آموزش شیرینی پزی/ دستور پخت باقلوای سه رنگ قزوین

باقلوای سه رنگ قزوین که به نام باقلوای پرچمی قزوین هم شناخته می شود ، مهم ترین و پرطرفدار ترین سوغات قزوین است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، باقلوای سه رنگ قزوین که به نام باقلوای پرچمی قزوین هم شناخته می شود ، مهم ترین و پرطرفدار ترین سوغات قزوین است. از آنجایی که تنوع مزه در باقلوای پرچمی قزوین بیشتر از باقلوای یزد ، اصفهان و شیراز است ، می توان گفت یک شیرینی بی همتاست . 

در باقلوای پرچمی قزوین از پودر قند ، مغز پسته ، مغز بادام ، زعفران ، گلاب ، هل و آرد استفاده می شود. 

در صورتی که بخواهید باقلوای ۵ رنگ داشته باشید میتوانید از کم و زیاد کردن مقدار زعفران برای داشتن دو لایه به رنگ زرد و نارنجی استفاده کنید و از کاکائو برای تهیه یک لایه رنگی اضافه دیگر در باقلوا کمک بگیرید.

مواد لازم باقلوای سه رنگ قزوین

گلاب     ۱ قاشق غذاخوری
 آب گرم     ۲ قاشق غذاخوری
 روغن جامد آب شده     ۱ قاشق سوپ خوری
 آرد الک شده     ۱ پیمانه
مواد لازم داخل باقلوا پرچمی
 پودر بادام     ۵ پیمانه
 پودر پسته     ۳ پیمانه
 پودر قند     ۵ پیمانه
زعفران حل شده     ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل     ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم شربت باقلوا پرچمی
 آب     ۱ پیمانه
شکر     ۱ پیمانه
گلاب      دو قاشق غذاخوری 

برای تهیه شربت باقلوای سه رنگ قزوین تمام مواد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا قوام بیاید. برای تست قوام آمدن شربت باقلوا مقداری از شربت را بین دو انگشت شصت و سبابه بگذارید و دو انگشت را از هم دور و نزدیک کنید اگر شربت کش آمد یعنی قوام آمده است. 

برای تهیه مواد میانی باقلوای سه رنگ قزوین پودر قند و هل را مخلوط کنید.  نیمی از پودر بادام را با زعفران مخلوط نمایید.  پودر قند و هل مخلوط شده را به سه قسمت تقسیم نموده و در ظرف های جداگانه با پودر پسته ، پودر بادام سفید و پودر بادام زعفرانی مخلوط نمایید. 

برای تهیه خمیر باقلوای سه رنگ قزوین ، آب و روغن و گلاب را مخلوط کنید ، آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف درست شود. 

خمیر را در کیسه فریزر به مدت ۲ ساعت در دمای محیط بگذارید استراحت کند.  خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و روی سطح کار را پلاستیک بیندازید و خمیر را با وردنه صاف کنید تا مثل نان لواش نازک شود. 

دستور پخت باقلوای قزوین

سینی فر مورد نظر را با روغن مایع چرب کنید و خمیر نازک را کف قالب پهن کنید. 

مخلوط پودر بادام زعفرانی را روی خمیر بریزید و صاف کنید و خوب بکوبید.

مخلوط پودر بادام سفید را روی لایه زعفرانی بریزید و خوب بکوبید تا صاف شود. 

پودر پسته را روی مواد بریزید و صاف کنید و خوب بکوبید تا منسجم شود.

با یک قلم مو روی لایه پسته ، گلاب بزنید تا کمی نمناک شود. 

 لایه دوم خمیر را که با وردنه باز کرده اید روی لایه پسته بگذارید و با دست کمی فشار دهید تا به سطح مواد بچسبد. 

با پشت چاقو روی خمیر را به شکلی که می خواهید بعدا برش بزنیم خط می اندازیم .

باقلوای سه رنگ قزوینی را به مدت ۳۰ – ۳۵ دقیقه در فر ۱۷۵ درجه بگذارید تا خمیرش طلایی شود. 

باقلوا را از فر درآورید و شربت قوام آمده که سرد شده است را رویش بریزید و صبر کنید تا باقلوا کاملا سرد شود و شربت به خوردش رود سپس برش بزنید. 

باقلوای سه رنگ قزوینی شما آماده است امیدواریم از خوردن آن لذت ببرید.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1125945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =