آموزش شیرینی‌پزی/ بدون شیر و تخم‌مرغ دونات بپزید!

دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و پر مصرف در سراسر جهان است که معمولا به عنوان میان وعده استفاده می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بسیاری از افراد دونات را به دلیل داشتن شیر و تخم مرغ دوست ندارند اما روشی وجود دارد که می توانید دونات را بدون این دو مواد به بهترین شکل تهیه و نوش جان کنید. 

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه دونات شکلاتی خانگی

این شیرینی که اغلب از ترکیب آرد، تخم مرغ و شیر تهیه می شود اما در این بخش از آموزش شیرینی پزی نمناک طرز تهیه دونات بدون شیر و تخم مرغ را برای کسانی آموزش خواهیم داد که به هر دلیلی از مصرف شیر و تخم مرغ گریزانند.

مواد لازم

آب گرم: یک پیمانه (240 میلی لیتر)
شکر: 50 گرم
مخمر: 2 و نیم قاشق چایخوری مخمر
روغن مایع: یک چهارم پیمانه (60 میلی لیتر)
آرد: دو و سه چهارم پیمانه (350 گرم)
نمک: یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه دونات

درون ظرفی آب گرم را بریزید.
سپس شکر را به آب افزوده و هم بزنید.
در این مرحله مخمر را بیافزایید و کمی مخلوط کنید.
روغن مایع را بیافزایید.
آرد را سه مرتبه الک کرده و به مایعات اضافه کنید.
پس از افزودن مقداری نمک، با استفاده از لیسک مواد را با هم مخلوط کنید.
خمیر را از ظرف بر روی سطح آرد پاشی شده انتقال دهید.
شروع به ورز دادن خمیر کرده و 5 دقیقه خمیر را کامل ورز بدهید.
خمیر را بلند کرده و روی سطح کار بکوبید، اینکار را چندین مرتبه تکرار کنید.
خمیر را گرد کنید و درون ظرفی که چرب کرده اید، قرار دهید.
روی ظرف را با سلفون و پارچه پوشانده و آن را در محیط نسبتا گرم قرار دهید تا به مدت یک ساعت استراحت کند.
بعد از آن که خمیر عمل آمد، پیش از پهن کردن آن بر روی سطح کار لازم است هوای اضافی داخل خمیر تخلیه شود پس دستتان را روی خمیر فشار داده و کمی خمیر را ورز دهید
خمیر را بر روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و به چندین قسمت مساوی تقسیم کنید.
قسمت های کوچک خمیر را با دست به شکل گرد درآورده و چانه بگیرید.
هر چانه را با دست یا کمک وردنه پهن کنید تا دایره شکل شود.
خمیر ها را با کاتر مخصوص دونات قالب بزنید اما اگر قالب مخصوص دونات در دسترس نداشتید از درب یک دبه بزرگ و درب نوشابه استفاده کنید.
پس از اینکه تمام خمیر را قالب زدید، آنها را درون یک سینی چیده و روی خمیرهای قالب زده را با دستمال بپوشانید و به مدت 15 دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیرها دو برابر شود.
بعد از 20 دقیقه درون تابه ای روغن بریزید و تابه را روی حرارق قرار دهید تا کاملا روغن داغ شود.
روغن باید کاملا داغ باشد، ولی حرارت زیر آن باید ملایم باشد.
خمیرها را درون روغن داغ بیاندازید تا سرخ شوند.
پس از اینکه یک سمت دونات طلایی شد، آنها را بر گردانید تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود.
پس از اینکه دونات ها سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید و روی دستمال حوله ای یا توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان به طور کامل کشیده شود.
دونات شما حاضر است، نوش جانتان.
تهیه دونات در روغن

فوت کوزه گری برای تهیه دونات خانگی خوشمزه تر

نکات مهم تهیه دونات بدون شیر و تخم مرغ
برای تهیه دونات شکری پس از سرخ شدن دونات آن را به شکر آغشته کنید.
برای تهیه دونات کاکائویی، شکلات را داخل یک کاسه مناسب ریخته و به روش بن ماری ذوب کنید و پس از افزودن روغن مایع به آن، شکلات ذوب شده را در قیف کاغذی بریزید و با آن دونات ها را تزیین کنید.
برای جلوگیری از خراب شدن دونات ها هنگام انتقالشان به داخل روغن می توانید هر کدام از خمیرها را بعد از قالب زدن روی کاغذ روغنی کوچک قرار دهید.
از اضافه کردن بیش از حد آرد خودداری کنید زیرا این عمل باعث می شود که خمیر دونات خشک و سنگین شود و پس از سرخ شدن به خوبی پف نکند.

منبع: نمناک

انتهای پیام/

کد خبر: 1169838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =