مزایا و معایب داروی راکوتان که باید بدانید

یکی از داروهایی که برای درمان آکنه های شدید تجویز می شود راکوتان می باشد. این دارو آکنه را از بین می برد اما عوارض دیگری را به همراه دارد که باید قبل از مصرف بدانید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، اگر با آکنه دست و پنجه نرم می کنید پس احتمالا نام " راکوتان " را شنیده اید. در حالی که راهکار های بسیاری اعم از تغییر در رژیم غذایی و تغیر روال مراقبت از پوست برای رهایی از آکنه وجود دارد اما در صورت عدم موفقیت، بسیاری از افراد رو به مصرف قرص راکوتان می آورند.

بیشتر بخوانید:

جوش صورت اگر این شکلی باشد یعنی خطر

این قرص یکی از معدود درمان های خوراکی است که از لحاظ بالینی برای آکنه اثبات شده است و نتایج آن می تواند باور نکردنی باشد. راکوتان که تحت عنوان "ایزوترتینیون " نیز نامیده می شود قرصی است که برای درمان آکنه شدید تجویز می شود.

با این وجود، قبل از آنکه از این داروی معجزه آسا هیجان زده شوید، لازم است نسبت به عوارض جانبی جدی آن که در این بخش خواهید خواند نیز مطلع شوید. برخی از روش های درمانی آکنه شامل استفاده از لایه برداری ملایم می باشد اما راکوتان مانند یک لایه برداری اسیدی کامل است که مطمئنا برای همه مناسب نمی باشد.

مزایا و معایب داروی راکوتان

متخصصین پوست مزایا و معایب این دارو را بدین گونه شرح می دهند:

۱- از ویتامین A حاصل می شود.

در واقع این دارو منبع طبیعی دارد و مشتق ویتامین A و بخشی از همان خانواده رتینول است که فقط توسط متخصصین پوست تجویز می شود. این دارو در صورتی که آکنه شدید باشد و درمان های خط اول و دوم از جمله رتینوئید های موضعی، آنتی بیوتیک های موضعی وخوارکی و مواردی مانند قرص ضد باروری ناموفق بوده باشند، تجویز می شود.

۲- برای هر نوع آکنه مناسب نمی باشد.

در حالی که دیدن انواع جوش ها باعث می شود تا برای رهایی از آن ها هر روشی را امتحان کنید اما پزشکان توصیه می کنند که راکوتان مناسب همه انواع جوش ها نبوده و باید جوش روی پوست شما دارای چند ویژگی باشد و شامل جوش، ندول (توده های سفت و دردناک زیرپوستی)، کیست (توده های چرکی زیرپوستی) واسکار باشد.

۳- تولید چربی پوست را متوقف می کند.

راکوتان یک داروی ضدالتهابی است که به غدد چربی در پوست حمله کرده و تولید چربی پوست را کاهش می دهد. همچنین به کاهش تعداد باکتری های موجود در پوست کمک می کند.

پزشکان توضیح می دهند:اثر ترکیبی کاهش تولید روغن طبیعی و باکتری های موجود در پوست به پیشگیری از التهاب و تشدید آکنه کمک می کند. این همان چیزی است که متخصصین پوست، آن را رویکرد سه جانبه می دانند.

۴- نتایج آن بسیار چشمگیر است.

اگرچه این موضوع مبالغه می باشد اما اگر به مدت ۴ ماه از راکوتان مصرف کنید، تقریبا ۸۰ درصد در درمان آکنه موفق خواهید شد.

۵- نوسانات خلقی را به همراه دارد.

راکوتان علاوه بر مزایایی که دارد، می تواند برخی از احتیاطات و عوارض جانبی را نیز به همراه داشته باشد. گزارشاتی از اختلالات روان پزشکی از جمله خلق و خوی ضعیف و افسردگی با مصرف ایزوترتینوئین (راکوتان) گزارش شده است.

۶- می تواند اثرات جانبی عجیبی برروی پوست شما بگذارد.

به نظر می رسد قرصی که می تواند با کاهش تولید چربی پوست باعث خشکی آن شود، همچنین بر سایر قسمت های پوست نیز اثر می گذارد و عوارضی چون:ترک خوردن لب، درماتیت، خشکی پوست، پوسته پوسته شدن پوست، خارش، ظهور بثورات قرمز و پوستی تحریک پذیر به همراه داشته باشد که پزشکان اظهار می دارند:"تمام این علائم یک احتمال است."

۷- بعضی افراد باید از مصرف آن اجتناب کنند.

مصرف راکوتان نیز همانند سایر داروهای خوراکی برای برخی از افراد ممانعت دارد و مطمئنا پزشک در این باره به شما توضیحاتی خواهد داد. راکوتان برای مادران باردارو شیرده، افرادی با اختلالات کبدی یا کلیوی، همچنین مبتلایان به دیابت و افسردگی محدودیت دارد.

۸- مصرف راکوتان در بارداری بسیار خطرناک است.

حتی اگر به بارداری فکر نمی کنید، در مورد احتمال حامله شدن با شروع مصرف راکوتان فکر کنید زیرا به محض استفاده از آن، باید از بارداری پیشگیری کنید زیرا راکوتان به جنین آسیب جدی خواهد رساند.

۹- ملاقات های مکرری به پزشک خواهید داشت.

عوارض جانبی مصرف راکوتان باعث می شود تا مراجعات متعددی به پزشک داشته باشید تا از لحاظ جسمی و روانی تحت نظارت قرار بگیرید.

۱۰- نسبت به خورشید حساس تر خواهید شد.

همه ما می دانیم که باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم اما اگر درحال مصرف راکوتان هستید، استفاده از آن اهمیت ویژه ای پیدا می کند زیرا راکوتان پوست را بسیار حساس می کند.

این بدان معناست که نسبت به نور خورشید حساسیت بیشتری داشته و احتمال آفتاب سوختگی افزایش خواهد یافت. در صورتی که تابش مستقیم نور خورشید نیز وجود نداشته باشد، حتما از کرم ضد آفتاب با SPF۳۰ استفاده کنید زیرا در برابر آب مقاوم بوده و باعث چربی پوست نخواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1151160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =