چگونه بفهمیم که سبزی خشک و ادویه‌ها خراب شده است

ادویه ها یکی از پرکاربردترین چاشنی ها برای خوش طعم و دلچسب تر کردن غذاها به شمار میروند که باید با نحوه نگهداری و مدت زمان سالم بودن آنها آشنا باشیم.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بسیاری از ما خانم ها برای افزایش ماندگاری سبزیجات آنها را خشک کرده و از این سبزیجات خشک شده در پخت غذاهایمان استفاده می کنیم . اما برخی از گمان می کنیم که از سبزیجات خشک و ادویه جات می توان برای سالیان دراز استفاده نمود و آنها تاریخ انقضا ندارند . توجه داشته باشید که همانند مواد غذایی دیگر در نگهداری سبزی خشک و ادویه ها نیز باید دقت کنید زیرا خشک بودن انها دلیل بر مادام العمر بودنشان نیست .

چگونه از ادویه ها و سبزیجات خشک به درستی نگهداری کنیم ؟

ادویه جات و سبزیجات خشک شده را در ظرف های فلزی دربسته و یا ظروف شیشه ای قهوه ای نگهداری نمایید زیرا شیشه با مواد معطر ادویه فعل و انفعال نمی دهد.

ادویجات و سبزیجات خشک را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید .

هیچگاه ادویجات و سبزیجات خشک شده را نزدیک به اجاق گاز نگه ندارید زیرا گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را افزایش خواهد داد.

ادویه جات و سبزیجات خشک شده را به دور از آفتاب نگه دارید .

بهتر است ادویه ها را به شکل اصلی آن ها نگه دارید و هنگام مصرف آسیاب کنیدتا طعم و عطرشان حفظ شوند.

بهتر است هنگام خرید ادویجات دقت کنید که انواع استریل شده آن ها در بسته ‎بندی های بهداشتی را تهیه کنید زیرا اکثر ادویه ها منشاء خاکی دارند و به انواع میکروب های خاک آلوده می باشند.

اگر می توانید ادویه را خودتان در خانه بکوبید زیرا ادویه های موجود در بازار تقلبی هستند و مواد افزودنی فراوانی دارد .

ادویه ها را در محیط های بسیار گرم و درمقابل تابش مستقیم نور آفتاب قرار ندهید.

ادویه ها را در فریزر قرار ندهید زیرا اگر ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج شود، چگالش ایجاد می شود و طعم ادویه ها از بین می رود.

از قرار دادن ادویجات و سبزیجات خشک شده در مکان مرطوب اجتناب کنید :

اگر می خواهید عطر و طعم ادویه جات و گیاهان خشک شده شما برای مدت زمان طولانی تری ، آنها در جای مرطوب قرار ندهید و هنگام افزودن ادویه به غذاهایتان ، آنها را مستقیم بر روی غذا نگیرید زیرا بخار غذا به ادویه رطوبت می دهد . می توانید برای منتقل کردن ادویه به غذا از یک قاشق استفاده کنید .

ادویه جات را تا چه مدت نگه داریم ؟

طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک شده به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان بستگی دارد .

ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین را می توانید ۴ تا ۵ سال نگهداری کنید حتی فلفل کامل را می توانید حدود ۵ تا ۶ سال نگه دارید .

ادویه جات خرد شده و تبدیل به پودر مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری را نیز می توانید ۲ تا ۳ سال نگه داید .

گیاهان و سبزیجات خشک شده را تا چه مدت نگه داریم ؟

اگر گیاهان و سبزیجات به شکل طبیعی خود خشک شوند ، ۳ تا ۴ سال می توان از آنها استفاده نمود اما اگر خرد شده باشند ۲ تا ۳ سال دوام دارند.

می توان در مکان مناسب دانه هایی مانند رازیانه را تا ۴ سال نگهداری نمود .

دانه خشخاش و کنجد پس از گذشت ۲ سال خراب می شوند و باید آنها را دور بیاندازید.

عصاره هایی مانند نعنا را می توانید تا ۴ سال سالم نگه دارید .

عصاره خالص وانیل را به دلیل محتوای بالای الکلش می توانید فقط تا یک سال سالم نگه دارید.

چگونه بفهمیم ادویه ها و سبزیجات خشک قدیمی شده اند؟

سبزیجات خشک و ادویه جات پس از گذش مدتی ، مزیت و طعمشان را از دست خواهند داد پس دلیلی ندارد که از آنها در غذا استفاده نمود. برای اینکه بفهمید چه موقع دیگر نباید از ادویجات استفاده نمایید :

مقداری ادویه را در کف دستتان بریزید و انگشت مالش دهید تا روغن های درون آن فعال شود ، سپس آن را بو کنید اگر بوی خاصی نداشت ادویه را دور بریزید .

انتهای پیام/

کد خبر: 1149135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =