به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، قطاب یکی از شیرینی های سنتی ایران و سوغات معروف شهر یزد است که به دلیل طعم مطبوعش طرفداران زیادی دارد و پای ثابت شیرینی های عید نوروز شده. قطاب یکی از معروف ترین و اصیل ترین شیرینی های خوشمزه ایرانی است که طرز تهیه ساده ای دارد و با کمی صبر و حوصله به راحتی آماده میشود. در ادامه سه نوع طرز تهیه قطاب یزدی را با شما به اشتراک می گذاریم.
در تهیه خمیر قطاب سنتی و اصیل یزدی تخم مرغ و بکینگ پودر استفاده نمیشود ولی دستور تهیه های جدید برای این که خمیر قطاب بهتر پف کند و همه با هر سطح مهارتی بتوانند این شیرینی خوشمزه را تهیه کنند، از تخم مرغ و بکینگ پودر استفاده شده است.
قطاب یزدی سنتی:
مواد لازم قطاب سنتی و اصیل یزدی برای 6 نفر
آرد 250 گرم (حدودا)
روغن جامد 80 گرم
آب 200 میلی لیتر
پودر قند یا شکر به مقدار لازم
پودر هل 1 ق مرباخوری
گردو آسیاب شده 100 گرم
روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم
طرز تهیه قطاب یزدی اصل
1. آب و روغن جامد را با هم مخلوط کرده روی گاز با حرارت متوسط میگذاریم تا روغن ذوب شود. همین که آب شروع به ریزجوش زدن کرد شعله را خاموش کنید.
2. آرد را الک کرده به مخلوط آب و روغن اضافه کنید. بهتر است آرد را کم کم اضافه کنید تا زمانی که خمیر نرم و لطیفی بدست آید و خمیر به دست نچسبد. بعد از آماده شدن خمیر صبر میکنیم به دمای محیط برسد. در این دستور خمیر نیازی به استراحت ندارد.
3. برای داخل قطاب، پودر شکر، هل، گردو و دارچین را مخلوط کنید. نسبت مواد داخل قطاب کاملا سلیقه ای است.
4. معمولا در یزد دربعضی قطاب ها فتیر خرد شده و پودر بادام به جای گردو اضافه میکنند. ولی ترکیب گردو برای قطاب خوشمزه تر است.
5. روغن مایع را در ظرف گود ریخته می گذاریم کاملا داغ شود.
6. به اندازه گردو از خمیر قطاب برداشته و با کف دست به قطر 3 میلی متر خمیر را پهن میکنیم.
7. مقداری از مواد میانی را برداشته و وسط خمیر میریزیم و به صورت بقچه گرد می کنیم و اضافه خمیر را از سرش جدا کرده و کف دست میچرخانیم تا کاملا گرد شود.
8. قطاب ها را در روغن انداخته سرخ می کنیم تا طلایی شود و روی دستمال حوله ای میگذاریم روغن اضافه اش گرفته شود.
9. بعد از گذشت 4 تا 5 ساعت قطاب ها را داخل خاک قند که کمی پودر هل به آن اضافه شده است میغلتانیم.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
نظر شما