دیگه موضوعیت ندارد. امروزه با وجود فضای مجازی، جامعه ایران با جامعه جهانی ارتباط نزدیکی پیدا کرده، چرا این اتفاق در فضای حقیقی نیفته. امیدوارم صاحبان امر بی خیال موضوع بشن تا چرخ اقتصادم بهتر بچرخه. البته در سالهای اخیر گردشگری مسافران خارجی ایران گسترش داشته، اما دقت که می کنیم هدفدار بوده، گردشگران مذهبی بوده اند و از کشورهای مسلمان برای زیارت اماکن مذهبی وارد کشور شدن و شهر مشهد و قم توسعه خوبی داشته. پس این نشون میده که صاحبان امر نه تنها از اهمیت گردشگری باخبرند بلکه از راه و چاهش هم تا حدودی مطلعند، اما نگاه سلیقه ای و ایدئولوژیک به این موضوع دارند. به امید تغییر نگاه شان!