شب گذشته 10 شهریور ماه سالن اصلی تئاتر شهر میزبان آیین پایانی هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی بود. در این مراسم که اجرای آن را رضا رفیع بر عهده داشت. معاونت امور هنری علی مرادخانی در کنار مدیرکل هنرهای نمایشی مهدی شفیعی و ارمغان بهداروند مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، جمالی مدیرعامل بنیاد رودکی و جمع کثیری از هنرمندان، پیشکسوتان و مسئولین تئاتر نیز حضور داشتند.
جشنواره نمایش های آئینی و سنتی
به گزارش ایسکانیوز، در ابتدای این مراسم با پخش یک گزارش تصویری به نحوه، روند شکل گیری و سیاست گذاری های هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با تاکید بر نظرات مسئولین همچنین بخش های مختلف اجرایی این جشنواره پرداخته شد. و با مراسم ضرب و زنگ زورخانه به همراه اجرای دلنشین رضا رفیع ادامه پیدا کرد.
رضا رفیع بعد از خوش آمدگویی و اجرای چند شعر طنز از دبیر جشنواره داود فتحعلی بیگی برای ایراد گزارش به روی صحنه دعوت کرد، داوود فتحعلی بیگی در بین استقبال پر شور تماشاگران پشت تریبون این مراسم قرار گرفت و ضمن تشکر از هنرمندان و مسئولین در برگزاری این جشنواره گفت: امیدوارم بتوانیم این جشنواره را در سراسر ایران برگزار کنیم.
دبیر هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی به ارئه گزارشی مختصر از هفده دوره پیش روند شکل گیری و توسعه جشنواره را اینگونه تشریح کرد: در اولین دوره این جشنواره در سال 1368 تنها 11 اثر نمایشی در آن اجرا شد. در دوره دوم، اجرای شبیه خوانی در برنامه جشنواره قرار گرفت. از دوره پنجم بخش نقالی و از دوره نهم خیمه شب بازی به این جشنواره اضافه شد. این جشنواره از دوره دوازدهم به صورت بین المللی برگزار شده است.
این کارگردان تئاتر که توان چاپ و نشر را در دوره های ابتدایی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی در حد انتشار چند برگ روزنامه عنوان کرد گفت: ما امروز قریب به شش جلد کتاب در این جشنواره چاپ و رونمایی کردیم و این گویای وسعت یافتن توان اجرایی و شرکت هنرمندان در جشنواره آیینی و سنتی است.
این هنرمند تئاتر متذکر شد: در گذشته استادان زیادی در این حوزه وجود داشتند که ما می توانستیم از روی هنر آتها مشق کنیم، اما امروز باید برای حفظ درست این آیین ها مراقب باشیم. این شیوه ها مدرسه و رشته دانشگاهی مشخص ندارند و ما مسئول این هستیم که نگذاریم سرچشمه ها در این جشنواره از بین برود.
مراسم پایانی هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با اجرای برنامه سیاه بازی توسط داود داداشی و علی فتحعلی ادامه پیدا کرد و در بخش بعدی از برگزیدگان خود در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی تقدیر به عمل آورد.
در این بخش به دعوت مجری برنامه هنرمندان پیشکسوت ملکه رنجبر، جعفر والی، بهزاد فراهانی، منوچهر آذری، مجید جعفری، اسماعیل خلج، هنگامه مفید، داریوش اسدزاده و مهدی شفیعی و علی مرادخانی برای اهدا لوح و جایزه روی صحنه حاضر شدند.
در بخش نمایشنامه نویسی از شش اثر بدون اولویت تقدیر شد. نمایشنامه سنبادنامه نوشته زهرا رمضانیان و حامد امان پور نمایشنامه همگویی نوشته رحیم رشیدی تبار، نمایشنامه عروسی میرزا آقا هاشم نوشته رضا عاشوری فر، نمایشنامه حکایت زنی بی نام و نشان نوشته عسل عصری ملکی، نمایشنامه بحران ازدواج نوشته سید عظیم موسوی و نمایشنامه مروارید به نویسندگی عزت الله مهرآوران نمایشنامه هایی بودند که توسط هنگامه مفید، محمد حسین ناصربخت و کورش نریمانی انتخاب و توسط پیشکسوتان تئاتر مورد تقدیر قرار گرفتند.
در همین بخش موسسه پیشکسوتان هنرمند با اهدا لوح تقدیر از تلاش ها و یک عمر فعالیت ملکه رنجبر، داوود فتحعلی بیگی و عزت الله مهرآوران تقدیر کرد. داود فتحعلی بیگی بعد از دریافت لوح به مسئولین و حاضران در مراسم گفت: به نظرم این کار درستی است که هنرمندان را قبل ازینکه از بین ما بروند مورد تقدیر و تجلیل قرار دهیم.
در ادامه برنامه به درخواست رضا رفیع، مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی صحنه را ترک نکرد و پشت تریبون آیین پایانی هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی رفت. این هنرمند تئاتر ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین گفت: ایران سرزمین آیین هاست. آیین هایی که گواهی تمدن و اصالت مردم موحد این اقلیم بوده است. میراث یگانه ای که فرصت نوآموزی از آیین های کهن را ممکن می نماید.
او افزود: بخشی از تئاتر امروز، دغدغه های خود را بر نوآفرینی آیین هایی متمرکز نموده است تا به فضل هنر، انسان امروز را در برابر ابتلائات اجتماعی رویینه تن نماید تا آفرینش گر زیباترین نمایش های وحدت و صلح باشد.جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با اندیشه کشف، احیا و ترویج آیین های مردم این سرزمین که نوشداروی ناآرامی های زندگی فردی و جمعی بوده اند رقم خورده است.
مدیرکل هنرهای نمایشی تئاتر امروز را فرصتی کمک آموزشی خواند که امکان پرورش و جهت بخشی به کودکان و مشورت دهی به خانواده ها را نیز ممکن می سازد و تاکید کرد: مصرانه معتقدم که با تمرکز بر تولید و اجرای تئاتر و تجمیع رویدادهای متنوع تئاتری موجبات حضور حداکثری جامعه جوان و پر نشاط تئاتر را فراهم نماییم. وی در پایان آرزو کرد که نام و نشانی تماشاخانه های تئاتر کشور با معرفی برنامه های اجرایی در راهنمای گردشگری مسافرین نوروزی سال 95 هر شهر درج گردد.
در ادامه مراسم الهام انصاری مدیر روابط عمومی موسسه محک در پاسخ و قدرانی از توجه هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی و برگزاری مراسم افتتاحیه این جشنواره در آن موسسه، تابلو نقاشی گروهی را به این جشنواره اهدا کرد و در ادامه برنامه با پخش کلیپب تصویری یاد درگذشتگان هنرهای نمایش آیینی و سنتی را گرامی داشته شد.
آیین پایانی هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با اجرای موسیقی تربت جام توسط گروه آیینه ادامه پیدا کرد و بعد از اجرای رقص چوب گروه آیینه تربت جام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روی صحنه دعوت شد. و سخنان خود را با تشکر از برگزارکنندگان آغاز کرد.
علی مراد خانی در خصوص ویژگی این دوره جشنواره گفت: در این جشنواره سعی شده است که هزینه ها صرف هنرمندان و تولید اجرای نمایش ها شود. این جشنواره پایه گذار آغازی است که بتواند خروجی های خودش را در اجرای عمومی حمایت کند. من امیدوارم بعد ازین بتوانیم با در نظر گرفتن یک مکان ثابت برای اجرای این آثار بنیاد نمایش های آیینی و سنتی را تقویت کنیم.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امسال را وزیر محترم سال تئاتر نامیدند و ما سعی در رفع مسائل زیر ساختی تئاتر گذاشتیم و در حوزه نمایش های آیینی و سنتی امیدواریم این نمایش ها جای خود را بین جامعه پیدا کنند. گفتگو هایی با شهرداری و دیگر ارگان های ذیربط صورت گرفته و امیدوارم با پیگیری و همکاری دوستان هنرمند بتوانیم خانه نمایش های آیینی و سنتی را مثل خانه نمایش عروسکی راه اندازی کنیم.
این مراسم در بخش پایانی از حسین مداح نیا، عباس جلینی و داوود داداشی تقدیر و با اهدا لوح تقدیر زحمات آنها بزرگ داشته شد.
در این مراسم هنرمندانی چون حسین مسافر آستانه، اصغرهمت، سعید اسدی، محسن حسینی، مجید جعفری، بهزاد فراهانی و چندی از هنرمندان دیگر در این مراسم حضور داشتند.
503
کد خبر: 333368

وب گردی

وب گردی