احتمال توافق شورای ائتلاف و پایداری‌ها برای سرلیستی قالیباف

امیر ابراهیم رسولی؛ سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: احتمال توافق شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری درباره سرلیستی محمد باقر قالیباف وجود دارد و در حال گفتگو هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ برگ برنده‌ برای «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» به حساب می‌آید، زیرا اکثر نامزدهای شورا وارد مجلس یازدهم و شورای ششم شدند. «غلامعلی حدادعادل» از زمان تشکیل شورا تا امروز ریاست آن را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید؛

رقابت اصولگرایان با حداقل ۶ لیست انتخاباتی در تهران

او همواره «تداوم وحدت» را راهبر مرکزی شورا خوانده و معتقد است باید وحدت حول محور انقلاب به وجود بیاید. با این همه، حتی نام این شورا هم در ایام نزدیک به انتخابات مجلس یازدهم بر اثربهانه‌جویی‌های جبهه پایداری تغییر کرد. در آن زمان «مرتضی آقاتهرانی»، دبیرکل جبهه پایداری گفته بود این جبهه در تشکلی که نام «اصول‌گرا» به جای «انقلابی»‌ باشد حضور نمی‌یابد و«شورای ائتلاف اصولگرایان» که نامش از زمان تاسیس در پاییز ۱۳۹۶ از سوی ابراهیم رییسی همین بود به «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» تغییر پیدا کرد تا پایداری‌ها رضایت دهند و در جلسات حاضر شوند.

احزابی مثل جبهه ایستادگی، حزب موتلفه اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین هم هر چند در شورای ائتلاف و هم در شورای وحدت نماینده دارند اما هنگام ارائه لیست با شورا به چالش می‌خورند.

حداد عادل می‌تواند برای جبهه اصول‌گرایان بزرگی کند؟

جبهه بزرگ اصول‌گرایی تا پیش از درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی در سال ۱۳۹۳ با میدان‌داری او تا حد زیادی از اختلافات عبور می‌کرد اما پس از درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی هریک از چهره‌های صاحب نفوذ جریان اصول‌گرایی تلاش کردند تا قبای شیخوخیت را به تن کنند و یکی از این افراد حداد عادل است که در طی این سال‌ها سعی در تلاش برای آبروداری در جبهه اصولگرایی داشته است. اما او تا چه حد موفق بود؟

حدادا عادل همواره دربرابر مصباح یزدی و شاگردانش از جمله مرتضی آقا تهرانی و صادق محصولی که با دمیدن در شیپور «انتخاب اصلح» خود را بی‌نیاز از وحدت با سایر اصول‌گرایان می‌دیدند، نقش حافظ وحدت را بازی می‌کرد اما سهم‌خواهی جبهه پایداری به جایی رسیده که حالا دیگر مشی حداد عادل هم تغییر کرده و این جبهه را تهدید کرده که با تداوم تندروی در شورا جایی نخواهد داشت.

پیش از انتخابات مجلس یازدهم بین شورا و پایداری برسر تعیین سرلیست برای تهران اختلاف پیش آمده بود و سرانجام آن‌ها بر سر لیستی به نام «لیست واحد» توافق کردند و از هواداران خود خواستند تا در اسفند ۱۳۹۸ به این لیست رای دهند و موفق شدند همه صندلی های مجلس یازدهم را به دست آورند.

اما اعضای جبهه پایداری پس از ورود به مجلس یازدهم از سویی نامشان با طرح‌های جنجالی مثل «لایحه عفاف و حجاب» و «افزایش سه برابری بودجه سازمان صدا و سیما برای سال ۱۴۰۳» سر زبان‌ها افتاد و از سوی دیگر از عوامل تحت فشار قرار دادن محمد باقر قالیباف، رییس مجلس یازدهم و انتقادهای تند به او بودند. پایدارای‌ها وضعیت مجلس را نتیجه لیست بستن شورای ائتلاف در چهار سال قبل می دانستند. این نکته را هم از یاد نبریم که قالیباف دوباره به عنوان «سرلیست» قطعی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در تهران معرفی شده است و معلوم نیست دوباره پایداری‌ها به «لیست واحد» تن دهند یا لیست جداگانه معرفی کنند.

اختلافات شورای ائتلاف با احزاب اصول‌گرا به همین جا ختم نمی شود؛ مصطفی میرسلیم، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی هم در روزهای گذشته گفته: «ما با شورای ائتلاف لیست مشترک نخواهیم داشت اما با برخی احزاب فهرست مشترک خواهم داشت.»

میرسلیم درباره علت لیست‌های متنوع در انتخابات گفته: «تا ۵ ماه پیش فکر می کردم به لیست واحد برسیم اما این کار نشد.این امر به چند دلیل است. شخصیت هایی که دارای ارج و قرب و تا حدودی تقدس در بین مردم بودند دیگر در بین ما نیستند. از سویی سنت کار حزبی هنوز قوی نشده است. احتمالا اصولگرایان ۳ یا ۴ فهرست منتشر کنند. با تشتت آرا شاید انتخاب بهترین ها حاصل نشود و به تضعیف سطح کیفی و تخصصی نمایندگان بینجامد.»

امیر ابراهیم رسولی؛ سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز درباره آخرین وضعیت هم‌گرایی شورای ائتلاف با جبهه پایداری، حزب موتلفه اسلامی، امناء و ... گفت: برخی گروهای اصول‌گرا کار انفرادی انجام می‌دهد که خودشان می دانند و اما ما در شورای ائتلاف آماده همکاری با گروه‌هایی هستیم که می‌توانند کار جمعی انجام دهند.

او احتمال توافق شورای ائتلاف و جبهه پایداری را درباره سرلیستی محمد باقر قالیباف منتفی ندانست و گفت: احتمال این توافق وجود دارد و در حال گفتگو هستیم. شورای ائتلاف از ماه قبل به طور رسمی سرلیستی آقای قالیباف را اعلام کرد و این تصمیم قطعی است.

رسولی درپاسخ به این پرسش که چند صندلی مجلس آینده به لیست سی نفره شورای ائتلاف برای تهران تعلق ‌می‌گیرد، گفت: در مجلس یازدهم هر سی کرسی را در تهران به دست آوردیم اما درباره آینده باید ببینیم فضا به چه سمتی خواهد رفت و وضعیت ده روز آینده چگونه خواهد بود، همه تلاشمان را می‌کنیم تا وضعیت گذشته را حفظ کنیم.

او همچنین در ادامه گفت: در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، قائل به سهمیه‌بندی بین احزاب نیستیم و طی فرآیند مصاحبه تخصصی با ده چهره شاخص که انتخاب کردیم ارزیابی عمومی افراد را انجام داده‌ایم و به همین علت بحث سهمیه احزاب در شورا مطرح نیست و کسی که شایستگی لازم را داشته باشد در لیست قرار می‌گیرد.

رسولی احتمال تک صدایی بودن مجلس دوازدهم را رد کرد و گفت: مجلس آینده متفاوت از مجلس یازدهم خواهد بود و دوستان اصلاح‌طلب فقط شهرهای بزرگ را لحاظ نکنند، نامزدهای همه طیف‌های سیاسی در شهرهای مختلف در صحنه هستند و فکر می‌کنم مجلس بعدی همه جریان های سیاسی را در برمی‌گیرد.

کد خبر: 1220966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =