آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه خوراکی محلی و لذیذ ایلام حلوای بگل

حلوای بگل یا حلوای خرما بگل یکی از خوراکی های خوشمزه کردی است که سوغات استفان یلام محسوب می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حلوای بگل یا شاتیه که در کردی " به گل " گفته می شود یکی از تنقلات خوشمزه کردی و از سوغاتی های سنتی استان ایلام است. این حلوا از غذاهای مقوی استان ایلام است که طرز تهیه ساده ای دارد و بسیار خوشمزه است. این غذا سرشار از کلسیم است و برای رشد کودکان و تقویت عضلات ورزشکاران مفید است. 

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه مربای زردآلو خوشمزه

حلوا خرما بگل کالری بسیار بالایی دارد و بسیار مقوی است ، به همین دلیل تبدیل به خوراکی همراه به خصوص برای کوهنوردان شده است ، برای کوهنوردی و حرکت در مسافت های طولانی بدون این که نیاز باشد فضای زیادی صرف حمل خوراکی کنید با یک لقمه از این حلوا میتواند تا مدت زیادی انرژی لازم بدن را تامین نمایید. 

مصرف این خوراکی در هوای سرد به گرم شدن بدن کمک میکند. 

در ترکیب این حلوا از خرما و بگل ( کشک پودر شده ) ، روغن حیوانی و کنجد سفید استفاده می شود. 

مواد لازم حلوای بگل  

 کشک محلی خشک و پودر شده        تقریبا یک پیمانه
 خرما که ازنوع خشک و مضافتی نباشه هسته جداکرده      تقریبا نیم کیلو
زعفران و روغن حیوانی     به میزان لازم

طرز تهیه حلوای بگل

خرما را روی حرارت ملایم در روغن حیوانی گرم کنید و هم بزنید تا نرم شود.

مخلوط زعفران و کشک را که در کردی بگل می گویند به خرما اضافه کنید و مواد را با گوشت کوب له کنید تا خرما و بگل یکدست شوند. 

تابه را از روی حرارت بردارید و بکوبید تا خمیری یکدست داشته باشید. 

در روش دوم برای تهیه حلوا خرما بگل میتوانید از بگل خیس خورده استفاده کنید. بعد از نرم شدن خرما روی حرارت، بگل خیس خورده را اضافه کرده و با پشت ملاقه مواد را به خورد هم بدهید و سپس حلوا را در دیس کشیده صاف کنید و رویش را با بگل خشک و دانه های کنجد تزئین نمایید. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1142175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =