از خواص و مضرات گوشت قرمز چه می‌دانید؟

گوشت قرمز یکی از محصولات پروتئینی محبوب و لذیذی است که علاقه‌مندان زیادی دارد. این گوشت، دارای مزایا و معایب است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

 به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، همانطور که می‌دانید بیشتر غذاهای ایرانی‌ با گوشت تهیه می‌شود که گوشت قرمز از بین دیگر گوشت‌ها، مصرف بیشتری دارد. گاهی اوقات از این ماده غذایی به عنوان یک ماده زیان‌آور یاد می‌شود، اما خوب است بدانید گوشت قرمز باکیفیت، برای یک رژیم غذایی سالم بسیار مفید است. اما باید به این مساله نیز توجه داشت که مصرف آن  باید با اعتدال باشد. در این مقاله ویژگی‌های یک گوشت قرمز خوب را مشاهده خواهید کرد. همراهمان باشید. 

بیشتر بخوانید:

خواص گوشت شتر برای درمان بیماری‌ها

از خواص و مضرات گوشت قرمز چه می‌دانید؟

گوشت قرمز یکی از منابع غنی پروتئین است. پروتئین از اسید آمینه‌ها تشکیل شده که برای بدن انسان مانند سوخت برای اتومبیل است. افرادی که بدن سالمی دارند می‌توانند در هفته سه الی چهار بار گوشت قرمز مصرف کنند. این ماده پروتئینی انواع مختلفی مانند گوشت گوسفندی، گوشت گوساله، گوشت گاو و ... دارد که می‌توانید هر کدام را به صورت آبپز، سرخ شده، کباب شده تهیه و میل کنید. البته هر کدام از این گوشت‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند. در ادامه به مقایسه دو گوشت پرطرفدار یعنی گوشت گوسفند و گوساله خواهیم پرداخت. 

گوشت گوسفند بهتر است یا گوساله؟

از نظر ارزش غذایی این دو گوشت موارد مشابه زیادی با یکدیگر دارند. اما از نظر بافت، عطر و طعم با هم فرق دارند. 

از نظر چربی و کالری، گوشت گوسفند پر چربی‌تر و پرکالری‌تر از گوساله است. جالب است بدانید که گوشت گوساله پروتئین بیشتری دارد اما پروتئین گوشت گوسفند، راحت‌تر جذب می‌شود. 

درست است که گوشت گوسفند چربی زیادی دارد اما به این معنا نیست که چربی آن مضر باشد، بلکه چربی آن از نوع سالم است و به دفع کلسترول خون نیز کمک زیادی می‌کند. 

دیگر ماده‌ای که به وفور در گوشت گوسفند موجود است امگا3 و امگا6 بوده که به سلامت قلب و عروق کمک بسیاری می‌کنند. همچنین حاوی مقداری کراتین است که این ماده به تقویت عضلات کمک زیادی می‌کند. 

طعم و مزه گوشت گوسفندی با گوساله چه تفاوتی دارد؟

در طعم و مزه گوشت گوسفند چربی بیشتری احساس می‌شود. این چربی باعث طعمی متفاوت و بافتی نرم می‌شود. طبخ آن نیز به قلق‌های خاصی نیاز دارد؛ اول محار بوی آن است که باید از طعم دهنده‌های بیشتری در پخت این گوشت استفاده شود و در حدی پخته شود که نه خام بماند و نه سفت شود. به علاوه، اگر گوسفند جوان باشد، مواد مغذی موجود در گوشت آن بیشتر است و پخت راحت‌تری نیز دارد. 

فواید گوشت قرمز برای تقویت اعصاب

مصرف گوشت قرمز برای اعصاب بسیار مفید است زیرا این ماده غذایی مملو از انواع ویتامین‌های گروه B مانند ویتامین‌های B6 و B12 است. کمبود این ویتامین‌ها باعث ضعیف شدن اعصاب، آسیب‌ها و بیماری‌های عصبی می‌شود. به طور کلی این ویتامین‌ها نقش مهمی در سلامت بدن دارند و کمبود آن‌ها می‌تواند در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی موثر باشد. 

طبع انواع گوشت قرمز

مهم‌ترین نکته‌ای که همین ابتدا باید به آن اشاره کرد این است که تنها گوشتی که برای هر چهار نوع طبع یعنی (سرد و خشک، سرد و تر، گرم و خشک، گرم و تر) مناسب بوده گوشت گوسفند، علی الخصوص گوشت بره است. از دیگر فواید این گوشت می‌توان به بهبود کم‌خونی و کمبود آهن اشاره کرد.

طبع گوشت گوساله سرد و خشک است. با توجه به سرد بودن طبع آن، افرادی که دارای طبع سرد هستند باید این گوشت را با مصلحات آن مصرف کنند. از مصلحات گوشت گوساله نیز می‌توان به فلفل، دارچین، زردچوبه، سیر،

پیاز، فلفل دلمه‌ای، آویشن، زیره و زنجبیل اشاره کرد. 

شما می‌توانید با ترکیب این دو گوشت، طبع آن‌ها را متعادل کنید. 

نکات مهم در خرید گوشت تازه

در خرید گوشت باید به چند مشخصه دقت کنید. این موارد شامل: 

گوشت باید رنگی شفاف و قرمز داشته باشد
گوشت باید شکل خوبی داشته باشد و بافت آن هیچگونه خرابی نداشته باشد
اگر گوشت بوی بدی داشته باشد یعنی گوشت فاسد شده است
گوشت نباید طعم بدی بدهد

انتهای پیام/

کد خبر: 1157026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =