آموزش آشپزی / طرز تهیه کوکوی شیرین قزوینی

در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کوکوی شیرین قزوینی آشنا کنیم.

به گزکوکو شیرین از غذاهای سنتی و محلی شهر قزوین است. این غذا به عنوان شیرینی نیست بلکه کوکو است با طعم شیرین. افرادی که به غذاهای شیرین علاقه دارند حتما این غذا را تهیه و میل کنند.

مواد لازم برای کوکوی شیرین قزوینی برای 5 نفر :

سیب زمینی متوسط     5 عدد
تخم مرغ     4 عدد
 روغن مایع      به مقدار لازم
 نمک      به مقدار لازم
 آب و گلاب     1 پیمانه
 شکر      1 پیمانه
 زعفران دم کرده     به مقدار لازم

 روش آماده سازی کوکو شیرین قزوینی :

برای پخت کوکو شیرین ابتدا سیب زمینی ها را بپزید و زمانی که گرم هستند آن ها را ریز رنده کنید و یا چرخ کنید. تخم ها را در ظرفی جدا بشکنید و هم بزنید. 2 قاشق شکر به آن اضافه کنید و هم بزنید و تخم مرغ ها را به همراه مقدار کمی نمک و روغن به سیب زمینی ها اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

تابه ای را روی گاز قرار بدهید و داخل آن روغن بریزید و اجازه بدهید داغ شود. مواد کوکو را داخل روغن بریزید و اجازه بدهید سرخ شود. سپس آن را برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ کنید.

برای تهیه ی شربت کوکو شیرین، داخل قابلمه ای شکر، آب و زعفران و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا مقداری بجوشد. سپس شربت را روی کوکوها بریزید و اجازه بدهید با حرارت کم به خورد کوکوها برود. در پایان کوکو را خارج کنید و با پودر مغز پسته و گل محمدی تزیین کنید.

طرز تهیه کوکو شیرین در فر :

مواد لازم کوکو شیرین :

سیب زمینی      1 کیلو
 تخم مرغ     8 تا 10 عدد
 بکینگ پودر      1 قاشق مرباخوری
 زعفران دمکرده غلیظ     1 قاشق غذاخوری
 روغن مایع      150 گرم
 نمک      مقدار کمی
شکر     350 تا 500 گرم
 آب     1 پیمانه
گلاب     نصف پیمانه

پخت کوکو شیرین در فر :

آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا شکر در آب حل شود و 4 دقیقه پس از جوشیدن گلاب را اضافه کنید و بعد از یک جوش زدن از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سیب زمینی را آب پز کنید و پوست بگیرید و داغ داغ بکوبید.

تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با همزن به مدت 4 الی 5 دقیقه هم بزنید سپس بکینگ پودر و زعفران دم کرده را اضافه کنید. سپس سیب زمینی پوره شده را به همراه نمک و تخم مرغ های زده شده و 2/3 از روغن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

کف تابه ای پیرکس و یا قالبی را چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید به صورتی که قطر آن 2-4 سانتی متر شود. روی آن را صاف کنید و باقی روغن را روی آن را بریزید در فر به مدت 35-45 دقیقه در دمای 180 درجه قرار بدهید.

دقت کنید در قالب های فلزی زودتر می پزد و سرخ می شود. اما در ظروف پیرکس زمان پخت بیشتر می شود. دقت کنید که پخته شوند.

بعد از پخت شربت را روی کوکو بریزید وکوکو را برش بدهید و به مدت 5 دقیقه دیگر در فر بگذارید.

پس از این زمان اجازه بدهید تا خنک شود. و روی هر برش را با خلال بادام و پسته تزیین کنید و برای براق شدن مقداری شربت روی آن بزنید.
روش های درست کردن کوکو شیرین, مواد لازم برای تهیه ی کوکو شیرین

نکاتی برای تهیه ی کوکو شیرین :

• برای پخت کوکو شیرین می توانید از قالب های مافین هم استفاده کنید.

• برای تهیه ی شربت کوکو از هل هم می توانید استفاده کنید.

• دقت کنید به دلیل اینکه این غذا شیرین است نمک باید خیلی کم باشد تا بدمزه نشود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1116134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =