آموزش آشپزی/ طرز تهیه پلو اسفندی خوشمزه و مجلسی به روش شیرازی

پلو اسفندی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی استان فارس است که از ترکیب برنج با حبوبات ، جو و گندم تهیه می شود ، برای کامل شدن و خوشمزه تر شدن آن میتوانید از گوشت گوسفندی هم در ترکیب غذا استفاده کنید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، پلو اسفندی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه استان فارس به خصوص شیراز و آباده است.  پلو اسفندی فارس در مدت زمانی کوتاه تهیه می شود و دستور پخت بسیار ساده ای دارد. 

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی/ طرز تهیه درست کردن شربت موهیتو در خانه

از آنجا که پلو اسفندی فارس همراه با ۷ نوع حبوبات یا غلات تهیه می شود خواص بسیار زیادی برای سلامت دارد و به نوعی غذای رژیمی با برنج محسوب می شود که میتواند تا مدت زیادی شما را سیر نگه دارد. 

پلو اسفندی یک غذای کامل و سالم محسوب می شود. خواص پلو اسفندی فارس زمانی که در کنار گوشت گوسفندی تهیه می شود تکمیل شده و بسیار خوشمزه تر خواهد شد. 

مواد لازم پلو اسفندی شیرازی  

گوشت گوسفندی با استخوان     ۳۰۰ گرم
پیاز     ۲ عدد
عدس     ۱/۲ پیمانه
نخود      ۱/۲ پیمانه
ماش     ۱/۲ پیمانه
لوبیا سفید     ۱/۲ پیمانه
گندم     ۱/۲ پیمانه
جو     ۱/۲ پیمانه
روغن کرمانشاهی     به مقدار لازم
پودر میخک      به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه و ادویه پلویی جنوب      به مقدار لازم
کره     به مقدار لازم

طرز تهیه پلو اسفندی 

همه حبوبات و غلات را به جز عدس از شب قبل در آب بخیسانید و هر چند ساعت آبش را عوض کنید. 

برنج را حداقل ۲ ساعت در آب نمک خیس کند. 

حبوبات و غلات را آبکش کرده و به همراه آب سرد در قابلمه ای بزرگ بگذارید بپزد ، نیم ساعت آخر عدس را اضافه کنید.

پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. 

۳ لیوان آب و گوشت و ادویه را که شامل نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه است به پیازها اضافه کرده و روی حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا نرم شود.  میتوانید مقداری از آب گوشت را برای اضافه کرده به برنج نگه دارید و کاملا آبش را خشک نکنید. 

گوشت را از قابلمه خارج کنید و سپس میخک و ادویه جنوبی به آب گوشت اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید. آب باید به اندازه یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد ، کره را اضافه کرده و اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم نیم پز شود. 

حبوبات و غلات را به همراه نمک و زردچوبه به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط نمایید و صبر کنید آب برنج کشیده شود. 

وسط برنج را با کف گیر خالی کنید و گوشت را داخلش بریزید.

روغن داغ کرمانشاهی را روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت دم بکشد. 

در صورتی که طعم برخی حبوبات را دوست نداشتید میتوانید آن ها را حذف کنید. 

از لوبیا چیتی و لوبیا سفید هم میتوانید در ترکیب این برنج استفاده کنید. 

برای مجلسی شدن پلو اسفندی برای تزئین میتوانید از زعفران دم کشیده و خلال پسته استفاده کنید. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1144342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =