طب سنتی/ آشنایی با خواص فوق العاده چای سیستوس

چای گیاهی سیستوس از خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی بهره مند است. تحقیقات حاکی از آن دارند که عصاره سیستوس نقش شگرفی در جلوگیری به ویروس ایفا می کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، چای سیستوس حاصل از گیاه سیستوس اینکانوس است. گیاه مدیترانه ای سیستوس در برابر خشکی مقاوم است و در تمام فصول سال از بوته های سبز رنگ بهره مند می باشد. از سری مزیت های چای سیستوس می توان به بهبود کارکرد قلب، درمان اگزما، بیماری های پوستی، درمان شوره سر و ارتقای سلامت دهان و دندان اشاره کرد. 

بیشتر بخوانید:

طب سنتی/ آشنایی با خواص زیره سیاه

رشد سالیانه بوته های گیاه سیستوس حدود یک الی دو متر برآورد شده است. گل های گیاه سیستوس در طیف رنگی صورتی تا بنفش کم رنگ به همراه لکه های سرخ مشهود هستند. 

بهتر است بدانید گل های گیاه سیستوس در نیمه های پایانی فصل بهار و فصل تابستان پتانسیل رشد دارند. علاوه بر این، برگ های گیاه سیستوس در حد فاصل یک الی یک و نیم اینچ رویش دارند. چای سیستوس تهیه شده از گیاه سیستوس اینکانوس می باشد. سیستوس اینکانوس گیاهی مدیترانه ای محسوب می شود. 

مناسب ترین آب و هوا برای رشد گیاه سیستوس مناطق دارای تابستان های گرم و خشک و زمستان های خنک و مرطوب می باشد. درمانگران طب سنتی از چای سیستوس در خصوص درمان ناراحتی های عادت ماهیانه، سرماخوردگی، زخم، سرفه و روماتیسم بهره می گیرند. عنوان این گیاه در کتاب های متعدد طب سنتی اعم از پیدایش ذکر شده است. 

خاصیت های چای گیاهی سیستوس

چای گیاهی سیستوس از خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی بهره مند است. تحقیقات حاکی از آن دارند که عصاره سیستوس نقش شگرفی در جلوگیری به ویروس ایفا می کند. علاوه بر این، طبق تحقیقات صورت گرفته برگ های گیاه سیستوس اینکانوس از خاصیت خرد کنندگی زیست لایه برخوردار هستند. 

یکی از ترکیبات سازنده چای سیستوس پلی فنول و ویتامین P یا بیوفلاوونوئید می باشد. پلی فنول ترکیبی گیاهی به شمار می رود که در بدن به مثابه ی آنتی اکسیدان عمل می کند. 

در بدن انسان مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد وجود دارند. با افزایش مقادیر رادیکال های آزاد در بدن زمینه ی شکل گیری بیماری های قلبی و سرطانی به وجود می آید. مناسب ترین اقدام در خصوص جلوگیری از تولید بیش از اندازه رادیکال های آزاد بهره گیری از آنتی اکسیدان است. 

از آنجایی که یکی از ترکیبات سازنده ی چای سیستوس پلی فنول با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد، مصرف این دمنوش گیاهی در بهبود کارکرد قلب نقش چشمگیری دارد. 

خاصیت های درمانی چای سیستوس 

به طور کلی چای سیستوس به موجب برخورداری از آنتی اکسیدان نقش چشمگیری در سلامت عمومی بدن ایفا می کند. 

حفاظت کننده از بهداشت دهان و دندان

یکی از راه حل های موثر برای برطرف کردن پلاک دندان، بهره گیری از چای سیستوس می باشد. چای سیستوس یک عامل تأثیر گذار از پوسیدگی دندان محسوب می شود که برای سلامت دهان و دندان مفید است. 

همان طور که بیان کردیم برگ های چای سیستوس خاصیت خردکنندگی زیست لایه دارند. مصرف گیاه سیستوس به موجب برخورداری از خاصیت خردکنندگی زیست لایه و دارا بودن خاصیت ضد باکتری، باکتری های موجود در دهان را به حداقل ممکن می رساند و حس طراوات و پاکیزگی دهان را به ارمغان می آورد. 

درمان کننده ناراحتی های پوستی و تقویت سلامت مو 

یکی از مزیت های درمانی چای سیستوس، به بیماری های پوستی اختصاص دارد. گیاه سیستوس برای پاک سازی پوست، کاهش التهابات، اگزما، صدفک یا پسوریازیس و آکنه مفید واقع است. درمانگران طب سنتی بر این باور هستند که با مصرف روزانه دو فنجان چای سیستوس می توان از گزند پشه و کنه در امان ماند. 

بیماری لایم از گزیدگی کنه به وجود می آید. در واقع شکل گیری این بیماری ناشی از نیش کنه است که به موجب برخوردرای از ویروس و باکتری سبب بیماری می گردد. 

ترکیب منوئیلوکسید موجود در گیاه سیستوس، تا حدودی قادر است از شکل گیری بیماری لایم جلوگیری نماید. علاوه بر این، احتمال می رود شست و شوی مو با چای سیستوس، روند درمان شوره ی سر را تسریع ببخشد و از ریزش مو جلوگیری نماید. 

پیشگیری کننده از بیماری های سیستم گوارشی

کارکرد سیستم گوارشی بدن انسان با چند نوع میکروارگانیسم تحت تأثیر منفی قرار می گیرد. چای سیستوس با خاصیت آنتی باکتری و ضد ویروسی تأثیر میکروارگانیسم ها را در بدن خنثی می سازد و مانع تداخل آسیب به کارکرد سیستم گوارشی می گردد. 

پیشگیری کننده از بیماری های قلب و عروق 

نوعی چربی ناسالم به نام " دیس لیپیدمی" وجود دارد که عامل خطر آفرین بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود. در سال ۲۰۱۹ در ژورنال کاردیولوژی اثبات شد که با مصرف چای سیستوس می توان میزان چربی ناسالم لیپیدمی را کاهش داد. 

با وجود مزیت های گسترده ای که چای سیستوس برای بدن به وجود می آورد، همواره توصیه می شود در صورت ابتلا به بیماری های خاص قبل از مصرف چای به پزشک مشورت نمایید. 

درمان کننده مشکلات تنفسی

یکی از خواص درمانی چای سیستوس، درمان عفونت و بیماری های مربوط به سیستم تنفس است. طبق یک تحقیق علمی مصرف روزانه ی سیستوس در کاهش نشانه های سرماخوردگی به ویژه سرفه و گلودرد کمک شایانی می کند. 

طبق بیانیه های محققان عامل اصلی کاهش نشانه های سرماخورگی به وسیله ی عصاره سیستوس برخورداری این گیاه از پلی فنول است. 

عفونت های ویروسی در برابر دارو های مختلف مقاوم عمل می کنند. سیستوس به عنوان یک آنتی دوت یا پادزهر نقش مهمی در از بین بردن عفونت های ویروسی در بدن انجام می دهد.

درمانگران طب سنتی به دم کردن چای سیستوس به تعداد دفعات سه مرتبه اصرار می ورزند. عناصری در بیرون از چای وجود دارند که کرم چای نامیده می شوند. منظور از کرم چای عناصری است که با وجود در چای پس از مصرف جذب بدن نمی شوند. به عبارتی دیگر با دم کردن عادی چای سیستوس، ترکیبات مفید آن در چای منفعل باقی می ماند و وارد بدن نمی شود. 

در چای سیستوس عناصر کرم چای به وفور وجود دارند. یکی از عناصر کرم چای کریستوس، الاگیتانین است. عنصر الاگیتانین نوعی پلی فنول به شمار می رود که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. تا زمانی که چای کریستوس دم نکشد، خاصیت آنتی اکسیدان جذب بدن نمی گردد. 

تهیه چای سیستوس

از سری عناصر کرم چای گیاه کریستوس می توان به اسید گالیک و کوئرسیترین اشاره کرد. بدین ترتیب اصلی ترین هدف دم کردن چای سیستوس دسترسی به بالاترین میزان فنولیک و فلاوینوئید می باشد. 

سپس یک لیتر آب فاقد املاح معدنی و فلزات را به صورت تصفیه شده با چای ترکیب کنید. 

چای سیستوس را در معرض درجه حرارت با دمای ۷۰ الی ۹۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵ دقیقه قرار دهید. توصیه می شود برای خوش طعم سازی دمنوش سیستوس از شیرین کننده های طبیعی اعم از چای سیاه و عسل استفاده کنید. 

بهتر است بدانید مناسب ترین درجه حرارت برای دم کردن چای سیستوس، ۸۵ درجه سانتی گراد می باشد. علاوه بر این، برای جلوگیری از تحت تأثیر منفی قرار گرفتن مزیت های چای سیستوس ضرورت دارد تا آب مصرفی تصفیه شده باشد. 

یکی دیگر از تکنیک های تهیه ی دمنوش گیاه سیستوس از طریق پختن آن میسر است. در این روش می بایست برای خارج شدن عصاره گیاه سیستوس، در یک ظرف متوسط مقداری آب بریزید. سپس در دمای ۸۰ درجه سانتی گراد، برگ های خشک چای را داخل آب اضافه نمایید. 

حدود پنج دقیقه پس از افزودن برگ سیستوس داخل آب، دمنوش را از روی شعله بردارید و کمی مکث کنید تا عصاره گیاه خارج شود.  زین پس با رد کردن دمنوش از صافی از نوشیدن چای لذت  ببرید.  توجه داشته باشید در تکنیک دوم نباید آب به نقطه ی جوش برسد. 

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1126035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =