به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آش قورت قیله جلفا یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان آذربایجان شرقی و شهر جلفا است . آش قوروت قیله جلفا به عنوان وعده غذایی سبک ، پیش غذا یا میان وعده صرف می شود و طعم متفاوت آن باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد. طرز تهیه آش قروت قیله بسیار راحت و تقریبا مشابه همه آش های ایرانی دیگر است و از آن جا که ترکیب بسیار متنوعی از برنج ، بلغو ، حبوبات و سبزیجات و آب قلم دارد ، یک غذای کامل محسوب می شود.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش میگو ترش جنوبی
مواد لازم آش قوروت قیله برای ۶ نفر
برنج ترجیحا نیم دونه/ ۲۵ گرم (نصف پیمونه پلوپز)
بلغور/ ۵۰ گرم (یه پیمانه پلوپز)
پیاز/ ۱ دونه متوسط نگینی شده
گوجه فرنگی خرد شده/ ۴۰۰ گرم ( ۲ تا متوسط)
لوبیا سبز خرد شده/ ۲۰۰ گرم (دوپیمانه پلوپزی تقریبا)
بادمجان خرد شده/ ۲۰۰ گرم ( ۱ دونه بزرگ)
لوبیا چشم بلبلی/ ۶۰ گرم (یک و نیمپیمانه پلوپز تقریبا)
تره خرد شده/ ۱۰۰ گرم
جعفری خرد شده/ ۱۰۰ گرم
ریحان خرد شده/ ۲۰۰ گرم
سیر/ ۸حبه متوسط
نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان لازم
فلفل سبز تند به میزان لازم
آب گوشت یا قلم یا عصاره گوشت به میزان لازم
طرز تهیه آش قروت قیله
برنج و بلغور و لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل در ظرف های جدا بخیسانید. گوجه و بادمجان را نگینی خرد کنید. کمی نمک به بادمجان ها بزنید و در ابکش بگذارید تلخش است برود سپس بشویید و دوباره آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافه اش برود. پیاز را خرد کنید و تفت دهید تا سبک شود سپس زردچوبه بزنید. بادمجان را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. لوبیا سبز خرد شده را اضافه کند و تفت دهید تا نرم شود. گوجه را اضافه کنید و صبر کنید آبش کشیده شود. آب لوبیا ، برنج و بلغور را دور بریزید و خودشان را به مواد آش اضافه کنید.
اگر نمیخواهید از عصاره گوشت استفاده کنید مفداری فلفل و زیره یا ادویه دلخواه به مواد بیفزایید. آب یا آب قلم صاف شده را اضافه کرده روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزند.
پخت این آش آب زیادی لازم دارد و ممکن است تا ۳ لیتر آب نیاز داشته باشید. سبزی ها را خرد کنید و بعد از پخت حبوبات به آش اضافه کنید و یک جوش که زد سیر له شده را اضافه کنید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
نظر شما