به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شیرینی دونات خانگی یکی از انواع پیراشکی های بسیار خوشمزه می باشد و از جمله محبوب ترین شیرینی ها در جهان می باشد که در کشورهای مختلف با دستور تهیه های گوناگون تهیه می شود.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی/ دستور پخت بیسکویت خوشمزه خانگی
طرز تهیه دونات خانگی
با مقدار مواد ذکر شده می توانید در حدود ۸ الی ۹ عدد دونات تهیه کنید.
مواد لازم مقدار لازم
شکر ۴ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
نمک نوک قاشق غذاخوری
مخمر ۱ قاشق غذاخوری
شیر ولرم یک لیوان
آرد ۷۰۰ گرم
شکلات و ترافل برای تزئین
روغن به میزان لازم
طرز تهیه ی دونات :
مرحله اول :
برای تهیه دونات خانگی ابتدا در ظرف مناسبی نصف لیوان آب گرم بریزید و سپس یک قاشق مخمر به آب اضافه کنید و شروع به هم زدن بکنید.
مرحله دوم :
در ادامه یک قاشق چایخوری شکر را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید و حدود ۱۵ الی ۳۰ دقیقه در محیط گرم نگهداری کنید تا آماده شود.
مرحله سوم :
در ظرف دیگری ۲ عدد تخم مرغ را شکسته و با همزن خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله چهارم :
۳ قاشق شکر و مقدار کمی نمک را به مواد اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن کنید حدود ۳ دقیقه این کار را ادامه دهید و در ادامه کره به دمای محیط رسیده را به مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم :
در این مرحله شیر ولرم را به مواد اضافه کنید و مقداری هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله ششم :
مخمر آماده شده را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره مدتی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.
مرحله هفتم :
در ادامه آرد را کمکم از صافی رد کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید، توجه داشته باشید که آرد را کمکم اضافه کنید و هم بزنید تا متوجه میزان کشسانی و غلظت خمیر شوید.
مرحله هشتم :
وقتی غلظت خمیر را مناسب دیدید آن را از ظرف خود بیرون بیاورید و روی تخته کار خود ورز دهید و آن را تا جایی ورز دهید که چسبندگی خود را از دست دهد و به دست و میز کار شما نچسبد.
مرحله نهم :
خمیر را گرد کنید و درون ظرف که کف آن چرب شده است قرار دهید ودر ادامه مقداری روغن روی خمیر بریزید و روی ظرف را یک پارچه تمیز بکشید و در محیط گرم حدود ۴۵ الی ۶۰ دقیقه استراحت دهید.
مرحله دهم :
پس از اینکه خمیر استراحت کرد، بافت خمیر نرم و پوک می شود و مقداری چسبنده می شود و نیاز است که شما آن را از ظرف خارج کنید و روی میز کار که مقداری آرد روی آن است دوباره ورز دهید و توجه کنید که آرد زیاد استفاده نکنید تا بافت آن را سفت نکند.
مرحله یازدهم :
در ادامه یک سینی را بردارید و مقداری کف آن را چرب کنید در ادامه با استفاده از قالب مخصوص دونات که وسط آن سوراخ دارد خمیر دونات یک اندازه و یک شکل درست کنید البته این کار را هم می توان بدون قالب انجام داد فقط ممکن است اندازه و شکل زیبایی نداشته باشد. در آخر هم روی سینی یک پارچه می کشیم و دوباره حدود ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید.
مرحله دوازدهم :
مقداری روغن درون تابه ای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود در ادامه خمیر دونات را درون تابه قرار دهید و وقتی یک طرف آن سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد و در آخر کنار بگذارید تا روغن اضافی آن کشیده شود.
مرحله سیزدهم :
برای تزیین دونات می توانید از شکلات تخته ای ذوب شده و همچنین از ترافل های رنگی استفاده کنید.
انتهای پیام/
نظر شما