پیش‌بینی بورس سه شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱

سعید امیرشاه کرمی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: با ورود نقدینگی و رفع ابهامات بورس در بلندمدت روند صعودی به خود می‌گیرد.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، معاملات بورس دومین روز از خرداد ماه ۱۴۰۱، در حالی به پایان رسید که شاخص کل با سقوط ۲۵هزار واحدی مواجه شد و در سطح یک میلیون و ۵۵۷هزار واحدی متوقف شد. شاخص کل هموزن نیز از این سقوط در امان نبود و با افت هشت هزار و ۷۳۲ واحدی معادل دو درصد، به ۴۳۲هزار واحد تنزل یافت.این خروج پول سنگین، زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که با ارزش معاملات بالا همراه باشد. اتفاقی که امروز رخ داد و ارزش کل معاملات خرد سهام، در حالی که در کانال پنج هزار میلیارد تومان تثبیت شده بود، با جهش ۳۹درصدی به هفت هزار و ۲۱۰میلیارد تومان رسید.

بیشتر بخوانید

صعود بورس دوام نداشت / ریزش ۲۵ هزار واحدی شاخص کل


با این وجود، حفظ حمایت یک میلیون و ۵۵۰هزار واحدی شاخص کل، همچنان امیدها را به بازگشت شاخص به روند صعودی زنده نگه داشته است. به نظر می‌رسد که سهامداران باید چشم‌ انتظار معاملات روزهای آتی باشند تا با مشخص شدن تکلیف روند بازار، استراتژی معاملاتی خود را مشخص کنند.

سعید امیرشاه کرمی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: با ورود نقدینگی و رفع ابهامات بورس در بلندمدت روند صعودی به خود می‌گیرد.

وی ادامه می‌دهد: در روند معاملاتی امروز بار دیگر شاخص‌­ها مثبت شدند.  شاخص کل با بیش از دو هزار واحد رشد، ۰٫۱۶ درصد رشد را تجربه کرد. شاخص هم‌وزن نیز رشد ۰٫۳ درصدی را ثبت کرد. از طرفی حجم معاملات خرد بورس نیز بیش از پنج میلیارد تومان بود که همچنان برفراز عدد ۵ هزار میلیارد تومان است که دلالت بر شرایط متعادل بازار دارد.

شاه کرمی توضیح می‌دهد: در روند معاملات امروز در گروه­های بزرگ شاهد رشد چشمگیری نبودیم و به نظر می­‌رسد فعالان بازار تصمیم گرفته‌­اند تا با استفاده از معاملات در سهام­‌های کوچک بازار سود کنند. در مورد سهام شرکت­‌های بزرگ با توجه به ابهاماتی که در روند سود­سازی آن­ها بخصوص در گروه پالایشی، پتروشیمی و فلزات اساسی ایجاد شده، نمی‌توان شرایط آتی را پیش‌بینی و تحلیل کرد.

عدم قطعیت کامودیتی‌ها در بورس

این کارشناس بازار سرمایه اظهار می‌کند: احتمال رفع محدودیت­‌های مربوط به قرنطینه در چین وجود دارد. تنش­‌های میان روسیه و اوکراین همچنان ادامه‌دارد برای قیمت کامودیتی­‌ها نمی­‌توان روند نزولی متصور شد. از سوی دیگر به علت عوامل داخلی و ابهامات قطعی برق و گاز و افزایش نرخ خوراک نمی­‌توان چشم انداز واضحی از صنایع کامودیتی داشت. البته شایعاتی پیرامون تخفیف خوراک صنایع پالایشی و پتروشیمی به گوش می­‌رسد. در حال حاضر قیمت خوراک وابستگی زیادی به قیمت­‌های جهانی دارد و در عمل دولت با این سیاست، افزایش نرخ‌­های جهانی را به تولید­کننده و مصرف‌­کننده داخلی منتقل می­‌کند. حال اگر این نحوه قیمت‌­گذاری تغییر یابد و فروش داخل بورس کالا عامل تاثیرگذار در تعیین نرخ خوراک شود، شاهد تغییرات اساسی در سود سازی صنایع مرتبط خواهیم بود.

شاه کرمی در نهایت می‌گوید: در هر صورت به نظر می­‌رسد تا زمانی که ابهامات رفع نشده، اقبال به سمت سهام بزرگ کم­رنگ است. در نتیجه انتظار می­‌رود در چند روزآینده بازار روندی متعادل داشته باشد و فعلا خبری از رشد­های خوب در شاخص ساز­ها نخواهیم بود. بنابراین بازار برای شروع یک رشد خوب نیازمند دو رکن مهم است اول اخبار خوب در مورد صنایع بزرگ و رفع ابهامات و دوم ورود نقدینگی جدید برای ایجاد تحرک در بورس.

حال سوال بزرگ سهامداران و فعالان بازار بورس این است که بازار امروز تحت تاثیر چه اخباری منفی شد؟ اقدام اخیر صندوق بازنشستگی فولاد طی روزهای گذشته مبنی بر عرضه سهام سایپا به بهانه تامین حقوق بازنشستگان، از جمله مواردی بود که بر بازار امروز تاثیر منفی گذاشت.

از طرفی روز گذشته خبری مبنی بر برنامه دولت برای فروش ۵.۷۲ و ۱۷.۳۱ درصد سهام ایران خودرو و سایپا شامل ۱۷.۲ و ۳۳.۸ میلیارد سهم این دو شرکت اعلام و گفته شد که درآمد دولت از این عرضه چیزی حددو ۶ و ۹ هزار میلیارد تومان می باشد یعنی هر سهم “خودرو، خساپا” بالغ بر ۳۴۸ و ۲۶۶ تومان به فروش می رسد. به عبارتی دیگر قیمت گذاری سهام خودرویی خیلی پایین تر از قیمت سهامشان در بازار است، هرچند که بلافاصله بعد تکذیب شد و برنامه ها تغییر کرد اما این اقدام اثر خود بر بازار را گذاشت و موجب افت سهام خودرویی شود. حال آنکه در ادامه بازار و به محض ورود رئیسی به عمان، صف فروش “خودرو و خساپا” جمع شد.

انتهای پیام /

کد خبر: 1141640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =