غربالگری عوارض سرطان را بهبود می‌بخشد؟

یک مطالعه جدید نشان می دهد که غربالگری سالانه سرطان ریه برای افراد سیگاری شدید می تواند در درازمدت احتمال زنده ماندن ناشی از سرطان ریه را افزایش دهد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند وقتی غربالگری سی تی اسکن با دوز پایین سرطان ریه را در مراحل اولیه شناسایی می‌کند، بیماران ۸۰ درصد شانس زنده ماندن ۲۰ ساله دارند. و برای برخی، این شانس به ۱۰۰٪ می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

سیگار نکشیدن، انسان را از ابتلا به ۱۵ نوع سرطان مصون میدارد

اما بر اساس گزارش انجمن ریه آمریکا، تنها ۱۶ درصد از سرطان‌های ریه زود تشخیص داده می‌شوند و بیش از نیمی از افراد مبتلا به سرطان ریه در عرض یک سال پس از تشخیص می‌میرند. میانگین بقای پنج ساله کمتر از ۱۹٪ است.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند با شناسایی و درمان سرطان در زمانی که کوچک و جزئی است، بیماران می‌توانند در درازمدت به طور مؤثر درمان شوند.

دکتر «کلودیا هنشکی»، محقق اصلی مطالعه از دانشگاه آیکان نیویورک، می‌گوید: «موانعی برای غربالگری وجود دارد که عمدتاً ناشی از این باور است که از تشعشعات بیش از حد استفاده می‌شود. اما دوز اشعه بسیار کم است. این دوز کمتر از ماموگرافی است، و زنان سال هاست که این مورد را داشته‌اند.»

گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده غربالگری سالانه سرطان ریه را برای افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که به مدت ۲۰ سال یک بسته در روز سیگار کشیده‌اند یا در ۱۵ سال گذشته آن را ترک کرده‌اند، توصیه می‌کند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1161495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =