۴۵ هزار دانش‌آموخته دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان شاغل هستند

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: ۴۹ پارک علم و فناوری و ۲۲۳ مرکز رشد در کشور فعال هستند و بیش از ۴۵ هزار دانش‌آموخته دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان شاغل هستند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، آئین اختتامیه بیست و دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور با حضور وزرای علوم، کشور، ورزش و جوانان و معاون علمی فناوری رییس جمهور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران (سالن خلیج فارس) در حال برگزاری است.

پیمان صالحی در این مراسم گفت: در آیین امروز از سه استاندار و سه رئیس دانشگاه که بیشترین نقش حمایتی را در انجام فعالیت‌های پژوهشی و حمایت از پژوهشگران داشته‌اند تجلیل می‌شود. همچنین ۲۳ پژوهشگر برگزیده از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور و ۱۰ فناور برگزیده نیز که برای رفع نیازهای کشور بیشترین تلاش را داشتند مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به اینکه فراخوانی که به دانشگاه‌های اعلام شد ۳۵۶ پژوهشگر برتر در سطح دانشگاهی به وزارت علوم معرفی شد، افزود: از این تعداد پس از داوری‌های مختلف و در نهایت ۲۳ نفر به عنوان برگزیده نهایی انتخاب شدند.

وی افزود: علاوه بر پژوهشگران برتر، از ۱۰ نشریه علمی پژوهشی به عنوان نشریه برتر معرفی و از ۶ انجمن برتر نیز تجلیل می‌شود.

وی همچنین اظهار کرد: برنامه وزارت علوم در خصوص نشریات علمی پژوهشی این است که از میان از ۱۴۰۰ نشریه علمی پژوهشی سالانه تعدادی از آنها را در نمایه‌های معتبر بین المللی را حل کند تا هم رشد علمی کشور بیشتر شود و هم اینکه نظرات و ایده‌های کشورمان را در زمینه های اجتماعی فرهنگی و اندیشه اسلامی در دنیا ترویج نماییم.

صالحی ادامه داد: در زمینه انجمن‌های علمی نیز برنامه وزارت علوم این است که انجمن ها را متمرکز کنیم و در هر رشته دانشگاهی چندین انجمن مستقل نداشته باشیم.

وی با اعلام اینکه به زودی برنامه‌های جدید معاونت پژوهشی وزارت علوم اعلام می‌شود گفت: استفاده از ظرفیت‌های شورای عالی عتف برای جهت‌دهی پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کشور و همچنین تقویت دیپلماسی علمی به معنای حمایت از حضور دانشمندان و اندیشمندان شاخص در مراکز تصمیم‌گیری علمی دنیا از برنامه‌های مهم معاونت پژوهشی است.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب و تحسین ایشان از رشد علمی کشور گفت: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که ما باید وضع موجود را حفظ و صیانت کرده و آن را ارتقا دهیم. لذا ارتقای وضعیت پژوهشی کشور وظیفه و ماموریت همه مسئولان آموزش عالی است.

صالحی در بیان ظرفیت آموزش وضعیت پژوهشی کشور نیز گفت: هم اکنون ۴۹ پارک علم و فناوری و ۲۲۳ مرکز رشد در کشور فعال هستند و بیش از ۴۵ هزار دانش‌آموخته دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان شاغل هستند. همچنین ۱۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان و ۷ هزار و ۹۰۰ واحد فناور و در کشور فعالیت می‌کنند.

معاون وزیر علوم افزود: از نظر شاخص‌های علمی و پژوهشی دنیا، رتبه ۶۰ را داریم و از لحاظ زیرساخت، رتبه ۷۰، از لحاظ سرمایه انسانی و سرمایه پژوهشی نیز رتبه ۴۹ و از لحاظ تعداد دانش آموختگان فنی و مهندسی رتبه سه دنیا را داریم.

معاون پژوهشی وزیر علوم در پایان سخنانش به رشد پژوهشی کشور در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: از لحاظ جایگاه در نمایه‌های معتبر بین‌المللی رتبه ۱۵ دنیا را داریم از لحاظ همکاری‌های بین‌المللی پژوهشی از رتبه ۳۰ در سال ۲۰۲۰ در چند سال گذشته به ۲۰ سال اخیر رسیده‌ایم و از نظر استنادات و ارجاعاتی که به مقالات علمی دانشمندان ما می‌شود نیز رشد چشمگیری داشتیم و رتبه های ۱۵ و ۱۶ را در دنیا کسب کرده‌ایم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1122160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =