به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، شیرینی آغوزکنا یا کجی ، شیرینی سنتی مازندرانی است که با ترکیب آرد برنج و آرد گندم برای شب یلدا تهیه می شوند ، آغوز کنا در لهجه مازندرانی به معنی " گردو مانند " است.
آغوزکنا جزو شیرینی های خشک محسوب می شود و میتوانید آن را تا مدت ها در ظرف در بسته در فریزر نگهداری نمایید. ادر ادامه مقاله با آموزش آغوزکنا همراه شما هستید.
مواد لازم شیرینی آغوزکنا
برای ۴ نفر
زمان آماده سازی ۱ ساعت
زمان پخت ۳۰ دقیقه
آرد برنج ۱۵۰ گرم آرد سفید۳۰ گرم تخم مرغ۱ عدد پودر گردو۵۰ گرم روغن جامد۷۰ گرم آب ۳۰ گرمشکر ۱۰۰ گرم بکینگ پودریک دوم قاشق چایخوری پودر هل۱ قاشق چایخوری زعفران آب کرده به میزان لازم
۱۰۰ گرم شکر و ۳۰ گرم آب را مخلوط کرده و کناری بگذارید تا شکر حل شود.
۱۵۰ گرم آرد برنج را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی اش گرفته شود ولی رنگ آرد تغییر نکند. سپس آرد را کنار بگذارید خنک شود.
آرد برنج که کاملا سرد شده را با آرد سفید ، بکینگ پودر ، هل ، زعفران ، روغن جامد ذوب شده و گردو و تخم مرغ مخلوط نمایید تا یکدست شود.
مخلوط آب و شکر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا خمیر نرم و لطیفی داشته باشید.
خمیر را در پلاستیک پیچیده و به مدت ۱۲ ساعت تا ۱ شب در یخچال بگذارید استراحت کند.
خمیر را بعد از یک شب از یخچال دراورده و به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و گرد کنید.
در صورت تمایل می توانید گردو خرد شده یا نصف گردو روی شیرینی بچسبانید و کمی فشار دهید سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم شده است بگذارید تا بپزد.
انتهای پیام/
نظر شما