افزایش اجاره‌بهای مسکن چه تبعاتی داشت؟

بانک مرکزی می‌گوید: عامل اصلی تورم این ماه (با توجه به سهم گروه‌ها در شاخص قیمت مصرف‌کننده)، همچون روند چند ماه اخیر به افزایش نسبتاً بالای قلم «ارزش اجاری مسکن» ارتباط می‌یابد.

  به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بانک مرکزی در گزارشی در خصوص شاخص‌های اقتصادی آبان ماه اعلام کرد: علی رغم اینکه در آبان‌ماه ۱۴۰۰ روند تورم متوسط دوازده‌ماهه و نقطه به نقطه (نسبت به آبان ۱۳۹۹) همچون ماه گذشته (مهر ۱۴۰۰) کاهشی بوده، با این حال تورم ماهانه همچنان در سطح نسبتاً بالایی قرار داشته است.

بانک مرکزی می‌گوید: عامل اصلی تورم این ماه (با توجه به سهم گروه‌ها در شاخص قیمت مصرف‌کننده)، همچون روند چند ماه اخیر به افزایش نسبتاً بالای قلم «ارزش اجاری مسکن» ارتباط می‌یابد.

آنگونه بانک مرکزی در خصوص وضعیت بازارهای دارایی از جمله مسکن تحلیل کرده، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که شاخص قیمت مسکن معامله شده با افزایش مواجه شده است.

بر اساس اطلاعات اخذ شده از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران طی آبان ماه نسبت به ماه قبل (مهر ۱۴۰۰) ۱.۲ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (آبان ۱۳۹۹) ۱۷.۷ درصد افزایش را تجربه کرد.

خاطرنشان می‌شود پیش از این نیز بانک مرکزی در گزارشی رشد اجاره بها در آبان ماه امسال در تهران نسبت به آبان ماه سال گذشته را ۵۱.۶ درصد اعلام کرد. این شاخص (رشد اجاره بها) در کل کشور ۵۴.۹ درصد برآورد شده بود.

گفتنی است نرخ تورم آبان ماه سال جاری ۴۴.۴ درصد اعلام شده بود.

تأکید بانک مرکزی بر ادامه روند افزایشی اجاره بهای مسکن در ماه‌های اخیر در حالی است که در ۲۳ خرداد ماه امسال در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، سقف افزایش اجاره بهای مسکن را برای تهران، سایر کلانشهرها و سایر شهرها به ترتیب ۲۵، ۲۰ و ۱۵ درصد اعلام کرده بود.

انتهای پیام/

منبع: مهر

کد خبر: 1123490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =