آخرین تحولات اوکراین| واشنگتن پست: آمریکا ارسال تسلیحات به اوکراین از طریق دریا را افزایش داده است

وزارت امور خارجه روسیه فاش کرد که پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو مدتها قبل از آغاز درگیری‌های نظامی در اوکراین و در نتیجه توافقات پشت‌پرده با آمریکا صورت گرفته است و اکنون مقامات هلسینکی و استکهلم سعی دارند این واقعیت و اهداف آن را پنهان کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، روسیه نامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد که در آن شواهدی مبنی بر ادامه گلوله‌باران نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه (Zaporozhye)توسط نیروهای نظامی اوکراینی طی چند روز گذشته و همچنین پیامدهای احتمالی این تحریکات خطرناک مورد تذکر قرار گرفته است.

دفتر مطبوعاتی نمایندگی رسمی روسیه در سازمان ملل در حساب توییتری خود، با اعلام این مسئله، یادآور شد که سه گلوله شلیک‌شده در نزدیکی یک بلوک تخصصی این نیروگاه که محل ذخیره‌سازی سوخت هسته‌ای و زباله‌های رادیواکتیو جامد است منفجر شدند. البته یادآوری شده است که سطح تشعشع رادیواکتیو در واحدهای تولید نیرو کنترل شده و در محدوده نرمال باقی مانده است.

روز شنبه وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نظامیان اوکراینی طی 24 ساعت سه بار با استفاده از تجهیزات آمریکایی به محوطه نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه حمله کردند و در مجموع 17 گلوله توپ به‌سمت آن شلیک شد.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| انتقاد اوکراین از کندی کمک‌های اتحادیه اروپا

نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه که بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در قاره اروپا است، در جریان جنگ اوکراین که در مسکو "عملیات نظامی برای محافظت از مردم غیرنظامی در دونباس" نامیده شده است، تحت کنترل نیروهای مسلح روسیه قرار گرفت.

"واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در جریان نشست قبلی شورای امنیت هشدار داده بود که خروج نظامیان روسیه از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه ممکن است به یک فاجعه هسته‌ای تبدیل شود، برای اینکه مقامات کی‌یف به‌احتمال زیاد قصد دارند از این تأسیسات برای تحرکات نظامی استفاده کنند.

شب گذشته روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گروهی از کارشناسان را برای بازدید از نیروگاه زاپوروژیه آماده کرده است. در فهرست آژانس که این روزنامه به آن دست یافته است، 14 نفر عمدتاً از کشورهای بی‌طرف حضور دارند و ریاست این گروه کارشناسی هم به‌عهده "رافائل ماریانو گروسی" آرژانتینی مدیرکل این سازمان بین‌المللی است. هیچ نماینده‌ای از ایالات متحده و انگلستان در این مأموریت حضور ندارد. این مأموریت احتمالاً برای هفته آینده برنامه‌ریزی شده است.

مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین از اظهارنظر درباره این درز اطلاعات خودداری کرد، ولی تأیید کرد که "رایزنی‌های فعالی" با همه طرفین در خصوص اعزام کارشناسان آژانس در جریان است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و هشتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

13:15- روزنامه انگلیسی: اوضاع پیرامون اوکراین به حل و فصل مسالمت آمیز نیاز دارد

روزنامه "دیلی میل" انگلیس در تحلیلی نوشته است: لندن و کی‌یف باید با روسیه و دو جمهوری خودخوانده در منطقه دونباس به توافق برسند، در غیراین صورت با آسیب‌های جبران‌ناپذیری در نتیجه به درازا کشیده شدن درگیری‌های نظامی در اوکراین مواجه خواهند شد.

مفسر این روزنامه یادآور شده: رویارویی لندن با مسکو "مبارزه اصولی با "شر" نیست، برای اینکه وزارت خارجه انگلیس و شخص بوریس جانسون، نخست وزیر موقت، خود اقداماتی غیراصولی انجام داده و بدون تقصیر نیستند. برعکس، درگیری بر سر اوکراین که از سوی مقامات لندن بشدت حمایت می‌شود، اقدامی بی فایده است و چیزی جز تعداد قربانیان بیشتر در میان مردم غیرنظامی و ویرانی بیشتر برای اوکراینی‌ها به ارمغان نمی آورد.

در این تحلیل آمده است: برای خود انگلستان نیز ادامه رویارویی فقط نوید سقوط اقتصادی و «فقر واقعاً تکان دهنده» برای مردم را می‌دهد، بنابراین، اقدام منطقی آن است که مقامات لندن به جای ادامه تحریک مقابله با روسیه، باید به فکر حل و فصل مسالمت آمیز این مناقشه باشند. برای اینکه هرچه این جنگ بیشتر ادامه یابد، هم به انگلیس و هم به اوکراین آسیب بیشتری خواهد رساند و این به معنای تابوت‌های جدید، خانههای از دست رفته و بدبختی بیشتر برای اوکراینی‌ها خواهد بود.

12:17- آمادگی مقامات زاپوروژیه برای تخلیه مردم در صورت بروز حادثه در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه  

یوگنی بالیتسکی، رئیس اداره نظامی-غیرنظامی منطقه زاپوروژیه امروز در مصاحبه با خبرگزاری نووستی روسیه اعلام کرد که مقامات مسئول این منطقه برای هرگونه روند اوضاعی در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه آماده هستند و از جمله طرحی برای تخلیه سریع مردم ساکن منطقه در نظر گرفته شده است.

 این مقام محلی با اشاره به اینکه در حال حاضر، نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه  بطور معمول کار می‌کند و سطح تشعشعات رادیواکتیو طبیعی است، گفت: «ولی با علم به حیله گری، بی پروایی و بی‌رحمی مقامات کی‌یف نسبت به افرادی که تنها در لفاظی علنی آنها را شهروندان اوکراینی می‌نامند، مسلماً ما خود را برای هر گونه روند اوضاع و هر سنارویی آماده کرده و یک برنامه مشخص نیر به منظور تخلیه ساکنان کل منطقه در صورت لزوم تهیه شده که اگر چنین اقدامی ضروری شود، فوراً به اجرا گذاشته خواهد شد.»  

بالیتسکی یادآور شد که از اواسط ماه جولای تاکنون محوطه نیروگاه زاپوروژیه تقریباً هر روز توسط نیروهای مسلح اوکراین گلوله باران می‌شود و حتی در آستانه سفر کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم این تحریکات متوقف نشده است.

نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه در ساحل چپ رودخانه "دنپر" و در حومه شهر «انرگودار» واقع شده است. این نیروگاه از نظر تعداد بلوک و ظرفیت، بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در قاره اروپا است.

این تاسیسات از ماه مارس تحت حفاظت نیروهای مسلح  روسیه قرار دارد و همانطور که در وزارت خارجه روسیه تاکید شده، این اقدام برای جلوگیری از هر گونه حادثه و نشت مواد هسته‌ای و تشعشات رادیواکتیو ضروری بود.

11:55- نشریه آمریکایی: زمستان آزمونی جدی برای کشورهای اروپایی خواهد بود

مجله "نیشن" (The Nation) در مقالهای نوشته است که زمستان در پیش روی آزمونی بزرگ برای کشورهای اروپایی خواهد بود که از تحریم‌های ضدروسی حمایت می‌کنند.

به عقیده نویسنده این مقاله، اکنون که پاییز نزدیک شده، نمی توان متوجه نشد که دو راهی نزدیک می‌شود که مرزهای اتحاد اروپا و همچنین ادامه حمایت از اوکراین را در معرض آزمایش بزرگی قرار خواهد داد. هرچند تعداد کمی از سیاستمداران اروپایی فعلاً حاضرند حقیقت را بیان کنند، ولی با توجه به اینکه کشورهای اروپایی یا با تورم دو رقمی یا دورنمای جیره بندی برق زمستانی یا هر دو مشکل مواجه هستند، اروپایی‌ها با یک انتخاب بسیار دشوار روبرو خواهند بود.

این نشریه  آمریکای یادآور شده، علاوه بر این، تحریم‌های غربی علیه روسیه تاکنون که فقط به ضرر کشورهای اروپایی بوده است، برای اینکه "روسیه توانست بازارهای جدیدی پیدا کند". اگر هدف از این اقدامات  محروم کردن مسکو از درآمد بودجه بوده، تحریم‌ها شکست خورده است و بسیاری در اروپا اکنون منتظر زمستانی سرد و بسیار گران هستند."

صدور مجوز برای خروج 7 کشتی دیگر حامل مواد غذایی از بنادر اوکراین

مرکز هماهنگی مشترک در استانبول شب گذشته، شنبه، اجازه خارج شدن هفت کشتی باری از بنادر اوکراین را صادر کرده است که در مجموع 210 هزار و 294 تن محصولات غذایی این کشور را حمل خواهند کرد.

طبق این اطلاعات، روز یکشنبه، دو کشتی باری از بندر چرنومورسک خارج می‌شوند که اولی 49.5 هزار تن جو را به چین تحویل خواهد داد و دومی 3.8 هزار تن گندم را به ترکیه حمل می‌کند. دو کشتی فله دیگر از بندر یوژنی حرکت می‌کنند و به‌ترتیب 39.49 و 27.5 هزار تن ذرت را به ایتالیا و رومانی تحویل خواهند داد. سه کشتی باری دیگر نیز بندر اودسا را ​​ترک می‌کنند که به‌ترتیب 33 هزار تن گندم را به مصر، 30 هزار تن ذرت را به هلند و 27 هزار تن جو را به اسپانیا تحویل خواهند داد.

روز شنبه، کارشناسان مرز هماهنگی استانبول 9 کشتی را بازرسی کردند و روز یکشنبه نیز انتظار می‌رود شش کشتی باری دیگر بازرسی شوند.

واشنگتن پست: آمریکا ارسال تسلیحات به اوکراین از طریق دریا را افزایش داده است

روزنامه "واشنگتن پست" بامداد امروز، یکشنبه، در گزارشی نوشت، ایالات متحده عرضه سلاح و مهمات به اوکراین از طریق دریا را افزایش می‌دهد و پنتاگون استفاده از راه‌های دریایی را برای تحویل تسلیحات به اوکراین در نظر گرفته است. پیش از این، برای تسریع این روند، سلاح‌ها عمدتاً از طریق هوایی تحویل داده می‌شدند.

این نشریه به‌نقل از یک مقام آگاه در پنتاگون یادآور شد که ایالات متحده در بهار شروع به استفاده از مسیر دریایی برای ارسال توپخانه و سلاح‌های سنگین کرد، زیرا انتقال این نوع تسلیحات از این طریق آسانتر است، بدین ترتیب اوکراین، همان‌طور که در این گزارش ذکر شده است، می‌تواند زرادخانه نظامی بزرگتری را جمع‌آوری کند.

این مقام وزارت دفاع آمریکا مسیرهای مشخصی را برای ارسال تسلیحات در مسیر دریایی فاش نکرد و یادآور شد که برخی تسلیحات مستقیماً از قاره آمریکا حمل می‌شوند و برخی دیگر برای تکمیل ذخایر نظامی آمریکایی که به اوکراین ارسال شده‌اند، از مسیر اروپا ارسال می‌شوند.

نشریه آمریکایی مدعی شد: فشارهای تحریمی غرب روسیه را به‌سمت اتحاد با ایران سوق داده است

روزنامه "وال استریت ژورنال" (WSJ) شب گذشته در تحلیلی با عنوان «روسیه برای مقابله با آمریکا روی اتحاد با ایران حساب کرده است» نوشته است: در شرایط تشدید بحران پیرامون اوکراین، روسیه و ایران به‌منظور مقابله مؤثر با سیاست تحریمی کشورهای غربی به‌رهبری آمریکا، در حال تقویت و افزایش همکاری‌های سیاسی، تجاری و نظامی خود هستند.

در این مقاله آمده است: «تمایل به تضعیف تأثیر تحریم‌های غرب پایه و اساس اصلی تقویت همکاری‌ها بین مسکو و تهران شده است، بدین ترتیب روابط تجاری بین این دو کشور در سال 2021 رشدی 80درصدی داشته و پس از اعمال طیف وسیعی از تحریم‌ها علیه روسیه، روس‌ها از تجربه موفق ایرانی‌ها برای دور زدن محدودیت‌های غربی و بی‌تأثیر کردن آنها استفاده کردند.»

به‌نوشته این روزنامه، علاوه بر این، تعداد گردشگران و بازرگانان روسی که برای مقاصد مختلف در ایران سفر می‌کنند، رشد قابل‌توجهی داشته است، ضمن اینکه تهران به یکی از واردکنندگان اصلی غلات روسیه تبدیل شده و به‌همراه طرف روسی شروع به گفتگو درباره ایجاد یک سیستم بانکی در برابر تحریم‌های آمریکا کرده است.

در این تحلیل یادآوری شده است که همکاری تهران و مسکو بر حوزه نظامی نیز تأثیر گذاشته است و نیروهای مسلح ایران در جریان مجمع بین‌المللی ارتش ـ‌2022، تجربه استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین ساخت داخل را با همتایان روسی خود به اشتراک گذاشتند.

توضیح وزیر خارجه مجارستان درباره عدم‌تمایل کشورش به مشارکت در تحریمهای ضدروسی

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، شب گذشته، شنبه اعلام کرد که موضوع انرژی، آسیب‌پذیری جریان اصلی لیبرال را آشکار کرده است که مشتاق است با توهم اعمال فشار بر روسیه را حفظ کند.

سییارتو در نشستی در شهر تیهانی یادآور شد که حقیقت غیرقابل انکار این است که تأمین انرژی نیازمند منبع انرژی و مسیری برای حمل‌ونقل آن است و به همین دلیل است که اروپا نمی‌تواند در آینده نزدیک به‌طور فیزیکی از وابستگی خود به انرژی روسیه خلاص شود و ادعاها در این زمینه چیزی دیگر جز یک افسانه نیست. وی تأکید کرد که امنیت انرژی اروپا بدون منابع انرژی روسیه غیرممکن خواهد بود.

بدین ترتیب، سییارتو عدم تمایل مجارستان را برای مذاکره درباره هرگونه تحریمی که بر عرضه نفت و گاز به این کشور تأثیر بگذارد توضیح داد. به‌گفته وی، شجاعت دولت مجارستان برای مقاومت در برابر «جریان اصلی لیبرال» حتی با این واقعیت نشان داده شده است که با پیوستن این کشور به خط لوله گاز "جریان ترکیه" (ترکیش استریم)، تهدیدات علیه مجارستان نیز تشدید شده است.

وزیر خارجه مجارستان اضافه کرد: «در اروپا یک تلاش ابتدایی و بی‌فایده برای گیج کردن همه آغاز شده است» و مجارها تنها کسانی هستند که هر چیز را به نام واقعی خود می‌نامند. آنها می‌توانند این کار را به‌لطف ثبات سیاسی و در نتیجه شجاعت و مهارت در مدیریت بحران‌های اقتصادی انجام دهند.
وی یادآور شد که در بیرون از منطقه آمریکای شمالی و اروپا، دولت‌های بسیاری مانند مجارستان واقع‌بینانه فکر می‌کنند.

وزیر خارجه مجارستان پیش از این نیز گفته بود که مجارستان علاقه‌مند به برقراری آتش‌بس هرچه سریعتر در اوکراین است، ولی برنامه‌ای برای مشارکت در بسته جدید تحریم‌های انرژی علیه روسیه ندارد، چرا که این کشور بدون دریافت سوخت از روسیه قادر به تأمین انرژی مورد نیاز خود نخواهد بود.

وزارت خارجه روسیه پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را نتیجه توافق با آمریکا می‌داند

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای که روز شنبه در سایت رسمی این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد که مقامات هلسینکی و استکهلم تلاش می‌کنند نقش توافقات پشت‌پرده خود با واشنگتن در خصوص موضوع پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را پنهان کنند.

در این بیانیه محتوای مقاله منتشره در روزنامه رسمی سوئدی "Dagens Nyheter" در تاریخ 22 آگوست مورد توجه قرار گرفته است که نویسنده آن تصمیم رهبری فنلاند و سوئد را برای پیوستن به ناتو را با توافقات پشت‌پرده با ایالات متحده که مدتها قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین حاصل شده بود فاش کرده است.

وزارت امور خارجه یادآور شده است: «این روزنامه به این نتیجه رسیده است که چشم‌انداز پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو در پاییز سال 2021 در بالاترین سطح سیاسی در جریان تماس نمایندگان این دو کشور با آمریکایی‌ها مورد بررسی قرار گرفته بود، ولی اکنون مقامات سوئد و فنلاند در تلاش هستند موضوع نقش واشنگتن در تصمیم استکهلم و هلسینکی برای پیوستن به ناتو را بااهمیت جلوه ندهند، در حالی که واضح است که آنچه در حال رخ دادن است تنها به‌نفع نیروهای آن‌سوی اقیانوس است که درصدد تشدید اوضاع در منطقهای هستند که تا قبل از این دارای ثبات نظامی ـ سیاسی خوبی بود و هرگز مشکل جدی بین کشورهای همسایه به‌وجود نیامده بود.»

بلغارستان مذاکره با شرکت "گازپروم" بر سر قرارداد جدید را تکذیب کرد

"هریستو آلکسی‌یف" معاون نخست وزیر بلغارستان در امور سیاست اقتصادی روز شنبه اعلام کرد که بلغارستان قصد ندارد با شرکت "گازپروم" روسیه در خصوص قرارداد جدید بلندمدت، میان‌مدت یا کوتاه‌مدت با طرف روسی مذاکراتی انجام دهد. پیش از این آژانس خبری ملی BTAگزارش داده بود که مقامات صوفیه در حال گفتگو با تأمین‌کننده روسی گاز طبیعی در خصوص ادامه دریافت حجم مورد توافقی گاز در آینده هستند.

آلکسی‌یف گفت: ما معتقدیم که چنین اقداماتی نباید توسط یک ناظر دولتی انجام شود و فقط کابینه و پارلمان بلغارستان می‌توانند در خصوص چنین تعهد جدیدی تصمیم بگیرند.

شرکت گازپروم در اواخر ماه آوریل عرضه گاز به شرکت "بولگار.گاز" را به‌دلیل عدم پرداخت بهای گاز به روبل متوقف کرد. پس از آن، صوفیه برنامه جدیدی برای یافتن تأمین‌کنندگان جایگزین گاز روسیه اعلام کرد، ولی در پس‌زمینه بحران انرژی در اروپا، دولت این کشور امتناع کامل از همکاری با شرکت گازپروم را منتفی دانست.

مقام دومای دولتی شرط ازسرگیری مذاکرات با اوکراین را نام برد

لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای دولتی روسیه روز شنبه اعلام کرد که مقامات مسکو تنها در صورت تسلیم بی قید و شرط طرف اوکراینی، آماده مذاکره با مقامات کی‌یف هستند.

اسلوتسکی افزود، برای ازسرگیری مجدد مذاکرات، اوکراین علاوه بر تسلیم شدن، باید دست به نازی‌زدایی کامل و کاهش کیفی نیروهای مسلح خود بزند.

پیش از این، روز جمعه، میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین، مذاکرات احتمالی با روسیه را "حکم اعدام" برای کشورش نامیده بود. به‌گفته وی، ولادیمیر زلنسکی به‌صراحت با چنین مذاکراتی مخالف است.

زاخارووا: ایجاد کانون‌های تنش در جهان جوهره اصلی دیپلماسی آمریکااست

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که هدف دیپلماسی آمریکا تنها ایجاد کانون‌های تنش در جهان است تا از این طریق به اهداف موردنظر خود دست یابد. زاخارووا این مسئله را در تفسیر مصاحبه "ریچارد امانوئل"، سفیر آمریکا در ژاپن بیان کرد، که با صراحت در خصوص اصول کاری خود صحبت کرده بود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «اکنون دیگر بر کسی پوشیده نیست که تمام "دیپلماسی" امروز ایالات متحده این است؛ ایجاد کانون‌های تنش در سراسر جهان، معرفی ایالات متحده به‌عنوان ضامن صلح و جزیره ثبات، استخراج منابع و فناوری‌های حیاتی از کشورهای تحت تسلط و قرار دادن آنها در معرض اولین حملات و اقدامات تلافی‌جویانه.»

روز شنبه گزارش شد که لایحه‌ای به کنگره آمریکا ارائه شده است که به‌موجب آن هیئت‌های دیپلماتیک آمریکا در کشورهای آفریقایی موظف به نظارت دقیق بر اقدامات روسیه در این قاره هستند.

مقامات دونتسک از مرگ یک مزدور آمریکایی دیگر خبر دادند

مقامات محلی دونتسک اعلام کردند که در نبردهای چند روز اخیر در سرزمین دونتسک، نیروهای مردمی یک مزدور از ایالات متحده به‌نام "آلن جاشوا" را که کنار نیروهای مسلح اوکراین می‌جنگید، کشتند.

طبق این اطلاعات، سربازان اوکراینی در حال فرار، جسد این مزدور آمریکایی را در میدان نبرد رها کردند. هنگامی که جسد این آمریکایی به دست نیروهای مردمی دونتسک رسید، مدرک شناسایی وی پیدا شد که مشخص کرده است نام وی آلن جاشوا، شهروند آمریکایی و متولد سال 1998 است. جسد این مزدور آمریکایی به سردخانه فرستاده شده است تا بعداً به بستگانش تحویل داده شود.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1152074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =