دانشگاه آزاد اسلامی برای حل مسائل استان همدان آمادگی دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی، سرمایه مردم است و این دانشگاه آمادگی دارد به عنوان بازوی علمی و فناوری استانداری به حل مسائل استان همدان کمک کند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سفر به استان همدان با علیرضا قاسمی‌فرزاد استاندار همدان دیدار و گفت وگو کرد.

طهرانچی در این دیدار با بیان اینکه اقبال اجتماعی مردم برای دانشگاه آزاد اسلامی مهم است، گفت: از این‌رو دانشگاه برای جلب اعتماد و توجه مردم زودتر شرایط اجتماع را درک کرده و انعطاف بیشتری از خود به خرج می دهد و تمام توان خود را برای حل مسائل مردم و اجتماع به کار می گیرد.

وی با بیان اینکه با سیاست‌های اتخاذ شده در دو سال اخیر دانشگاه آزاد اسلامی موفقیت‌های خوبی داشته است، افزود: در این دو سال با برنامه ریزی های صحیح، دانشجویان دانشگاه افزایش پیدا کرد، این در حالی است که جمعیت دانشجویی دانشگاه های دیگر رو به کاهش است. همچنین به رغم اینکه شهریه دانشجویان افزایش چندانی نداشت، ما با یک انضباط بخشی مالی شاهد افزایش درآمدهای دانشگاه بودیم.

طهرانچی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک برنامه ۵ ساله به نام سند تحول و تعالی دانشگاه دارد، گفت: در این سند ریل گذاری برای واحدهای دانشگاه صورت گرفته است تا واحدها طبق برنامه ها و بسته های کاری سند به سمت تحقق اهداف دانشگاه حرکت کنند.

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی موظف شدند، سند آمایش اقتصادی و اجتماعی استان مبتنی بر سند آمایش سازمان مدیریت کشور را تهیه کنند. همچنین سند ماموریت‌گرایی، آمایش فرهنگی و اجتماعی و آمایش فناوری باید توسط واحدها تهیه شوند. در سند مأموریت گرایی مشخص خواهد شد که هر کدام از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید در حوزه های مختلف چه کاری انجام دهند. در واقع باید در هر استان یک دانشکده آینده نگاری و توسعه استان وجود داشته باشد تا در خدمت مردم و حل مسائل آنها باشند.

وی با اشاره به سند آمایش فرهنگی و اجتماعی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آسیب های اجتماعی از وزارت کشور اخذ شده و تحلیل های استانی بر روی آنها صورت گرفته است، تا یک آمایش اجتماعی و فرهنگی برای سلامت اجتماعی داشته باشیم که به زودی تدوین و اجرا خواهد شد.

 طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از تمام ظرفیت‌های خود به صورت شبکه‌ای استفاده می کند، گفت: در سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد اسلامی برای حل مسائل کشور یکسری نظام موضوعات احصاء شده است، در این سامانه سالانه ۱۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۰ الی ۱۵ هزار دانشجوی دکتری در حال انجام تحقیق هستند و با انتخاب یکی از نظام موضوعات به حل مسائل کشور کمک می کنند، این یک نمونه از استفاده شبکه ای از ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی است.

دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تربیت نیروی انسانی، متناسب با زیست بوم است

وی با بیان اینکه ظرفیت سازی خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده، گفت: این دانشگاه آمادگی دارد به عنوان بازوی علمی و فناوری استانداری به حل مسائل استان کمک کند. سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی، سرمایه مردم است و باید از این سرمایه استفاده شود.

طهرانچی خطاب به استاندار همدان گفت: در برخورد با چالش‌های استان هر جا فکر کردید که باید کار علمی و فناوری صورت گیرد، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک عنصر علمی در خدمت شماست. دانشگاه آزاد اسلامی در تمام زمینه ها علمی، برنامه ای و بودجه ای، اقتصادی و ... می تواند کمک کند.  در این دانشگاه بازارهای فناوری و سرای نوآوری وجود دارد، ما معتقدیم تربیت نیروی انسانی باید متناسب با زیست بوم باشد.

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح پویش اشتغال تاکید کرد: برخی صنایع ۵۰ درصد یا حتی کل شهریه دانشجو را می‌پردازند و در ازای آن، از کار دانشجو در صنعت خود بهره می برند. البته این کار در کانادا و آمریکا نیز انجام می‌شود. 

 طهرانچی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۲ دانشجو در استان همدان به همین شیوه تحصیل می‌کنند، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا این رقم را در سال آینده به هزار دانشجو برسانیم. این کار باعث ایجاد امید و رضایت بیشتر در دانشجویان می‌شود، چرا که علاوه‌بر تحصیل، کار هم انجام می‌دهند و تجربه کاری به دست می‌آورند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد:  یک کار دیگر دانشگاه هم که یک مورد آن در استان خراسان رضوی آغاز شده است در خصوص کارخانجاتی است که خط تولید آنها قدیمی است یا به هر دلیلی زمین مانده و قادر به ادامه کار نیستند. دانشگاه ورود کرده و پای کار می آید و برای راه‌اندازی و تعمیر از ظرفیت های خود استفاده می کند. در حال حاضر ما در دانشگاه آزاد اسلامی همدان کارگاه های خوبی داریم که می توانیم از آنها بهره برداری کنیم. به عنوان مثال ما در کرمان پشتیبان صنایع گل گهر شدیم و کل تجهیزات مهندسی و مکانیک ماشین آلات آنها را بازمهندسی کردیم. دانشگاه آزاد اسلامی قادر است صنایعی که دچار مشکل هستند را از نظر مهندسی، حقوقی، مدیریتی، حسابداری، مالی و... ارزیابی کرده و برای آن راه حل های مناسب ارائه کند تا کارایی صنایع موردنظر بالا رود.

وی افزود: در تحولات ارزی و مالی، معمولاً کارخانه‌دارها فکر می کنند که مشکلات نقدی دارند و در چرخه بانک می افتند و دچار مشکلات عدیده می شوند؛ در حالی که گاهی اصلا مشکل مالی نیست و به همین دلیل ان‌شاءالله در این حوزه هم می توانیم اقدام کنیم. یکی از محاسن دانشگاه آزاد اسلامی این است که استادانی دارد که از اول در جامعه حضور داشته‌اند و مانند برخی استادان دانشگاه‌های دولتی فقط کار علمی انجام نمی‌دهند، لذا از این ظرفیت نیز می‌توان استفاده کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص فعالیت در صنایع پتروشیمی استان همدان، گفت: اگر دوستان چرخه فناوری و سند فناوری استان را به صنایع پایین دستی پتروشیمی اختصاص دهند که چه فناوری ها و مشاغلی می تواند در استان شکل بگیرد، می توانیم به این حوزه نیز ورود کنیم. من در داخل دانشگاه آزاد اسلامی خیلی با صنایع بزرگ کاری ندارم و به دنبال مشاغل گسترده هستم. باید مشاغل گسترده را طراحی کنیم تا به صورت غیرمستقیم شغل های زیادی ایجاد شود. به نظر من دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص نیز از ظرفیت های قابل قبولی برخوردار است.
 طهرانچی خاطرنشان کرد: استان همدان در چهار دهه گذشته همواره دارای ثبات قدم بوده است. امیدوارم دوران مدیریت شما در استانداری همدان، شاهد موفقیت و پیشرفت های بیشتر این استان باشیم.

 دانشگاه آزاد اسلامی رو به تعالی بخشی و ارتقاء در سطح کشور بوده است

 علیرضا قاسمی‌فرزاد، استاندار همدان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در طی فعالیت های علمی خود فراز و فرودهایی داشته است، گفت: خوشبختانه در دوره مدیریت دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که از چهره های خوشنام و علمی کشور هستند، این دانشگاه رو به تعالی بخشی و ارتقاء در سطح کشور بوده است.

وی با اشاره به اینکه رشد و پیشرفت کشور در گرو فعالیت بخش آموزش و پژوهش است و نباید عرصه علم و دانش منزوی باشد، گفت: کارگروه ویژه ای به منظور تحقق شعار « تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» با حضور همه دانشگاه ها، مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و اساتید مجرب در استانداری شکل گرفته است که دارای ۶ کمیته در بخش کشاورزی، ، صنعت و معدن، اقتصادی، پول و اعتبار، ارتباطات و ... است.

قاسمی فرزاد ادامه داد: این کارگروه ویژه با هدف کاربردی کردن علم و دانش ایجاد شده است، چرا که معتقدیم علم و دانش باید به منصه ظهور برسد. خوشبختانه همگرایی خوبی نیز در این زمینه در استان همدان شکل گرفته است.

استاندار همدان با کیفی بخشی، اثربخشی و کارآمدسازی و ارتقاء کیفیت علم و دانش در دانشگاه ها تأکید کرد و گفت: دانشگاه ها نباید صرفاً به ارائه مدرک تحصیلی بسنده کنند و مدرک گرایی را در جامعه رواج دهند. خروجی دانشگاه ها باید افرادی متعهد، متخصص، دلسوز و کارآفرین باشد. دانشجویان باید بعد از فراغت از تحصیل جذب بازار کار شوند.

وی ادامه داد: تحصیل و مهارت آموزی همزمان دانشجویان از اولویت ویژه ای برخوردار است و ما باید به دانشجویان در هنگام تحصیل، مهارت های لازم را بیاموزیم تا پس از فارغ التحصیلی برای پیدا کردن شغل مورد نظر خود مشکلی نداشته باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1140779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =