آخرین تحولات اوکراین| آمریکا به دنبال گنجاندن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم

مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از وزارت امور خارجه ایالات متحده خواسته شده تا روسیه را به عنوان کشور حامی تروریسم به رسمیت بشناسد.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از وزارت امور خارجه ایالات متحده خواسته شده تا روسیه را به عنوان کشور حامی تروریسم به رسمیت بشناسد. این سند در وب سایت رسمی کنگره آمریکا منتشر شده است.

بیشتر بخوانید

آخرین تحولات اوکراین| ادعای آمریکا درباره تمایل برای حل دیپلماتیک مناقشه کی‌یف

در این سند تاکید شده است: «هیچ چیزی در این قطعنامه نباید به عنوان مجوز استفاده از نیروی نظامی یا ورود نیروهای نظامی ایالات متحده به جنگ با روسیه تعبیر شود.» دلیل این تصمیم سنای آمریکا رویدادهای گرجستان، چچن، سوریه، دونباس و اوکراین نامیده شده است.

این قطعنامه اوایل ماه مه ارائه شده بود و بعد از مباحثات فراوان روز گذشته بالاخره به تصویب رسید.

در همین رابطه، روزنامه "پولیتیکو" بامداد امروز، جمعه، گزارش داد که نمایندگان کنگره آمریکا نیز قصد دارند در آینده نزدیک طرحی را ارائه کنند که بر اساس آن آمریکا بتواند روسیه را "کشوری حامی تروریسم" اعلام کند. چند تن از نمایندگان کنگره، از جمله تد لی، جو ویلسون، جرد گلدن، آدام کینزینگر و تام مالینوفسکی از ایالات مین، کالیفرنیا و ایلینوی مبتکران ارائه این لایحه به مجلس نمایندگان بودند. به عقیده آنها، ایالات متحده باید از تمامی ابزارهای موجود برای توقف حمله نظامی روسیه به اوکراین استفاده کند.

لازم به یادآوری است که ابتکار این گروه از نمایندگان کنگره در تضاد با بیانیه‌های قبلی کنگره آمریکا است که بر اساس آن، آنها قبلاً با واگذاری صلاحیت مربوط به معرفی روسیه به عنوان کشوری که گفته می شود «حامی تروریسم» به وزارت خارجه آمریکا است، موافقت کرده بودند. طبق اطلاعات پولیتیکو، با کمک این لایحه، نمایندگان کنگره سعی دارند بر وزارت امور خارجه و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در این زمینه فشار بیاورند.

روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفته که این وزارتخانه در حال بررسی این موضوع است که روسیه را به عنوان کشوری که گویا "حامی تروریسم است" معرفی کند، یا خیر. به گفته این دیپلمات،  این تصمیم با معیارهایی که قبلاً توسط کنگره آمریکا اعلام شده بود مطابقت ندارد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین چندی پیش یادآور شده بود که عواقب احتمالی به رسمیت شناختن روسیه توسط کنگره آمریکا به عنوان کشور حامی تروریسم منفی خواهد بود. به گفته وی، چنین تصمیماتی فقط روابط دوجانبه بین مسکو و واشنگتن را بدتر خواهد کرد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و پنجاه و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

درخواست کشورهای اروپایی از آلمان برای تداوم فعالیت نیروگاه های هسته‌ای

با توجه به بحران گاز، نارضایتی از تصمیم دولت آلمان برای حذف تدریجی انرژی هسته‌ای در دیگر کشورهای اتحادیه اروپا رو به افزایش است.

به گزارش خبرگزاری آلمان ، اکنون چندین کشور از سه نیروگاه هسته‌ای باقی مانده فعال در آلمان خواسته‌اند تا طبق برنامه‌ریزی های انجام شده در پایان سال تعطیل نشوند. علاوه بر این، لازم است بررسی شود که آیا سه راکتوری که اخیراً قطع شده‌اند می‌توانند دوباره راه‌اندازی شوند یا خیر.

از دیدگاه کشورهایی مانند مجارستان، رومانی، اسلواکی و فرانسه، ادامه فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای آلمان می‌تواند سهم قابل توجهی در صرفه جویی گاز داشته باشد، زیرا حدود ۱۵ درصد از برق آلمان هنوز توسط نیروگاه‌های گاز سوز تولید می‌شود، در این صورت اگر روسیه تمام عرضه گاز به اتحادیه اروپا را قطع کند، ذخایر بیشتری برای گرمایش خانگی و صنعتی در دسترس خواهد بود.

ریچارد سولیک، وزیر اقتصاد اسلوکی هم روز سه شنبه در حاشیه نشست اتحادیه اروپا  این انتقاد را وارد کرده و اعلام کرد: اگر آلمان می‌خواهد در گاز صرفه جویی کند، لطفا اجازه دهید نیروگاه‌های هسته ای آن به کار خود ادامه دهند - یا سه نیروگاهی که سال گذشته تعطیل شدند، دوباره به شبکه بازگردند. مشابه این اظهارات را ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز چندی پیش بیان کرده بود.

تشدید تحریم های استونی علیه روسیه

استونی دیگر برای دانشجویان روسی ویزا و اجازه اقامت صادر نمی‌کند. اورماس رینسالو، وزیر امور خارجه استونی در بیانیه‌ای گفت: ادامه تحریم‌ها علیه روسیه برای حفظ فشار بر این کشور ضروری است.

قدیروف: آمریکا "مادر تروریسم بین المللی" است/ آمریکا ۷۵۰ پایگاه نظامی در ۸۰ کشور جهان دارد

رمضان قدیروف، رئیس "جمهوری چچن" نسبت به قصد آمریکا برای معرفی روسیه بعنوان "حامی تروریسم" و  تشدید کمپین اطلاعاتی علیه روسیه و تضمین وضعیت کشور متجاوز برای آن هشدار داد و ایالات متحده را "مادر تجاوز و تروریسم بین المللی" خواند.

این سیاستمدار در کانال تلگرامی خود در این باره آمده است: «ایالات متحده یک کشور متجاوز و یک کشور تروریستی نیست. این کشور مادر تروریسم بین المللی است. ایالات متحده از سلاح هسته‌ای در مناقشات استفاده می‌کند، آنهم نه علیه نیروهای مسلح دشمن، بلکه علیه مردم غیرنظامی سایر کشورها.»

قدیروف یادآور شد: آمریکا ۷۵۰ پایگاه نظامی در ۸۰ کشور جهان دارد و در حال حاضر ۱۷۳ هزار نیروی نظامی آمریکایی در ۱۵۹ کشور جهان مستقر هستند که عمدتاً به اقدامات غیرقانونی، تخریبی و دخالت در امور داخلی سایر کشورها مشغولند.

آرژانتین، برزیل و مکزیک از محکوم کردن درگیری‌ها در اوکراین خودداری کردند

سه کشور آرژانتین، برزیل و مکزیک از پیوستن به مواضع کشورهای آمریکایی در محکومیت درگیریهای نظامی در اوکراین خودداری کردند، این بیانیه بامداد امروز، جمعه، در پایان پانزدهمین کنفرانس وزرای دفاع کشورهای قاره آمریکا (CDMA) که در برازیلیا برگزار شد، به تصویب رسید.

در این سند توضیح داده شده است: آرژانتین و برزیل بر اساس اصول حاکم بر سیاست بین‌المللی خود، نقش سازمان ملل در دستیابی به صلح و امنیت بین‌المللی را به رسمیت می‌شناسند و این سازمان را بستری با اختیارات مناسب برای حل و فصل مناقشه در اوکراین می‌دانند. مکزیک نیز به نوبه خود معتقد است که روند اوضاع در اوکراین در صلاحیت این مجمع نیست و این کشور نیز با دیدگاه آرژانتین و برزیل در خصوص نقش سازمان ملل موافق است.

در عین حال، کشورهای هائیتی، گواتمالا، جمهوری دومینیکن، کانادا، کلمبیا، پاراگوئه، ایالات متحده و اکوادور "دوباره به شدت اقدامات نظامی روسیه در خاک اوکراین" را محکوم کردند.

بورل: اتحادیه اروپا در آینده خرید گاز از روسیه را متوقف خواهد کرد

جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا معتقد است که اتحادیه اروپا خرید گاز روسیه را در آینده متوقف خواهد کرد.

وی شب گذشته، پنجشنبه در مصاحبه‌ای تلویزیونی با اعلام این مطلب، تاکید کرد: «ما تصمیم گرفتیم که از وابستگی بیش از حد انرژی که به روسیه ایجاد کرده بودیم خلاص شویم. چون باید خودمان را با شرایط جدید وفق دهیم، نمی توانیم یک شبه از ۴۰ درصد به ۰ درصد برسیم. ولی روسیه به خوبی می داند که ما خرید گاز از این کشور را در آینده متوقف خواهیم کرد.»

وی از کشورهای اروپایی خواست داوطلبانه در مصرف انرژی صرفه جویی کنند تا مجبور به انجام این کار به صورت اجباری نباشند. بورل افزود: «ما از هم اکنون صرفه جویی در گاز روسیه را آغاز کرده ایم و واردات گاز روسیه که با آغاز جنگ در اوکراین به ۴۰ درصد کل گازهای اروپایی رسیده بود، اکنون به ۲۰ درصد نزدیک شده است.»

شورای اتحادیه اروپا روز سه شنبه این هفته طرح پیشنهادی کمیسیون اروپا برای کاهش داوطلبانه مصرف گاز اتحادیه اروپا به میزان ۱۵ درصد از اول ماه آگوست تا ۳۱ مارس سال ۲۰۲۳ را تصویب کرد.

زاخارووا: لاوروف هر وقت بتواند به درخواست آمریکا برای گفتگو با بلینکن توجه خواهد کرد

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه، شب گذشته اعلام کرد که سرگئی لاوروف، ، به درخواست وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا برای گفتگو با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود، در هر وقت که زمان اجازه دهد، پاسخ خواهد داد.  وی توضیح داد: وزیر امور خارجه روسیه در حال حاضر برنامه فشرده‌ای از تماس‌های بین المللی دارد و برای شرکت در شورای وزیران سازمان همکاری شانگهای در تاشکند بسر می‌برد و دیدارهای دوجانبه در حاشیه این نشست دارد.

وزارت خارجه آمریکا روز گذشته رسماً خواستار انجام مذاکرات تلفنی بین بلینکن و لاوروف شد. تاریخ دقیق گفتگوها بین دو دیپلمات بلندپایه از سوی وزارت ایالات متحده مشخص نشده است.

به گفته ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه، واشنگتن به فراهم سازی مقدمات برای امکان مذاکره «از طریق مجاری مناسب» ادامه خواهد داد.

بلینکن روز چهارشنبه خود گفته بود که قصد دارد با وزیر خارجه روسیه گفتگو کند. وی یادآور شد که موضوعات مذاکرات دو طرف ممکن است سرنوشت آمریکایی‌های محکوم شده در روسیه و معامله بر سر عرضه غلات اوکراین به بازار جهانی باشد.

بایدن درباره مناقشه در اوکراین و پیامدهای آن با همتای چینی خود مذاکره کرد

طبق اطلاعات یک مقام بلندپایه دولت آمریکا، جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا و شی جین‌پینگ، رئیس‌ جمهوری چین در جریان  مذاکرات روز پنجشنبه خود درباره حمله نظامی روسیه به اوکراین گفتگو کرده و پیامدهای آن برای روابط بین الملل و عرصه جهانی را پیش‌بینی کردند.

در عین حال، وزارت امور خارجه چین نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که جو بایدن، طی گفت‌وگوی تلفنی خودبا رئیس‌جمهور "شی جین پینگ"، به وی اطمینان داد که واشنگتن از جدایی‌طلبان تایوان حمایت نمی‌کند. جو بایدن مجدداً تأکید کرد که سیاست واحد دولتش در برابر چین تغییر نکرده و در آینده نیز تغییر نخواهد کرد، ایالات متحده از استقلال تایوان حمایت نخواهد کرد.

پیشتر سخنگوی کاخ سفید به مطبوعات گفته بود که مکالمه تلفنی بایدن و شی جین پینگ بیش از دو ساعت به طول انجامید. هدف از این گفتگو حفظ ثبات روابط در مواجهه با افزایش تنش‌ها بر سر تایوان بود. این نخستین گفتگوی روسای جمهوری دو کشور از اواسط ماه مارس به اینطرف است.

توافق فرانسه و سازمان امنیت و همکاری اروپا برای ایجاد "مکانیسم مسکو" در روابط با روسیه

وزارت خارجه فرانسه از راه اندازی "مکانیسم مسکو" در روابط با روسیه به طور مشترک با سازمان امنیت و همکاری اروپا خبر داد. وزارت امور خارجه فرانسه و ۳۷ کشور سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)، مکانیسم مسکو را علیه روسیه راه اندازی کردند که برای ارزیابی حاکمیت قانون و حقوق بشر در این کشور و در ارتباط با "وضعیت نگران کننده حقوق بشر در روسیه"در نظر گرفته شده است.

وزارت خارجه فرانسه توضیح داد، بر اساس این مکانیسم، یک گروه مستقل از کارشناسان مسئول بررسی و تهیه گزارشاتی در خصوص تهدیدات جدی به ویژه در رابطه با عدم اجرای تعهدات روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا، در خصوص دموکراسی، احترام به حقوق بشر و ارجحیت قانون خواهند بود.

از ابتدای سال ۲۰۲۲، این سومین بار است که پاریس در راه اندازی مکانیسم مسکو شرکت دارد. پیش از این، آنها با وضعیت پیرامون اوکراین و "نقض قوانین بشردوستانه بین المللی و حقوق بشر" در این زمینه مرتبط بودند.

وزارت خارجه روسیه گزارش دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنیت و همکاری اروپا در خصوص نقض حقوق بشر در اوکراین را بی اساس و غیرواقعی و "روس هراسی" خواند.

اوضاع اوکراین موضوع دیدار دوجانبه لاوروف و وانگ ایی در تاشکند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه در نشستی دوجانبه در تاشکند (پایتخت ازبکستان) در حاشیه نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای، جنبه‌های کلیدی فعالیت‌های سازمان همکاری شانگهای و چشم‌انداز توسعه بیشتر آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند و در خصوص روند اوضاع پیرامون اوکراین نیز تبادل نظر کردند.

 لاوروف روز پنجشنبه همچنین با شوکت میرضیایف، رئیس جمهوری ازبکستان  درباره مسائل امنیتی منطقه، از جمله وضعیت اوکراین گفتگو کرد. در این دیدار، همکاری سودمند بین دو کشور، حفظ پویایی بالای مشارکت و اتحاد راهبردی بین روسیه و ازبکستان مورد تایید قرار گرفت.

نخست وزیر مجارستان: پیروزی اوکراین بر روسیه غیرممکن است

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان معتقد است که با وجود استراتژی فعلی حمایت ناتو، اوکراین قادر به شکست دادن روسیه در میدان نبرد نخواهد بود.به گفته وی، استراتژی کشورهای ناتو برای حمایت از کی‌یف با ارسال تسلیحات و آموزش نظامی تاکنون نشان داده است که این تلاش به موفقیت منجر نخواهد شد.

وی گفت: "بدون تغییر در این استراتژی، صلحی وجود نخواهد داشت" و هشدار داد که اگر درگیری در اوکراین ادامه یابد، کل اتحادیه اروپا به یک وضعیت نظامی کشیده خواهد شد.

درخواست مجارستان از اروپا برای خودداری از تحریم گاز روسیه

نخست وزیر مجارستان، از اروپا خواست از ایده تحریم گاز روسیه صرف نظر کند. ویکتور اوربان، این موضوع را روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با کارل نهمر، صدراعظم اتریش بیان کرد.

وی گفت: «مجارستان تاکنون راه هایی برای دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا در خصوص تمامی تحریم‌های ضد روسی پیدا کرده است. با این حال، اکنون با دیواری به نام «تحریم گاز» روبرو هستیم. من پیشنهاد می کنم که کشورهای جامعه برای مبارزه با آن تلاش نکنند. فکر نمی کنم در خصوص این دیدگاه در قاره اروپا تنها باشم."

صدر اعظم اتریش نیز با این نظریه موافقت کرده و همچنین عدم امکان تحریم گاز روسیه را اعلام کرد. به گفته وی، چنین تحریم‌هایی به کل اتحادیه اروپا آسیب خواهد رساند.

چند روز قبل پتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که کشورش تنها کشوری است که با تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش مصرف گاز مخالفت کرده است.

پیش از این، اوربان گفته بود که تحریم‌ها مسکو را تکان نداده است، در حالی که در اروپا تاکنون چهار دولت را برکنار کرده است.

وزیر امور خارجه ترکیه : توافق غذایی موانع صادرات غلات از روسیه را برطرف کرد

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز گذشته اعلام کرد که توافق غذایی در استانبول، موانع صادرات غلات از روسیه و اوکراین را برطرف کرده است.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با ایلیا درچیاشویلی، وزیر امور خارجه گرجستان، گفت: «امیدواریم صادرات غلات بدون وقفه انجام شود. نکته اصلی این است که به کشورهایی که به آن نیاز مبرم دارند تحویل داده شود، این امر توسط مرکز هماهنگی در استانبول نظارت خواهد شد و توافقات انجام شده نه تنها موانع را برای صادرات غلات از اوکراین، بلکه برای غلات روسیه نیز برطرف کرده است.»

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه نیز اعلام کرد مرکز هماهنگی مشترک صادرات غلات اوکراینی از روز قبل در استانبول آغاز به کار کرد. فعالیت این مرکز توسط سازمان ملل متحد هماهنگ و نظارت خواهد شد.

پیش از این، آندری رودینکو، معاون رئیس وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد که خروج نخستین کشتی‌های حامل غلات اوکراینی ممکن است طی چند روز آینده آغاز شود. به گفته وی، البته در خصوص صادرات محصولات کشاورزی روسیه هنوز این مسئله روشن نیست.

هشدار شورای امنیت روسیه درباره واکنش مسکو به عضویت سوئد و فنلاند در ناتو

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه  اعلام کرد که این کشور به طور متقارن به ورود سوئد و فنلاند به ناتو پاسخ خواهد داد.

وی روز پنجشنبه در نشست تامین امنیت روسیه در جهت شمال غربی در شرایط پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفت: «در مورد واکنش ما به ورود این دو کشور به ناتو، همانطور که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین گفته، این واکنش متقارن خواهد بود.

نایب رئیس شورای امنیت توضیح داد که فنلاند و سوئد «می توانند مسیر حرکتی متفاوت را در داخل اتحاد آتلانتیک شمالی انتخاب کنند: یا میانه رو باشند، یا به قول خودشان دروازه را کاملا باز کنند و تصمیم بگیرند پایگاه و تسلیحات ناتو را در خاک خود بپذیرند. گام‌های واکنشی ما به شرایط بوجود آمده در این رابطه به طور متقارن در این مورد برداشته خواهد شد.»

به گفته وی، بدیهی است که تصمیم برای پیوستن استکهلم و هلسینکی به ناتو وضعیت امنیت در بالتیک را تقویت کرده، بلکه برعکس آن را پیچیده خواهد کرد. مدویدوف معتقد است منطقه دریای بالتیک در حال تبدیل شدن به منطقه‌ای است که در واقع ناتو بر آن تسلط دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1149080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =