فرآوری خاویار در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان

مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان موفق به استحصال و فرآوری خاویار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)،  مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، به عنوان نخستین مرکز تحقیقات علوم شیلات دانشگاه آزاد اسلامی، پس از سال ها فعالیت های آموزشی و پژوهشی در رشته های علوم شیلاتی و زیست شناسی دریا، موفق به استحصال و فرآوری خاویار شد.

سیروس بیدریغ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، با بیان اینکه در این مرکز تحقیقات، انواع گونه های مختلف ماهیان خاویاری جهت تکثیر، پرورش و تولید محصول در حوضچه های بتونی و فایبرگلاس نگهداری می شود، گفت: این مرکز به تازگی موفق به تولید ماهیان مولد نر و ماده گونه استرلیاد شد و در آبان امسال نیز با برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی توسط اعضای هیات علمی گروه شیلات واحد لاهیجان و محققین موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و دانشجویان دوره دکتری تخصصی رشته تکثیر و پرورش واحد لاهیجان موفق به تعیین جنسیت و تشخیص رسیدگی تخمدان ماهیان ماده با روش مشاهده مستقیم و با استفاده از دستگاه پیشرفته لاپراسکوپی شد.

1

وی با اشاره به اینکه واحد لاهیجان برای نخستین بار در سطح دانشگاه های کشور، محصول خاویار، این مروارید با ارزش سیاه را از تعداد پنج ماهی ماده استرلیاد در مرکز فرآوری خاویار و بر مبنای دستورالعمل اختصاصی و استاندارد کیفیت بین المللی HACCP استحصال کرده، افزود: محصول خاویار تولید شده جهت کنترل میکروبی، شیمیایی و مراحل بازبینی، بسته بندی و اخذ تایید های گواهی های سلامت بین المللی به سردخانه سازمان شیلات زیر نظر سازمان مدیریت امور ماهیان خاویاری گیلان انتقال داده شد.

بیدریغ با بیان اینکه، هر چند بیوتکنیک استحصال خاویار از گونه استرلیاد پیش از این نیز در ایران انجام شده بود، اظهار داشت: بچه ماهیان استرلیاد با هدف انجام مطالعات فیزیولوژیک و تغذیه ای برای پایان نامه تحصیلات تکمیلی دانشجویان رشته علوم ومهندسی شیلات در این مرکز نگهداری می شوند و تمامی مراحل رشد و نمو خود را در حدود ۴سال سپری کرده و هم اکنون به مرحله بلوغ کامل رسیده اند.

2

عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تصریح کرد: گونه های ماهیان خاویاری همانند سیبری، شیپ و فیل ماهی با سنین مختلف در این مرکز در حال پرورش بوده و در آینده نزدیک به بلوغ می رسند، علاوه بر تولید خاویار، این ماهیان قابلیت تکثیر مصنوعی و نهایتا توانایی تولید بچه ماهی را خواهند داشت.

وی با بیان اینکه از سالیان گذشته، این مرکز تحقیقاتی جهت تجاری سازی، محصول گوشت فیل ماهیان پرورشی خود را به صورت عرضه زنده و فیله شده به بازار ارائه کرده، اظهار داشت: چندین طرح تولید محصولات جانبی دیگر با ایجاد ارزش افزوده و در قالب تشکیل هسته های فناور در دستور کار واحد قرار دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1079141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =