تهران -ایسکانیوز:نخستین جشنواره عکس «فواد» با معرفی 3 برگزیده، یکشنبه 19 بهمن، با حضور اساتید عکاسی و علاقهمندان به هنر در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران، به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری ایسکانیوز، در ابتدای این مراسم فیلم کوتاهی درباره این استاد فقید زندهیاد فواد نجفزاده، پخش شد و پس از آن علی سلمان، دبیر اجرایی نخستین جشنواره عکس فواد به سخنرانی پرداخت و گفت: به رسم جشنوارهها من عنوان دبیر اجرایی را به عهده گرفتهام اما در واقع من و همکارانم همگی با هم این جشنواره را به انجام رساندهایم. مشکلات فراوانی را تا رسیدن به این مرحله، پشت سر گذاشتهایم و اگر عشق به استاد فواد نجفزاده و همچنین همراهی اساتید و دوستان نبود ما موفق به برگزاری این جشنواره نمیشدیم.
وی در پایان سخنان خود افزود: در نخستین جشنواره عکس فواد، حدود 1300 عکس از 303 شرکتکننده دریافت کردیم که از این میان 48 هنرمند با 60 قطعه عکس به نمایشگاه، راه پیدا کردند. در میان این 48 هنرمند، 8 هنرمند مهمان داشتیم که در این مراسم از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد.
در ادامه این مراسم، ساعد نیک ذات، دبیر نخستین جشنواره عکس فواد طی سخنانی ضمن تشکر از داوران و مهمانان جشنواره، گفت: چند روز پیش یکی از هنرمندان در نمایشگاه من را دید و گفت اگر ما میدانستیم که شما چنین داوران و مهمانانی دارید، زودتر از اینها برای همراهی پا پیش میگذاشتیم.
وی ادامه داد: من استاد فواد نجفزاده را دورادور میشناختم اما از سال پیش توسط سعید پوراسماعیلی، بیشتر با این هنرمند آشنا شدم و بدون اینکه او را ببینم، از روی شاگردانش او را شناختم. تعدادی جوان بسیار علاقهمند، پیگیر و با جیب دانشجویی؛ پولهایشان را روی هم گذاشتند تا یک اتفاقی را رقم بزنند.
این هنرمند عکاس افزود: در کنار این مسئله مالی، یک سری راهنماییهایی هم لازم است؛ همانطور که من از سیفالله صمدیان یاد گرفتم که چطور میشود جشنواره برگزار کرد، کسی که خودش به اندازه 5 وزارتخانه میتواند کار انجام دهد و از اول اسفندماه، اینجا را تسخیر کند. من از صمدیان خیلی چیزها یاد گرفتم و همین اطلاعات را به دوستان جوان مان منتقل میکنم تا در سالهای آینده با حضور دوستان پیشگام و با تجربه در کار عکاسی، سالهای آینده نیز بتوانند ضمن حفظ یاد فواد نجفزاده، هنر را تقویت کنند. نجفزاده بخشی از تاریخ عکاسی، سینما و آموزش ما بوده و این بخش طوری محکم و قدرتمند بوده که کاری کرده که دانشجویانش همیشه به یادش باشند.
نیک ذات سپس اظهار داشت: ما در این مسیر یک سال و اندی، سعی کردیم این نمایشگاه را به یک استاندارد برسانیم البته با بضاعت دانشجویی؛ چون قشر جوان مخاطب ما هستند من میخواهم بیتعارف بگویم، روزی که داورها برای داوری آمدند، پول گذاشتند روی هم تا نهار داورها را تهیه کنند. این را گفتم که بدانیم نشد، وجود ندارد. هر چیزی را که بخواهیم، میتوانیم به انجام برسانیم فقط کافی است فعل خواستن را داشته باشیم. این بچهها با تمام وجود و عشقشان این کار را انجام دادند.
دبیر نخستین جشنواره عکس فواد در ادامه عنوان کرد: سال گذشته در کنار بچه های دانشجو از یکسری دوستان عزیز هنرمندم دعوت کردم و افتخار دادند و شرکت کردند. امسال هم میخواهم تشکر کنم از بانو شادی قدیریان، آقایان مهدی وثوقنیا، سیفالله صمدیان، سعید پوراسماعیلی و دکتر مهدی مقیمنژاد و همچنین از همکاران بزرگوارم در حوزه سینما آقایان پورصمدی، رضا جلالی، شاپور پورامین، ابراهیم صافی، مهدی بمانی که در کنار ما حضور داشتند نیز سپاسگزاری میکنم.
ساعد نیکذات، در پایان گفت: همچنین از جوانانی که در این جشنواره فعالیت کردند و متاسفم که چرا سیستم به گونهای نیست که اینها را جذب کند و این انرژیها تحلیل میرود در مسیل قرار نمی گیرند. من به نوبه خودم تلاش کردم در کنار برگزاری این نمایشگاه آموزش هم بدهم تا این جوانان سال آینده خودشان بتوانند این کار را انجام دهند و جشنوارهای هر سال بهتر از سال قبل برگزار کنند. عشق این بچهها خارشتری نبود که شعلهور شود و زود خاموش شود این بچهها مثل نهال گردو پله پله بالا آمدهاند و شخصا هزینه کردهاند و این نمایشگاه را نگه داشتهاند تا به امروز رسیده است. شماره معکوس جشنواره سال بعد هم از چند روز دیگر روی سایت گذاشته و اعلام خواهد شد که با چه موضوعی برگزار میشود. در پایان باید تشکر خود را از حامیان این جشنواره اعلام کنم.
در ادامه سعید پوراسماعیلی، دوست و همکار فواد نجفزاده و از بانیان این جشنواره، به سخنرانی پرداخت و گفت: من به احترام فواد نجفزاده و دانشجویانش که نشان دادند یک جاهایی دانشجویان از استادها جلو میزنند، اینجا هستم. فواد با دانشجویانش ارتباطی عمیق برقرار کرد که به قول ساعد نیکذات ریشهدار است و سالها به یاد او هستند و این جشنواره را برگزار میکنند. کم ترین جشنواره یا یادواره ای هست که به این شکل برگزار شود؛ معمولا یک سیستم دولتی به یک دلیلی از یک نامی بهره برداری می کند و به آن نام مراسمی را برگزار می کند.
وی افزود: هر چند باید تاسف خورد که هنوز هیچ سیستمی به نام فواد نجفزاده هیچ حرکتی نکرده است، نه در حوزه دانشگاهی و نه صدا وسیما و نه در حوزه انتشارت که سالها کار کرد اما اتفاق بزرگ این است که فواد، نه در آن سطح بلکه در قلب بچهها فضایی را ایجاد کرد که این بچهها حاضر هستند برای سومین سال به یاد او در کنار هم جمع شوند و نمایشگاه را به یک جشنواره تبدیل کنند و من از این بابت بسیار خوشحالم و از داورانی که بیدریغ همکاری کردند، سپاسگزارم.
پوراسماعیلی در پایان اظهار داشت: این جشنواره هر سال دبیر افتخاریای خواهد داشت و امیدوارم همه اساتیدی که اینجا حضور دارند، هر کدام در آینده دبیر افتخاری یکی دو دوره این جشنواره باشند و امیدوارم که هیچ وقت شرایطی به وجود نیاید که یک سازمانی بیاید وسط و کار بچه ها فقط نقش اجرایی را به عهده بگیرند، همچنان قابل احترام است که بچهها از جیب خودشان این جشنواره را برگزار میکنند و امیدوارم این جمع هم در کنارشان باشند تا این جشنواره هر سال پیشرفت کند.
در ادامه این مراسم هانیه موسوی قطعاتی از موسیقی را با پیانو اجرا کرد و پس از آن برادر و خواهر زندهیاد فواد نجفزاده طی سخنان کوتاهی از دانشجویان و اساتیدی که در زنده نگاه داشتن یاد این هنرمند کوشا هستند، سپاسگزاری کردند.
در پایان این مراسم با حضور داوران جشنواره از 3 برگزیده این جشنواره بدون اولویت تقدیر به عمل آمد. در این اختتامیه عکسهای کاوه سجودی، جاوید تفضلی و جلال شمسآذران به اتفاق به عنوان برگزیدگان جشنواره عکس فواد معرفی شدند.
همچنین طی این مراسم از داوران جشنواره شادى قديريان، مهدى مقيمنژاد، مهدى وثوقنيا، سيفاله صمديان و سعيد پوراسماعيلى و حامیان این جشنواره لابراتوآر آرتیمان، شرکت هنرمندان و صنعتگران پارس، شرکت نورنگار، گروه ایدهپردازان آئورا نیز تقدیر شد.
گفتنی است؛ ساعد نیکذات، محمد حسین ملکزاده، عاطف امیری، محمد نورمحمدیان، کوروش صناعی، احمد نبیزاده، مهدی مرادپور، علی سلمان، مصطفی کاظمیمقدم، احسان زینعلی، امیر قومی، فواد اشتری، علی اسد الهیسوته، جلال شمسآذران، لیلا خوشکنار، نسترن فرجادپزشک، محمدرضا ماندنی، علیرضا کاکایی، شادی قدیریان، عرفان دادخواه، مرتضی پورصمدی، مهران مرادی، رضا جلالی، کاوه سجودی، سعید پوراسماعیلی، مهران گلمحمدی، ندا قهرمانی، جاوید تفضلی، مهدی مقیمنژاد، حمیدرضا بازرگانی، مهدی بمانی، هادی آخوندی، ابراعیم صافی، امین رحمانی، مهدی وثوقنیا، مهدی مرادپور، شاپور پورامین، مصطفی حیاتی، مجید ذکیزاده، حمید سلطان آبادیان، مریم عباسزاده، حمید هاشمی، سدید سلاجقه، سامان پورخوشآموز، محمد نورمحمدیان، نیما مقیمی، امیر بهروزی، سروش جاویدان و سونا وکیلی هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند.
یادآور میشود؛ فؤاد نجف زاده متولد سال۱۳۳۱ تهران و فارغ التحصیل مدرسه عالی تلویزیون (۱۳۳۵) و دانشکده هنرهای دراماتیک (۱۳۶۵) بود، وی از سال ۱۳۷۸ همکاری خود را با سازمان صدا وسیما به عنوان فیلمبردار آغاز کرد. او در سمت فیلمبردار یا مدیر فیلمبرداری فیلمهایی مانند «صوفی شاعر قاصدک»، «آروس»، «مهبانو» و مجموعه «بافتههای رنج» راکار کرد و برای فیلم تلویزیونی «انتقام»، «آخرین روزهای شاد بودن» و مجموعههای «سایهها»، «مسلمانان اروپا»، «ثقه اسلام»، «کریمخان زند»، «دلهای شاد»، »سرزمین ما، کانون تمدن» به عنوان تصویربردار یا مدیر تصویربرداری حضور داشت.۱۰ فیلم سینمایی را عکاسی کرد و جایزه اول و دیپلم افتخار دومین جشنواره عکس سینمایی دفاع مقدس را به خود اختصاص داد. وی از جمله استادان رشته نورپردازی، فیلمبرداری و عکاسی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود.
استاد نجفزاده در اولین دوره تخصصی فیلمسازی مردمشناسی که توسط موسسه میراث فردا در در سالهای ۸۸ و ۸۹ برگزار شد، تدریس فیلمبرداری را بر عهده داشت. همچنین ارائه دروس عملی و نظری فنون عکاسی در دومین و سومین دوره عکاسی مردمنگاری در سالهای ۸۹ و ۹۰ را بر عهده داشت.
کد خبر: 216442