تهران-ایسکانیوز: رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حمایت سازمان ملل در حمله سعودی‌ها به یمن وکشتار مردم این کشور، گفت: آیا این فضاحت برای سازمان ملل نیست؟

علی لاریجانی امروز  در اولین کنگره اعضای بسیج دانش‌آموزی سراسرکشور با عنوان «همفکری آینده‌سازان انقلاب اسلامی» که در محل قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تاکید برنقش و اهمیت شورجوانی برای آینده کشور  گفت:  شور انقلابی که در جوانان مشاهده می‌شود و تربیت این‌گونه جوانان یک موضوع دارای اهمیت است. اقدام مسئولان سازمان بسیج مستضعفین قابل تمجید است که تلاش کردند که فرزندان این سرزمین به خوبی بتوانند در مورد مسائل مختلف آگاهی کسب کنند. این جوانان در ساماندهی آینده کشور باید آموزش لازم را کسب کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که حکومت کردن و احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت کشور داشتن امری ضروری برای هر مسلمان است که نسبت به ساماندهی آینده کشور احساس مسئولیت کند، گفت: این موضوع همانند سایر فرایض دینی که دارای آداب و رساله‌های خود است؛  یک آدابی دارد، چرا که هر مساله‌ای که با آداب آن محقق شود، منتج به نتیجه خواهد شد، اگر نماز با اسلوب و آداب آن اقامه شود می‌تواند نتیجه بخش باشد.

وی افزود: احساس مسئولیت به سرنوشت کشور یک وظیفه است که با آداب آن امکانپذیر خواهد بود. اما در غیر این صورت ممکن است افرادی در مسائل ورود کنند و اظهار نظر کنند اما دقیق نباشد و امکان متضرر شدن وجود دارد. یکی از آداب این امر این است که افراد مطلع و بصیر باشند و نسبت به شرایط امت اسلامی، شرایط داخلی کشور و مسائل بین‌المللی، داهیانه نظر داشته باشند و با دقت آن را بشناسند؛ آن وقت می‌توانند گام‌های لازم برای رشد جامعه را بردارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه باید شناخت کافی نسبت به مسائل داخلی کشور و مسائل خارجی داشته باشیم و براساس آن تعیین کنیم چه اقداماتی انجام گیرد، گفت: امروز یک غوغایی در صحنه بین‌المللی وجود دارد که برخی می خواهند آن را وارونه جلوه دهند. از لابه لای رسانه هایی که خبرهای گوناگون منتشر می‌کنند باید با دقت به تحقیق پرداخته شود تا به حقیقت دست‌یابیم.

وی با پیش کشیدن تهاجم عربستان به خاک یمن گفت: دیروز سعودی‌ها اعلام کردند که پس از 27 روز تهاجم  ما به اهدافمان رسیدیم و مرحله بعدی که امید بخشیدن به مردم یمن است را شروع می‌کنیم. حال سئوال این است یعنی این بمباران‌ها زمینه‌ساز امید شد؟ ببینید چقدر حرف‌های عجیب و غریب می‌زنند.

لاریجانی ادامه داد: در رسانه‌هایشان اعلام کردند که ایران در یمن دخالت کرده است اما آیا یک مورد و سند که ایران در آنجا دخالتی داشته باشد، ارائه کرده‌اند؟ اصلا ما مرزی با یمن داریم که بتوانیم در آنجا دخالت کنیم؟ آنها این حرف‌های عجیب و غریب را امروز به رسانه‌ها ارائه می‌دهند. ۲۷ روز است زیرساخت‌های مردم یمن را بمباران کرده‌اند و نتیجه‌ای نداشت ولی امروز می‌گویند ما به اهدافمان رسیدیم.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس حرف‌های کذب سعودی‌ها، شورای امنیت سازمان ملل جلسه گذاشت و از حمله آنها به یمن و کشتار مردم این کشور حمایت کرد، گفت: آیا این فضاحت برای سازمان ملل نیست؟ امروز ما در این دنیا حرف می‌زنیم؛ دنیایی که بسیاری از حقایق را وارونه می‌کنند. پس باید با دقت حوادث را رصد کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی دررابطه با مسائل مرتبط با ایران اسلامی گفت: شرایط امروز جمهوری‌اسلامی بسیار حساس و مهم است. ما پیشرفت‌هایی در زمینه‌های مختلف داشته‌ایم که البته نقایصی هم داریم که نسل جدید باید نقایص را رفع کند. یکی از پیشرفت‌های انقلاب اسلامی این بود که نیروهای مستعد ما احساس مسئولیت به سرنوشت انقلاب داشتند، در خلوص انقلاب همین روشن‌بینی در بین جوانان باعث موفقیت انقلاب شده است. خیلی رشد می‌خواهد که جوانان با سنین کم یک انقلاب رقم‌بزنند و به موفقیت دست پیدا کنند.

وی با بیان اینکه ایرانیان بزرگترین انقلاب را در قرن اخیر رقم زدند، تصریح کرد: ایرانیان یک زلزله سیاسی در منطقه ایجاد کردند و جریان اسلامی را بیدار ساختند و وقتی انقلاب شد، جریان‌های تروریستی به دنبال تجزیه‌طلبی بودند و فعال شدند و همین جوانان در کمیته‌های انقلاب و سپاه پاسداران انقلاب به مبارزه با تروریست‌ها رفتند تا انقلاب پایدار باشد؛ این یک بلوغ فکری است.

به گفته وی، در سال‌های دفاع مقدس این جریان توفنده جوانان، سرنوشت جنگ را عوض کردند و شهید فهمیده یک نمونه از این جریان بالنده فکری است. شهیدان جز اینکه در درگاه خدا مقبول واقع شوند، چیزی نمی‌خواستند که درواقع این یک حرکت در مسیر تکامل بود./

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های بعد از جنگ هم جوانان در کارهای مهم کشور حضور پیدا کردند  که یکی از آنها مسائل هسته‌ای است. این سرافرازی را به وجود آورد، جوانان بودند؛ این یک رشد بزرگ است و یکی از آورده‌های مهم امروز ایران، نسل تحصیل‌کرده مسئولیت‌شناس جامعه است.در مسائل مختلف ایران توانسته توسعه پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه تحریم‌های زیادی را به ملت ایران تحمیل کردند تا بتوانند ضربه مهلکی را به کشور وارد کنند، گفت: اما چرا امروز پای میز مذاکره برگشتند؟ آنها فهمیدند که تحریم‌ها قابل ادامه دادن نیست؛ آنها در خلال صحبت‌هایشان همواره گفته‌اند باید از این تحریم‌ها عبور کنیم، چون با تحریم نمی توان ایران را تضعیف کرد. بسیاری از صنایع ایران به دست مهندسان ایرانی  اداره می شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرکت در مسیر رشد علم و فن‌آوری، تصریح کرد: برخی این گفته رهبری را دنبال کردند و امروز یکی از ظرفیت‌های مهم کشور محسوب می‌شوند. با حرکت علمی، بخشی از حرکت‌های اقتصادی فعال شد و امروز صادرات ما نسبت به قبل از انقلاب بهتر شده است که البته باید بهتر از این باشد.موضوعات نانوتکنولوژی و هسته ای از مهم‌ترین موضوعاتی است که جوانان ایرانی به موفقیت دست پیدا کرده‌اند. این ظرفیت مهم در داخل کشور است.

وی در ادامه گفت: بخش‌هایی از اقتصاد ایران دچار رکود بود که با حرکت علمی جوانان انقلابی فعال شده است. امروز علی رغم همه تحریم‌ها صادرات ایران افزایش پیدا کرده‌است.هم ‌باید قدر پیشرفتی که کرده ایم را بدانیم هم ضعف‌هایمان را بشناسیم. یکی از مسائل مهم آینده کشور را که باید روی آن  تمرکز کنیم، توسعه صادرات غیرنفتی است. اگر اقتصاد ما متصل به نفت باشد، یک ضایعه است. یکی از مشکلاتی که کشور ما دارد، این است که حجم زیادی از بودجه ما متصل به نفت است؛ این خوب اداره کردن کشور نیست. نفت باید تبدیل به تکنولوژی شود و باید زایندگی ایجاد کند؛ نه اینکه درآمد نفت را صرف بودجه جاری کنیم. این اشکالی بزرگ است.

لاریجانی گفت: در سال ۹۳ حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بودجه جاری کشور بود که فقط ۳۰ هزار میلیارد تومان مربوط به بودجه‌های عمرانی بود و باعث آبادانی کشور شد. این یک اشکال بزرگ برای اقتصاد کشور است و به همین دلیل است که نوسانات قیمت نفت بر روی اقتصاد تاثیر منفی می‌گذارد.

وی با بیان اینکه علت طرح سیاست اقتصاد مقاومتی توسط رهبری در راستای همین موضوع است، گفت: یکی از مسائلی که باید با همه وجود آن را درک کنیم، بعد اقتصادی کشور است. مقام رهبری در سخنرانی نوروزی در مشهد فرمودند میدان اقتصادی را باز کنید و آن را به دست مردم بسپارید؛ چرا که این عرصه، یک میدان جهادی است و کسی که کارآفرینی دارد، یک مجاهد محسوب می‌شود. اما آیا ما در کشور این گونه فکر می‌کنیم؟ باید یک فرهنگ را ایجاد کرد تا اقتصاد کشور در دست مردم باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: رهبر معظم انقلاب این موضوع را به مانند یک میدان مجاهدت دانستند که اگر جا بیفتد، جهش بزرگی در اقتصاد رخ می‌دهد.اگر کسی کار اقتصادی انجام دهد و ایجاد اشتغال کند، آیا به او همانند یک مجاهد نگاه می‌کنیم؟ مقام معظم رهبری می فرمایند که میدان اقتصادی را باز کنید تا مردم حضور پیدا کنند.

وی با بیان اینکه نقص ما در حوزه اقتصادی متمرکز شده است، گفت: در دفاع مقدس تا وقتی مردم در جبهه‌ها نبودند، ما پیشرفت نداشتیم. آن زمان که بنی‌صدر، بسیجی‌ها را به جبهه‌ها راه نمی‌داد، ما موفقیتی کسب نمی‌کردیم، اما پس از آنکه بنی‌صدر عزل شد، سرنوشت جنگ نیز تغییر کرد و ظرف مدت کوتاهی آبادان از حصر درآمد و خرمشهر آزاد شد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه اقتصاد دولتی نمی‌تواند موفق باشد، خاطر نشان کرد: مردم باید احساس کنند صاحب اقتصاد هستند البته باید بستر آن فراهم شود و دولت باید زمینه حضور مردم در اقتصاد را فراهم کند.ما حداقل ۲۰ سال در حوزه اقتصاد به فعالیت هدایت شده، نیاز داریم و آن وقت است که یک سنگر اصلی انقلاب اسلامی تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به تحولات منطقه‌ای اظهار کرد: برخی کشورها براساس حسادت و موضع گیر‌ی‌های اشتباه می گویند ایران قصد دخالت در امور کشورهای ‌منطقه را دارد، ایران به تمامیت ارضی همه کشورها احترام می‌گذارد. جمهوری‌اسلامی کی به کشورهای دیگر توپ و تانک ارسال‌کرده است. این گفتمان جمهوری‌اسلامی که خواهان اتحاد امت اسلامی و جلوگیری از مداخله استکبار جهانی است که در بین ملت‌ها دارای مقبولیت است. امروز، منطقه ما به دلیل برخی ناشی‌گری‌ها که کشورهای منطقه داشتند و برخی نفهمی‌هایی که عده‌ای از جریان‌ها داشتند و همچنین شیطنت‌ قدرت‌های بزرگ، چند سال است که دچار غلیان شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از مواد محترقه سیاسی در منطقه را گروه‌های تروریستی تکفیری دانست و تاکید کرد: این گروه‌های تروریستی، انرژی مسلمانان را مستهلک می‌کنند و این همان چیزی است که صهیونیست‌ها می‌خواهند. به جای آن‌که انر‍ژی امت اسلامی در کنار یکدیگر قرار گیرد به جان هم می‌افتند. دشمنان گاهی در منطقه دعوای شیعه و سنی راه می‌اندازند؛ گاهی دعوای فارس و عرب ایجاد می‌کنند و در نهایت وقتی موفق نشدند، دخالت نظامی انجام می‌دهند. همین‌‌ها باعث شده که یک رکود در منطقه ایجاد شود که این امر برای رژیم صهیونیستی یک زمان تنفس است اما برای جهان اسلام،  زمان زجر آور و فرصت‌سوز خواهد بود؛ چرا که یک جریان دست‌ساز، امکانات کشورهای اسلامی را از بین می‌برد.

وی با تاکید بر اینکه امروز باید روشنگری کرد و نباید به عکس‌العمل‌های شتابزده افتاد، گفت: در درون این جریان تندرو، هم نفهمی وجود دارد و هم شیطنت، اما باید وحدت امت اسلامی را همان‌گونه که امام راحل می‌فرموندن اصل قرار داده شود.ما نباید عصبی شویم؛ باید بدانیم راهی که عزت مسلمین را به همراه می‌آورد، وحدت امت اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک عده افراد در منطقه به واسطه حسادت می‌گویند ایران در کشورها دخالت می‌کند، گفت: ما به دنبال دخالت در کشورها نیستیم، اما این فکر که باید در مقابل صهیونیست‌ها ایستاد، گیرایی دارد و ارزشمند است.

وی ادامه داد: یک هراس دروغین در مورد ایران ایجاد کرده‌اند که ایران دنبال این است که در کشورها نفوذ کند؛ ما چه نیازی داریم به این کار؟ گاهی می‌گویند امپراتوری ایران به وجود می‌آید؛ ما به دنبال امپراتوری‌سازی نیستیم. زمان امپراتوری‌سازی گذشته، تکفر امپراتوری یک فکر عقب‌ افتاده است. ما به وحدت مسلمانان اعتقاد داریم و آن را عامل تفکر انقلاب اسلامی می‌دانیم. ما خوشحال می‌شویم کشورها زندگی امنی داشته باشند و یک همزیستی مسالمت‌آمیز بین ملل اسلامی به وجود آید.البته دارای آرمان‌هایی نیز هستیم و حتما نسبت به ورود قدرت‌های بزرگ به منطقه حساسیت داریم، زیرا آنها به دنبال سیطره بر منطقه هستند.هم برای شیعیان ، هم برای اهل تسنن این موضوع مهم است.

لاریجانی با بیان اینکه پس از جنگ جهانی دوم، سلطه‌گران غربی به کشورهای اسلامی مسلط شده‌اند و آنها را برای خود منطقه‌بندی کرده‌اند، گفت: سید قطب که یکی از رهبران سنی است، اشکال عمده کشورهای اسلامی را وجود اسلام آمریکایی می‌داند. چند دهه است در دنیای اسلام دچار یک بیماری سیاسی شدیم که برخی به کشمکش‌های کودکانه ادامه می‌دهند. ایران، شیعه و سنی را برادر خود می‌داند و اعتقاد دارد اگر امت اسلامی فکر وحدت را دنبال کند، می‌تواند با استعمارگران مبارزه کنند.

وی با بیان اینکه در صحنه بین‌الملل در موضوع هسته‌ای  در ظاهر با چالش مواجه هستیم، اما باطن آن این است که دشمنان با انقلاب اسلامی مشکل دارند، اظهار کرد: چند روز پیش یکی از مسئولان آمریکایی گفته بود ما نمی‌توانیم به ایران اعتماد کنیم زیرا ایران در دوره‌های گذشته ما را فریب داد؛ اما سئوال این است که آیا ما شما را فریب داده‌ایم؟ شما کارنامه‌تان یک کارنامه فریب‌کارانه است. زمان شاه تکنولوژی هسته‌ای را چه کسی به ایران داد؟ آیا غیر از این بود که آمریکایی‌ها، آلمان‌ها و فرانسوی‌ها این تکنولوژی را در اختیار ایران گذاشتند؟ راکتور تهران را چه کسی برای ایرانیان ساخت؟ آمریکایی‌ها دادند. نیروگاه بوشهر را آلمان‌ها می‌خواستند بسازند.در شرکت اوردیف مگر ایران 10 درصد سهم نداشت؟ چرا به ما سوخت ندادند؟

لاریجانی گفت: ما بعد از انقلاب یک دیکتاتور را از ایران بیرون کردیم اما شما کدام یک از تغییرات خود را انجام دادید؟ آلمان‌ها آمدند قراردادهایی که در مورد نیروگاه بوشهر بود را لغو کردند. شما فریبکار هستید، چرا که به قراردادهای خود عمل نکردید؛ در صورتی که ما هنوز هم قراردادها را با شما داریم و سهم خود را سال‌ها پیشتر پرداخت کردیم. چرا به ایران سوخت ندادید؟

وی تاکید کرد: کاری که ما انجام دادیم، این بود که خودمان دانش هسته‌ای را دنبال کردیم و 20 سال طول کشید اما شما سر و صدا راه انداختید که ایران دنبال بمب است. در صورتی که می‌دانستید ما در ابتدای راه صنعت هسته‌ای هستیم و آیا می‌شود با 4-3 سانتریفیوژ بمب تولید کرد؟ حال ما فریب‌کار هستیم یا شما؟

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه غربی‌ها در مقطعی گفتند مذاکره کنیم و سپس اعلام کردند چند هفته‌ای به ما فرصت بدهید تا نظارت‌های خود را انجام دهیم و پس از آن می‌توانید برنامه هسته‌ای خود را دنبال کنید، اظهار کرد: اما 3-2 هفته آنها دو سال و نیم طول کشید و بعد گفتند فعلا باید برنامه هسته‌ای را فراموش کنیم.

لاریجانی، صحنه مساله هسته‌ای ایران را مملو از فریبکاری آمریکایی‌ها و غربی‌ها دانست و تاکید کرد: با تمام این موارد، آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند ایران فریبکاری کرده است.البته ایران با ایستادگی به تکنولوژی هسته‌ای دست پیدا کرد و به ظرفیت غنی‌سازی رسید.

وی با اشاره به امضای بیانیه تهران در دولت دهم، گفت: در زمان دولت قبل، آقای اردوغان نخست‌وزیر ترکیه و رئیس‌جمهور برزیل که اوباما به آنها نامه نوشته بود که با ایران صحبت کنید و بگویید ما حاضر هستیم اورانیوم غنی شده ایران را بگیریم و اورانیوم 20 درصد به آنها تحویل بدهیم، ما می‌دانستیم این کار فریبکاری است اما به دلیل اصرار آقایان، روسای جمهوری ترکیه و برزیل به تهران آمدند و بیانیه تهران را امضا کردند. برچه اساسی این توافق امضا شد؟ دو نامه اوباما به این دو مقام ترکیه و برزیل فرستاده بود. من نامه اوباما به اردوغان را در سفری که اخیرا به استانبول داشتم، دیدم. در آن زمان با اینکه ایران نیز راضی نبود، اما پیشنهاد آمریکایی را قبول کرد. اما آنها ظرف دو هفته پیشنهاد خود را رد و علیه ایران قطعنامه صادر کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آیا شد یک پروژه‌ای را در مساله هسته‌ای برای ایران مطرح و بر روی آن صادقانه رفتار کنید؟آیا ایران فریب‌کار است؟

وی با اشاره به مذاکرات اخیر هسته‌ای ایران و گروه 1+5، خاطر نشان کرد: ایران در این موارد اخیر با دقت همه موضوعات را رصد می‌کند و در مذاکرات همه سناریوهای آنها را مورد توجه قرار می‌دهد و اگر کنگره آمریکا چیزی را تصویب کند، روی نوع مذاکرات ما با آنها تاثیر می‌گذارد.

لاریجانی تصریح کرد: ما همان حرفی را که قبلا مطرح کردیم، امروز نیز دنبال می‌کنیم. فتوای رهبر معظم انقلاب این است که تولید سلاح هسته‌ای، خلاف شرع اما دانش و تکنولوژی هسته‌ای، یک خواست ملی و حق عمومی است و ما این راه را امروز ادامه می‌دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: آنها این موضوع را فهمیده‌اند اما در مذاکرات یک پیچش‌هایی وجود دارد که حتما باید مذاکره‌کنندگان آن را مورد توجه قرار دهند و متناسب با آن، شرایط را تکمیل کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: انشاءالله هم در مسائل منطقه‌ای و هم در مسائل هسته‌ای، ایران موفق خواهد شد و از این دستاورد ملی صیانت خواهد کرد و همچنین بخش‌های تولیدی و صنعتی کشور را با تصویب لایحه و طرح‌ها تقویت می‌کند.

 

منبع: خانه ملت
کد خبر: 254314

وب گردی

وب گردی