تهران-ایسکانیوز: زمانی که صحبت از غذای سالم میشود همه فقط به غذاهای خانگی اشاره میکنند اما چند سالی است که برخی غذاها با استفاده از موادغذایی سالم برای انسان تهیه میشود و موادغذایی مضر در تهیه این غذاها جایی ندارد. در تمامی کشورهای جهان غذاهایی که با استفاده از مواد غذایی ارگانیت و یا گوشتهای سالم تهیه میشود طرفداران زیادی دارد چراکه انسانها به تاثیرغذای سالم درسلامتی و تناسب اندام خود پی بردهاند.
دکتر محمد رسول مظاهری اصل، فوق تخصص تغذیه معتقد است: غذای سالم از تولید مواد اولیه تا شیوه پخت و مخلفات آن را شامل میشود.
اومیگوید: اینکه فردی یک غذای سالم میپزد اما کنار آن از نوشابه و سسهای پر چرب صنعتی یا برای دسر هم چند نوع مواد قندی استفاده میکند، سلامت غذای اصلی را از بین برده و خود باعث چاقی و به خطر افتادن سلامت بدن میشود.
دکتر مظاهری در ادامه به غذاهای فست فودی اشاره کرده و میگوید: در تمامی دنیا غذای فست فودی با چاقی و به خطر افتادن سلامت مساوی است. حال اگر بتوانیم در تهیه همین فست فودها موادی را به کار ببریم که مضرات فست فودهای کنونی را نداشته باشد و شیوه تهیه آن هم سالم باشد، دیگر سلامت انسان به خطر نمیافتد.
این متخصص تغذیه با ذکر مثالی میگوید: به عنوان مثال فلافل که غذای پرطرفداری در ایران است از نظر تغذیه ای غذای خوبی نیست چراکه مواد آن کالری کافی را به بدن میرساند و شیوه پخت آن هم مشکل دارد. چراکه فلافلیها در بسیاری موارد بهداشت را رعایت نکرده و روغنی که مورد استفاده قرار میگیرد، در برخی موارد تا 15 روز هم تعویض نمیشود.
دکتر مظاهری با تاکید بر اینکه فست فودهایی در اروپا وجود دارد که از انواع ماهیها و پرندگان استفاده میکند، میگوید: اگر بتوان جایگزینی برای سوسیس و کالباس پیدا کرد و گوشتهای سالم مانند ماهی و گوشت پرندگان را جایگزین این نوع مواد کرد، بخش زیادی از زیان فست فودها کاسته میشود. در حقیقت باید در فست فودها به سراغ استفاده از گوشتهای طبیعی برویم تا مواد پروتینی صنعتی.
این استاد تغذیه با اشاره به اینکه نظارت بیشتر وزارت بهداشت در فست فودها از بروز مشکلاتی مانند چاقی و بیماری های ناشی از آن جلوگیری شود، میافزاید: همچنین فرهنگ سازی درباره ایجاد و توسعه فست فودهای بدون سوسیس و کالباس باید انجام شود تا به این وسیله فرهنگ سالم خواری در ایران نهادینه شود. چراکه اروپا هم اکنون به جای تبلیغات منفی درباره فست فودها، آنها را به سمت استفاده از مواد پروتئینی طبیعی مانند گوشت ماهی و پرندگان سوق میدهد.
کد خبر: 253375