آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه باسلوق سنتی ساوه

باسلوق سنتی ساوه شیرینی اصیل خوشمزه ایرانی است که با مغز گردو ، شیره انگور و آرد تهیه میشود و میتوانید به همراه چای نوش جان نمایید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، باسلوق اصیل ساوه با مغز گردو ، شیره انگور ، آرد و ادویه دلخواه تهیه میشود. باسلوق سنتی ساوه یکی از سوغاتی های اصیل این شهر است. برای تهیه باسلوق اصیل ساوه معمولا از مغز گردو استفاده میشود ولی میتوانید مغز بادام و پسته را هم متناسب با ذائقه خودتان در تهیه باسلوق شیره انگور ، استفاده کنید. روش تهیه باسلوق ساوه بسیار ساده است و البته مهم ترین نکته در روش تهیه باسلوق ساوه ، زمانی است که باید برای خشک شدن آن صرف می کنید. باسلوق سنتی ساوه به دو شکل رشته ای و سرکلاغی تهیه میشود که در ادامه روش تهیه باسلوق ساوه به هر دو شکل را به شما آموزش میدهیم.

برای 4 نفر

زمان آماده سازی : 15 دقیقه

زمان پخت : 20 دقیقه
 آب گرم     ۱ فنجان
 آرد معمولی     ۱ فنجان
 گلاب عرق و هل از هرکدام     ۱/۲ فنجان
 زعفران دم کرده      ۱ قاشق غذا خوری
 گردو     ۵-۶ عدد

 طرز تهیه باسلوق ساوه – رشته ای

برای تهیه باسلوق گردویی ساوه گردو را مغز کنید . مغز گردوها باید ترجیحا سالم باشد و 10 دقیقه در آب گرم بریزید تا نرم شود و بتوانید نخ و سوزن را از بینشان رد کنید.

یک متر نخ ضخیم را از یک سوزن متوسط و استریل شده رد کنید .

گردوها را به چهار قسمت تقسیم کنید و به طور منظم مثل تسبیح و چسبیده به هم به نخ بکشید.

آب گرم را با شیره مخلوط کنید و سپس آرد را الک کرده به آن ها اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود سپس از صافی رد کنید تا گلوله ای در آن باقی نماند.

مخلوط آرد و آب و شیره را روی حرارت بالا بگذارید و مدام هم بزنید که ته نگیرد.

هنگامی که شروع به قل زدن کرد ، شعله را کم کنید و گلاب و عرق هل و زعفران را اضافه کنید.

به هم زدن ادامه  دهید تا غلظت مواد از فرنی بیشتر شود یا به غلظت عسل برسد.

سر نخ گردوها را گرفته و کاملا درمواد فرو ببرید و سپس بیرون آورده و روی بند محکم آویزان کنید تا همه مواد تمام شود.

در صورتی که گردوها کاملا به مواد باسلوق آغشته نشده بود میتواند 2 – 3 بار با کمی فاصله دوباره داخل مواد فرو ببرید.

وقتی همه باسلوق ها آماده شد در فضای باز به بند گره بزنید و 5 – 6 روز اجازه دهید خشک شود.

باسلوق رشته ای شما آماده است.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1121180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =