آموزش آشپزی /  طرز تهیه حلیم بادمجان یک غذای اصفهانی

حلیم بادمجان از جمله غذاهای ایرانی خوشمزه است که بیشتر در اصفهان و کاشان مورد استفاده قرار میگیرد. 

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ حلیم بادمجان از جمله غذاهای ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می شود بسیار مقویست و در بیشتر مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. 

مواد لازم طرز تهیه حلیم بادمجون

گوشت      250 گرم

بادمجان    1 کیلو

پیاز          3عدد

سیر          4 حبه

عدس        1 پیمانه

برنج        1 پیمانه

گردو        100 گرم

روغن      به میزان لازم

نمک        به میزان لازم

 فلفل سیاه به میزان لازم

زرد چوبه به میزان لازم

دارچین    نوک ق چ

کشک       به میزان لازم

زعفران دم کرده      3 قاشق غذاخوری

حلیم با بادمجان

مرحله اول :

برای تهیه حلیم بادمجان ابتدا عدس و برنج را در ظرف های جداگانه به همراه آب حدود 3 ساعت خیس کنید. در برنج کمی نمک بریزید.

مرحله دوم :

1 عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب پیاز را با کمی روغن تفت دهید.

مرحله سوم :

به پیاز کمی زردچوبه ، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

مرحله چهارم :

پس از اینکه پیاز کمی نرم شد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. شما می توانید گوشت را به صورت ریز خرد کنید تا هم سریع تر بپزد و هم سریع تر له شود. این کار کاملا سلیقه ای می باشد.

مرحله پنجم :

سیر ها را پوست بگیرید و صورت حلقه ای برش بزنید و گوشت اضافه کنید و تفت دهید. می توانید سیر ها را درسته نیز به گوشت اضافه کنید. شما می توانید سیر را رنده کنید.

مرحله ششم :

مقداری آب گرم روی گوشت ها بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد این کار حدود 3 الی 4 ساعت طول می کشد.

مرحله هفتم :

عدس را نیز بگذارید تا بپزد.باید در حد له شدن بپزد و بسیار نرم شوند.

حلیم بادمجان لذیذ

مرحله هشتم :

برنج را نیز با کمی روغن به روش کته بپزید.

مرحله نهم : 

بادمجان ها را پوست بکنید و از وسط آن ها را برش بزنید. سپس آن ها را در آب نمک بگذارید تا تلخی آن ها از بین برود.

مرحله دهم :

 بادمجان ها را پس از دو ساعت آبکش کنید و کمی بشورید و بگذارید تا خشک شود.

 مرحله یازدهم :

بادمجان ها را با کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید بیش از اندازه سرخ نشود. اگر دوست داشته باشید می توانید بادمجان ها را کبابی کنید.

 مرحله دوازدهم :

دو عدد پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله سیزدهم :

مقداری زردچوبه و نمک  را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهاردهم :

گردو را با چاقو شروع به خرد کردن بکنید در حدی که جویده شدن آن حس شود.

مرحله پانزدهم :

در ظرف مناسبی بادمجان های سرخ شده را بریزید و 2 قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید.

مرحله شانزدهم :

مقداری فلفل  و دارچین به بادمجان ها اضافه کنید.

مرحله هفدهم :

بادمجان ها را با این ادویه ها بکوبید تا مواد به خورد بادمجان برود.

مرحله هجدهم :

گردو ها را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله نوزدهم :

عدسی که پخته اید را نیز با کمک یک کفگیر به حلیم اضافه کنید.

حلیم بادمجان گوشت

مرحله بیستم :

برنج را نیز اضافه کنید و دوباره شروع به کوبیدن بکنید. شما می توانید در اینمرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به موادتان اضافه کنید این کار سلیقه ای می باشد.

مرحله بیست و یکم :

نصف پیاز خلالی را که سرخ کرده اید را به بادمجان ها اضافه کنید و هم بزنید. می توانید بادمجان ها را حدود 2 دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید این کار باعث می شود حلیم بادمجان طعم بی نظیری داشته باشد.

مرحله بیست دوم :

گوشت را نیز با کمک چاقو چنگال ریش ریش کنید و به بادمجان اضافه کنید.

مرحله بیست سوم :

سه قاشق غذا خوری کشک را با کمی آب رقیق کنید و حلیم بادمجان اضافه کنید. پس از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را چک کنید. میزان کشک نیز سلیقه ای می باشد.به دلیل داشتن نمک زیلد کشک سعی کنید در مرحل قبلی از مقدار کمی از نمک استفاده کنید و پس از ریختن کشک نمک آن را اندازه کنید.

مرحله بیست چهارم :

برای تزیین این غذا از نصف پیازی که سرخ کرده اید به همراه کشک و نعنا داغ تزیین کنید با قاطی کردن کمی زعفران به کشک می توانید کشک زعفرانی نیز تهیه کنید و برای تزیین استفاده کنید.

کد خبر: 1138628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =