پیش بینی بورس  یکشنبه ۵ تیر ماه ۱۴۰۱

اغلب تحلیلگران بازار سرمایه عقیده دارند که بورس در اولین هفته کاری تابستان روند متعادل و گاها منفی به خود می‌گیرد. اما این منفی بودن ادامه‌دار نیست و نباید انتظار منفی بودن بازار را در بلند مدت داشت.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز ۰.۸۵درصد افت داشت، اما شاخص هم‌وزن ۰.۱درصد صعود کرد.
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس پس از افت ۱۳هزار و ۵۹واحدی (۰.۸۵درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۵۲۰هزار واحد قرار گرفت و همچنین شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۰.۱درصدی مواجه شد.

بیشتر بخوانید

بورس هفته را نزولی آغاز کرد / ریزش ۱۳ هزار واحدی شاخص کل

آخرین قیمت ۸۳ نماد حداقل یک درصد نسبت به قیمت روز قبل آن‌ها افزایش یافته و ۱۵۹ نماد با کاهش بیش از یک درصدی قیمت همراه بوده‌اند.

حقیقی‌ها امروز در حدود ۳۰۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند. ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع به چهار هزار میلیارد تومان رسید.

معاملات آخرین هفته فصل بهار در تابستان سرخ‌پوش بسته شد و به واسطه این سرخ‌پوشی کارشناسان عقیده دارند هفته آینده نیز بورس سرخ‌پوش می‌شود.

بورس در آخرین هفته از فصل بهار افت دو درصدی را ثبت کرد. شاخص کل از محدوده یک میلیون و ۵۶۴ واحد در روز ۲۵ خرداد به محدوده یک میلیون و ۵۳۳ هزار واحد در اولین روز تابستان رسید.

از سوی دیگر سهامداران حقیقی همچنان فروشنده هستند، برای مثال در اولین روز معاملاتی هفته اخیر تنها ۷۰۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی داشتیم. برخی از کارشناسان عقیده دارند که به واسطه این خروج نقدینگی، بازار با کمبود پول روبه‌رو می‌شود و می‌توان انتظار معاملات رو به پایین را داشت.

اغلب تحلیلگران بازار سرمایه عقیده دارند که بورس در اولین هفته کاری تابستان روند متعادل و گاها منفی به خود می‌گیرد. اما این منفی بودن ادامه‌دار نیست و نباید انتظار منفی بودن بازار را در بلند مدت داشت.

به طور کلی با توجه به تورم، افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت کامودیتی‌ها، مذاکرات برجام و دیگر عوامل موجود در اقتصاد کشور می‌توان یک روند صعودی خوبی را برای بازار سرمایه متصور بود. اما مهم‌ترین مشکل بورس در حال حاضر کمبود نقدینگی و اعتماد است و تالار شیشه‌ای نیز به واسطه این موضوع نمی‌تواند رشد بسیار خوبی داشته باشد. رشد و صعود بازار سرمایه در فصل تابستان و هفته‌های پیش‌رو با آهنگ و روندی ملایم خواهد بود و نباید انتظار جهش تا شاخص یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را داشت.

بورس مثبت می‌شود؟

فردین آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی عقیده دارد که بورس تا پایان سال حداقل ۵۰ درصد بازدهی خواهد داشت.

مهشید داداش‌زاده، کارشناس بازار سرمایه نیز گفت که تالار شیشه‌ای تا پایان سودآوری خوبی خواهد داشت.

سارا فلاح، کارشناس بورسی معتقد است که بازار سهام در بلند مدت می‌تواند سوددهی مطلوبی داشته باشد.

هلن عصمت‌پناه، تحلیلگر بازار سرمایه گفت که با توجه به مذاکرات برجام بورس روند روبه بالایی را تجربه خواهد کرد.

شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته روند نزولی به خود گرفت و سرخ‌پوش شد، با وجود این سرخ‌پوشی کارشناسان عقیده دارند که تابلو معاملات در هفته آینده سبزپوش می‌شود.

شاخص کل بورس امروز روند اصلاحی به خود گرفت و با افت ۶ هزار و ۲۳۳ واحدی به محدوده یک میلیون و ۵۳۳ هزار واحد رسید.

ارزش معاملات معاملات خرد بورس و فرابورس به سه هزار و ۸۲۰میلیارد تومان رسید. در مقایسه با هفته‌های گذشته این ارزش بسیار کم است و انتظار افرایش آن می‌رود. با افزایش ارزش معاملات شاخص نیز می‌تواند به صورت واقعی صعود کند.

چه عواملی روی بورس تاثیر دارد؟

جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر اتفاق خاصی رخ ندهد و ریسک سیستماتیک وارد بورس نشود، می‌توان بازار متعادلی را برای شنبه و کل هفته پیش‌بینی کرد. البته این موضوع را هم باید در نظر بگیریم که در فصل مجامع هستیم و بسیاری از شرکت‌ها در هفته‌های آینده در مجامع شرکت می‌کنند و همین عامل شاید باعث شود تا بازار یک حالت خنثی را در پیش داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: بورس در یک بلاتکلیفی به سر می‌برد. یعنی به نظر می‌رسد عملا بازار سرمایه به دنبال یک خبر مثبت است تا بتواند روند خود را حفظ کند.

وی ادامه داد: از یک طرف شاهد این هستیم که فروشنده‌ قوی در اغلب تک سهم‌های بازار وجود ندارند. به واسطه این موضوع بسیاری از سرمایه‌گذاران نسبت به خرید و سرمایه‌گذاری در بازار سهام میل نداشته باشند. البته این موضوع در معاملات این هفته نیز رخ داد و بسیاری از سهم‌ها در یک رقم پایین آمدند و در صفر تابلو در حال معامله بودند.

فلاحیان تاکید کرد: به نظر می‌رسد تا زمانی که این ابهامات پیرامون آینده اقتصادی کشور وجود دارد، روند بازار به همین شکل باشد. از طرفی هم حمایت‌هایی را از سمت متولیان بازار سرمایه از صندوق تسویه گرفته تا صندوق توسعه در بازار مشاهده نمی‌شود.

فلاحیان توضیح داد: وضعیت کلان اقتصادی تعریفی ندارد و تمامی بازارها در رکود هستند. البته باید توجه داشت که وضعیت بازار کالا و بازار سرمایه شبیه هم است.

انتهای پیام /

کد خبر: 1145478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =