خطر آسیب کبدی در افراد دیابتی با مصرف قهوه کاهش می‌یابد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که متابولیت‌های قهوه ممکن است به جلوگیری از پیشرفت کبد چرب غیرالکلی کمک کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در این مطالعه، ارتباط مصرف کافئین با کاهش فیبروز کبدی در بیماری کبد چرب و سایر بیماری‌های مزمن مرتبط با کبد مشخص شده است.

دانشمندان پرتغالی دریافتند که کافئین و پلی فنول‌های موجود در قهوه ممکن است به کاهش شدت بیماری کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ کمک کند.

نقش قهوه سیاه و تلخ در کاهش وزن

آن‌ها معتقدند که کافئین، پلی فنول‌ها و سایر ترکیبات قهوه ممکن است با استرس اکسایشی در کبد مقابله کنند.

جان گریفیث جونز، محقق ارشد در مرکز علوم اعصاب و زیست شناسی سلولی در دانشگاه کویمبرا پرتغال، گفت: عوامل خطر برای کبد چرب و دیابت نوع۲ بسیار متجانس هستند و شامل چاقی، هیپرتری گلیسیریدمی، مقاومت به انسولین و التهاب کبد و بافت چربی است.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی در سراسر جهان منجر به افزایش نرخ چاقی شده است. چربی اضافی بدن قوی‌ترین عامل خطر برای ابتلاء به دیابت است.

این مطالعه غربالگری ۲۴ ساعته ادرار و داده‌های مصرف قهوه را برای ارتباط بین مصرف قهوه و ویژگی‌های کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ارزیابی کرد.

این مطالعه شامل ۱۵۶ مرد و زن میانسال بود که همگی چاق بودند و ۹۸ نفر مبتلا به دیابت نوع۲ بودند.

آن‌ها پرسشنامه‌ای را درباره مصرف معمولی نوشیدنی‌ها و غذاهای غنی از کافئین مانند شکلات تکمیل کردند.

محققان نمونه‌های ادرار را برای متابولیت‌های کافئین و غیر کافئین، از جمله پاراکسانتین، تئوفیلین، اسید p-کوماریک، تریگونلین و اسید کافئیک مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج نشان داد که متابولیت‌های قهوه ممکن است به جلوگیری از پیشرفت کبد چرب غیرالکلی کمک کند.

منبع: مدیکال نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1168398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =