مواد غذایی مضر برای سرماخوردگی چیست؟

بسیاری از مواد غذایی هستند که در حالت عادی و معمولی یک غذای سالم و مقوی محسوب می شوند اما در دوران سرماخوردگی باید از آن ها دوری کنید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بسیاری از مواد غذایی هستند که در حالت عادی و معمولی یک غذای سالم و مقوی محسوب می شوند اما در دوران سرماخوردگی باید از آن ها دوری کنید. به همین دلیل در این قسمت از سلامت نمناک مواد غذایی را به شما معرفی می کنیم که با توجه به خاصیت بالایی که دارند، نباید در دوران سرماخوردگی مصرف شوند. 

بیشتر بخوانید:

بهترین مواد غذایی برای پاکسازی عروق قلب

آبنبات

آبنبات سرشار از قند است و در نتیجه باید برای سلامت بیشتر از بدن در دوران سرماخوردگی از آن دوری کنید زیرا عاملی برای التهابات و کاهش سیستم ایمنی بدن می باشد و گلبول های سفید را ضعیف می کند. 

توت فرنگی

توت فرنگی یک غذای بسیار کامل است اما ممکن است عاملی برای گرفتگی بینی باشد و همچنین ممکن است برای افراد مبتلا به سرماخوردگی مخاط ایجاد کند و احساس ناراحتی را در بینی و سینوس های آن ها به وجود بیاورد. 

شیر

شیر یکی از غذاهایی است که هنگام سرماخوردگی و یا عفونت های این چنینی باید از آن دوری کنید. محصولات لبنی به طور موقت مخاط را ضخیم می کند که برای آلرژن های موجود در بدن مضر هستند. 

پنیر

پنیر ناراحتی زیادی را هنگام ابتلا به سرماخوردگی ایجاد می کند، چربی زیادی دارد و سیستم ایمنی را ضعیف می کند. پس بهتر است از این ماده التهاب زا دوری کنید. 

بستنی

بستنی سوزش گلو را آرام تر می کند اما ممکن است عاملی برای طولانی شدن مدت سرماخوردگی شود. همچنین یک ماده پرچرب محسوب می شود و عاملی برای افزایش التهاب است. پس تا می توانید از آن دوری کنید. 

ماست

هنگامی که با سرماخوردگی مبارزه می کنید، باید از همه محصولات لبنی از جمله ماست دوری کنید. زیرا ماست هم عامل ایجاد مخاط زیاد در بدن است. 

قهوه

ممکن است در این دوران قهوه احساس آرامش به شما بدهد اما این لذت کاملاً زودگذر است زیرا قهوه بدن را خشک می کند و در نتیجه درد عضلانی را در دوران سرماخوردگی بیشتر می کند ، سیستم ایمنی هم برای کارکرد بهتر باید رطوبت خود را حفظ کند. 

نان

اگر به مصرف گلوتن آلرژی خفیفی هم دارید، حتما باید از مصرف نان هنگام سرماخوردگی خودداری کنید. در چنین شرایطی مصرف گندم باعث ایجاد التهاب در دوران سرماخوردگی می شود و مخاط را افزایش خواهد داد. 

فلفل قرمز

غذاهای تند حاوی فلفل قرمز در دوران سرماخوردگی هستند و باید به طور کامل از آن ها دوری شود. این مواد غذایی آبریزش بینی را نیز افزایش می دهند. اگر خاطرتان باشد در مطالب قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک توصیه شد در مواقع سرماخوردگی از فلفل سیاه استفاده شود. 

انبه

انبه عاملی برای آزاد کردن هیستامین است و ممکن است ورم و التهاب بینی را افزایش دهد. پس بهتر است در این دوران از انبه استفاده نکنید. 

موز

موز خواص زیادی برای سلامتی دارد اما برای درمان سرماخوردگی پیشنهاد نمی شود زیرا تولید هیستامین را تحریک می کند و همچنین قند بالایی دارد که می تواند عامل ایجاد التهاب و کاهش توانایی سیستم ایمنی شود. 

گوشت قرمز

اگر با مشکلات گوارشی و حالت تهوع در دوران سرماخوردگی مواجه هستید، بهتر است تا مدت زمانی از مصرف گوشت قرمز خودداری کنید. محتوای بالای چربی و پروتئین گوشت قرمز در این دوران توصیه نمی شود. 

پیتزا

پیتزا عاملی برای شدیدتر شدن علائم سرماخوردگی است و همچنین حاوی چربی اشباع می باشد و التهاب را افزایش می دهد و حساسیت شما به مواد غذایی را شدیدتر خواهد کرد. 

تن ماهی

حتماً از مصرف تن ماهی در دوران سرماخوردگی خودداری کنید زیرا انواع تن های ماهی حاوی هیستامین هستند که التهابات را افزایش می دهند و ممکن است گرفتگی بینی شما را سریع تر کنند و در نتیجه تنفس سخت تر خواهد شد. 

بادام زمینی

بادام زمینی ها یکی از رایج ترین مواد آلرژی زا می باشند و تولید هیستامین را افزایش می دهند. 

پاستا

کربوهیدرات فرآوری شده مثل پاستا همراه با آرد یکی از رژیم های غذایی ممنوع در درمان سرماخوردگی است. قند موجود در آن عاملی برای افزایش اشتها و کاهش عملکرد سیستم ایمنی است. 

شکلات

شکلات قند بسیار بالایی دارد که تولید مخمر را در بدن افزایش می دهد و باعث رشد بیش از حد باکتری می شود و همچنین سطح چربی اشباع در آن بالاست که عاملی برای افزایش التهاب و تشدید علائم آنفولانزا است. 

کلوچه

کلوچه سرشار از قند است. اگر می خواهید علائم سرماخوردگی را بدتر و شدیدتر کنید، از آن استفاده کنید. قند موجود در آن عاملی برای افزایش التهابات است. 

ریشه خردل

ریشه خردل علائم سرماخوردگی را بدتر می کند و عاملی برای افزایش التهابات و خارش بینی است. 

پاستیل

پاستیل التهابات را افزایش می دهد. همه شیرین کننده های مصنوعی عاملی برای کاهش عملکرد سیستم ایمنی هستند . پس بهتر است از همه انواع شکلات ها حتی این شکلات های بدون قند هم خودداری کنید. 

هات داگ

دلایل زیادی وجود دارد که باید از مصرف این غذا هنگام بیماری و سرماخوردگی خودداری کنید. غذاهای نمکی از جمله هات داگ عاملی برای تشدید علایم سرماخوردگی هستند و همچنین سردرد را نیز افزایش می دهند. 

پپرونی

پپرونی یکی از مواد غذایی رایج برای درست کردن ساندویچ و پیتزا است. گوشت فرآوری شده پپرونی عاملی برای سردرد است. سدیم را در بدن افزایش می دهد که باعث کم آبی می شود و همچنین چربی اشباع بالایی دارد و التهابات را نیز بالا می برد. 

میگو

باید با انواع غذاهای دریایی در دوران سرماخوردگی ازجمله میگو خداحافظی کنید زیرا میگو سینوس شما را تحریک می کند و همچنین هیستامین آزاد خواهد کرد. 

سوسیس

فرقی ندارد که چقدر عاشق سوسیس هستید. تا زمانی که بهبودی کامل از سرماخوردگی پیدا نکرده اید، سوسیس استفاده نکنید زیرا سوسیس ترکیبی از سدیم و چربی اشباع مضر است و سردرد را نیز افزایش می دهد. 

نوشیدنی انرژی زا

برای اینکه قوای خوبی در دوران سرماخوردگی داشته باشید، باید به اندازه کامل استراحت کنید. نوشیدنی انرژی زا در این دوران عاملی برای کم آبی بدن شما خواهد شد و شرایط را بدتر می کند. 

چیپس سیب زمینی

چیپس سیب زمینی هرگز غذای مفیدی در این دوران نیست زیرا چربی و روغن موجود در آن گلوی شما را حساس می کند و همچنین محتوای سدیم، بدن شما را کم آب خواهد کرد. 

گردو

گردو باید بطور طبیعی در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد اما چربی موجود در گردو و میزان هیستامین بالا ممکن است سرماخوردگی را برای شما سخت تر کند.  

سرکه

سرکه همچنین هیستامین بالایی دارد و عاملی برای گرفتگی بینی و ورم در دوران سرماخوردگی است. تا زمانی که علائمتان به طور کامل از بین نرفته است، از سرکه استفاده نکنید. 

پنیر بز

از مصرف پنیرهای بز در این دوران دوری کنید زیرا همگی هیستامین را در بدنش افزایش می دهند و عاملی برای سردرد، خارش و حساسیت پوست هستند. 

دوغ

دوغ ماهیت اسیدی دارد, همچنین هیستامین بالایی را در بدن تولید می کند. پس حتماً باید در این دوران از مصرف آن خودداری کرد. 

سیب زمینی سرخ کرده

سیب زمینی سرخ کرده در دوران سرماخوردگی یک غذای ممنوعه است و عاملی برای افزایش حجم التهاب، دل درد است و گوارش را به دلیل روغن بالا بدتر می کند و همچنین ممکن است عاملی برای استفراغ و حساسیت هایی مثل رفلاکس اسید معده شود. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1126109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =