پرداخت ۸۲ درصد از مطالبات گندمکاران

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۸۲ درصد از مطالبات گندمکاران پرداخت شده و مابقی نیز به زودی پرداخت خواهد شد.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سید جواد ساداتی‌نژاد در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اهمیت کشت قراردادی گفت:سال گذشته ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی خصوصا گندم تحت پوشش کشت قراردادی  قرار گرفت.

وی ادامه: قیمت گندم سال گذشته  ۷۵۰۰ تومان بود که سوم فروردین ۱۴۰۱ با بحران جهانی و افزایش قیمت‌ها، به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت. نتیجه این افزایش قیمت نیز تحویل ۱۱ میلیون تن گندم توسط کشاورزان بوده است.

وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: ۲۵ درصد در برنج  و ۳۰ درصد در جو افزایش تولید داشته‌ایم. تولیدات کشت دیم نیز ۱.۵ میلیون تن در ۲.۶ میلیون هکتار از اراضی کشور افزایش یافت و در بیش از ۵ میلیون هکتار از اراضی در سال جاری کشت دیم انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۸۲ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده، گفت: تاکنون ۶۸ میلیارد تومان به گندمکاران پرداخت شده و تا چند روز آینده تمام مطالبات گندمکاران نیز پرداخت می شود.

به گفته وی میزان نیاز کشور به گندم نان ۹ میلیون تن است و در سال زراعی جدید در تولید گندم نان به پایداری در خودکفایی خواهیم رسید.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه سیاست‌های قیمتی را به غیر قیمتی تغییر دادیم، گفت: برای کشت سویا یارانه ۶ میلیون تومان در هر هکتار را در نظر گرفته‌ایم و برای کشت گندم ۱۵۰۰ تومان یارانه کشت در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: امسال پیش از هدفمندی یارانه‌ها خرید تضمینی کلزا با قیمت ۱۵ هزار تومان انجام می شد که پس از هدفمندی یارانه‌ها با ورود بخش خصوصی به ۲۳ هزار تومان افزایش یافت و مابه التفاوت این مبلغ به حساب کلزاکاران واریز شد.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در فصل زراعی جدید کشت قراردادی را به خصوص در اراضی خرده مالکی اعمال خواهیم کرد تا به کشاورزان کمک کنیم، افزود: همچنین از کشت کلزا با یارانه کشت حمایت خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به طرح الگوی کشت اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری در نظارت ستادی از وزارت جهاد کشاورزی بر اجرای الگوی کشت تاکید کرد. دستورالعمل آن تا هفته آینده به استان ها ابلاغ خواهد شد. برای اجرای الگوی کشت به ابزارهایی نیاز داریم که یکی از این ابزارها قیمت گذاری است. از ابزار قیمت در کشت گندم استفاده کردیم و کشاورزان به کشت این محصول ترغیب شدند.

 بخشودگی پلکانی آب بها

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با جلساتی که با وزارت نیرو داشتیم این موضوع را بررسی کرده‌ایم و کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند ۵۰ درصد بخشودگی آب بها خواهند داشت. با افزایش بهره‌وری میزان بخشودگی افزایش می یابد.

تدوین لایحه آبخیزداری در مراحل پایانی است

وزیر جهادکشاورزی ضمن اشاره به اینکه صادرات  محصولات ‌آب بر عوارض خواهد داشت تا از خروج آب مجازی از کشور جلوگیری شود، به تدوین  لایحه آبخیزداری نیز اشاره کرد و گفت:تدوین این لایحه در مراحل پایانی است. در این لایحه از مشاوره نخبگان، پژوهشکده آبخیزداری و دانشگاهیان استفاده شده و یک اقدام علمی است.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: تا پایان شهریور وزارت جهادکشاورزی خدمات خود را به پنجره واحد دولت هوشمند متصل خواهد کرد، خدمات وزارت جهاد کشاورزی شامل کشاورزی، دامپزشکی، قرنطینه و صادرات است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عوارض صادرات باید بر روی محصولات پر آب بر باشد تا به اجرای الگوی کشت کمک کند، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها صادرات خود را برای آب مجازی کنترل می کنند و اعتقاد ما این است که این عوارض باید لحاظ شود لذا برای کاهش جاذبه کشت محصولات پر آب بر مانند هندوانه عوارض صادراتی را لحاظ کرده‌ایم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1153187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =