به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، معاونت آموزشی دانشگاه تهران در چند روز گذشته با انتشار اطلاعیهای از تعطیلی کلاسهای درس این دانشگاه و مجازی بودن آموزش از 14 فروردین تا 7 اردیهشت خبر داد.
دانشجویان دارای علائم آنفولانزا قرنطینه میشوند/ تزریق دوز یادآور واکسن کرونا، شرط سکونت در خوابگاه
مسئولان دانشگاه دلایل متعددی را برای این تعطیلی بیان کردند. به عنوان مثال محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران با اشاره به ماه رمضان و شبهای قدر معتقد است که عملا حضور اکثریت دانشجویان در هفته اول در محیط دانشگاه امکانپذیر نخواهد بود و در هفته دوم نیز همزمانی با شبهای قدر و تعطیلی روز چهارشنبه، کلاسهای حضوری بایستی با تاخیر برگزار شود و عملا کمیت و کیفیت آموزش حضوری نیز بسیار پایین خواهد بود. در هفته چهارم نیز به علت تعطیلی روزهای یکشنبه و دوشنبه عید سعید فطر و مراجعت دانشجویان به محل سکونت عملا کلاسهای حضوری تعطیل خواهد شد. در برهههایی از زمان و بویژه در ایام بین تعطیلی، آموزش مجازی اثربخشتر از آموزش حضوری است و عدم استفاده از این ظرفیت در جای خودش غیر معقولانه و خلاف مصالح دانشگاه و بیت المال است.
علاوه بر این نیز محمود کمرهای معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز در این باره مطرح کرده است که اسکان دانشجویان در مجتمعهای خوابگاهی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ مقدور نیست و سلف سرویسهای دانشگاه در این بازه زمانی غیر فعال است.
واکنش تشکلهای دانشگاه تهران به تعطیلی 24 روزه این دانشگاه
هر چند که مسئولان دانشگاه تهران عنوان کردند که برای رفاه دانشجویان تصمیم به تعطیلی دانشگاه گرفتند؛ اما واکنش دانشجویان نشان داد خیلی هم از این تصمیم خوشنود نیستند. تشکلهای دانشجویی دانشگاه هم به نمایندگی از دانشجویان مخالفت خود را با تعطیلی کلاسهای درس در ابتدای سال 1402 اعلام کردند.
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در نامهای خطاب به رئیس دانشگاه نسبت به تصمیم هیئت رئیسه اعتراض کرد و خواستار تجدید نظر در این تصمیم شد.
در بخشی از این نامه عنوان شده است که « آموزش مجازی، هر میزان باکیفیت باشد که تجربه دو سال گذشتۀ دانشجویان و اساتید بر خلاف آن گواهی میدهد که فرعِ بر آموزش حضوری است؛ وانگهی عدم استفاده از امکانات مادی دانشگاه در بستر حضوری نیز «اسراف بیت المال» و «تضییع حق حضور دانشجویان» تلقی میشود، ضمن اینکه مجازی شدن آموزش و فقدان زیرساخت مناسب اینترنت، دانشجویان را قربانی تصمیمات بیسابقۀ مسئولان دانشگاه خواهد کرد. ای کاش به جای سیاست توسعۀ نامتوازن دانشگاه و تأسیس دانشکدههای جدید و افزایش تعداد دانشجویان برخی رشتهها، به ارتفاع نیازهای مهمتر دانشگاه نظیر تعمیرات خوابگاهها توجه میشد تا مسئولیت کسری بودجۀ دانشگاه که حاصل ناکارآمدی مسئولین ذیربط است، بر دوش دانشجو نهاده نشود.»
همچنین در بخش دیگری از این نامه تصریح شده است که «در تشریح دلایل برای مجازی شدن آموزش و تعطیلی دانشگاه، به تعطیلات پس از عید و ماه مبارک رمضان اشاره شده، حال آنکه فروردین ١۴٠١ شرایط مشابهی وجود داشت و خبری از «کار کارشناسی» نبود! از سوی دیگر، شروع سال تحصیلی جدید همزمان با بازۀ اربعین که بسیاری از ناوگان حمل و نقل زمینی را درگیر خود کرده بود و مانع از حضور بسیاری از دانشجویان در دانشگاه در موعد مقرر شد؛ اما چرا آن هنگام دلسوزی و «کار کارشناسی» از سمت مسئولان دانشگاه صورت نگرفت و از قضا پافشاری بر بازگشایی حضوری در آن هنگام را به عنوان دستاوردی در رسانۀ ملی مطرح کردید؟ منشأ این استانداردهای دو گانه در تصمیمگیری چیست؟ طرح چنین استدلالهای غیر منطقی، حقیقتاً جز توهین به شأن دانشجو تلقی نمیشود.»
همچنین بسیج دانشجویی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران نیز در نامهای به رئیس دانشگاه مراتب اعتراض خود را اعلام کرد.
در این نامه بیان شده است که «پس از چند روز که زمزمههای تعطیلی دانشگاه تهران به گوش کارکنان، استادان و دانشجویان میرسید، به طور رسمی از سوی دانشگاه خبر تعطیلی تایید شد.سوال مهم این است که شوراهای مختلفی با عضویت دانشجویان در دانشگاه فعالیت دارد؛ اما چرا تصمیم به این مهمی که عتاثیر بسزائی بر کیفیت آموزش دانشجویان دارد، باید بدون حضور آنان گرفته شود.»
وزیر علوم: آموزش به صورت مجازی نیست
البته ناگفته نماند علی رغم انتشار اطلاعیهای رسمی دانشگاه تهران مبنی بر تعطیلی دانشگاه و برگزاری کلاسهای درس به صورت مجازی؛ محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره ملی سلامت ویژه دانشجویان سراسر کشور که روز گذشته(8 اسفندماه)در دانشگاه تهران برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه «آیا دانشگاه تهران از 25 فروردین تا 7 اردیبهشت ماه تعطیل و آموزش غیر مجازی است» بیان کرد که خیر آموزش به صورت مجازی نیست.
دانشگاه تهران پس از اظهارنظر وزیر همچنان واکنشی نشان نداده و دانشجویان نمیدانند باید به اطلاعیه رسمی دانشگاه استناد کنند یا اظهارات وزیر که کاملا در تناقض با یکدیگر است؟
انتهای پیام/
نظر شما