به گزارش گروه استانهای ایسکانیوز، عباس دوستی مجری طرح، با اعلام این خبر گفت: با ساخت این دستگاه در یک واکنش واحد میتوان همزمان گوشت 7 یا 8 حیوان مانند گاو،گوسفند، بز، شتر و حیوانات حرام گوشتی چون گربه، سگ و خوک را تشخیص داد.
وی اظهار کرد: این تراشه با فناوری نوین زیستی و مولکولی در مرکز زیست فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد طراحی شده است.
این محقق در ادامه با اشاره به اینکه برای نخستین بار است که این تراشه در کشور طراحی و ساخته می شود، افزود: هرکدام از حیوانات یک شناسه های ژنتیکی دارند، یعنی مخصوص همان حیوان است؛ و وقتی ما روی آن شناسه کار انجام میدهیم، تشخیص میدهیم که آن باند ایجاد شده مخصوص همان حیوان است و از این طریق است که تشخیص میدهیم چه نوع گوشتهایی در این فرآورده است.
دوستی استاد گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد یادآورشد: گاهی اوقات ممکن است یک ماده غذایی مثل سوسیس،کالباس، همبرگر وکباب کوبیده که فرآوری شده و انواع گوشت آن در ظاهر مشخص نیست با مقدار کمی از این نمونه و استخراج دی ان ای به صورت دقیق میتوانیم بگوئیم گوشت چه حیوان یا حیواناتی در این ماده غذایی به کار رفته است.
عباس دوستی بیان کرد: با بومی کردن فناوری ساخت این محصول و تولید انبوه، کشور از واردات آن بی نیاز خواهد شد. از نمونههای خارجی ارزان تر و یک سوم قیمت نمونههای خارجی را دارد. البته تولید انبوه این محصول دانش بنیان نیازمند سرمایه گذاری بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه کاربرد این تراشه بیشتر در صنایع غذایی و فرآورده های گوشتی است، توضیح داد: تا قبل از این، تراشه ها باید از خارج با مخارج بسیار بالا خریداری میشد و گاهی دانشجویان و محققان ماهها منتظر یک تراشه میشدند تا در مراکز تحقیقاتی کارهای خود را انجام دهند.
دوستی در پایان گفت: تراشه تشخیص انواع گوشت حلال از حرام در مدت ۶ ماه ساخته شده و نتایج حاصل آن هم در مجلات داخل و هم خارجی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام /
نظر شما