مروری بر تحولات صنعت گاز جهان در هفته ای که گذشت

افزایش تعداد معاملات گازی در آمریکا و کاهش ١٢ سنتی قیمت آن، افزایش واردات ال ان جی ژاپن در ماه ژوئن و افزایش سرمایه گذاریهای انرژی قزاقستان در سال جاری میلادی از مهمترین عناوین خبرهای این سوخت پاک در هفته گذشته بودند.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از خبرگزاری رویترز از افزایش تعداد سفارشهای خرید گاز طبیعی در بورس آمریکا در هفته ای که گذشت خبر داد و اعلام کرد که معامله گران بازار بورس لندن و نیویورک با انتظار افزایش قیمت گاز طبیعی به دلیل کاهش تولید و افزایش تقاضا، روز جمعه (٢٥ تیر ماه) تعداد قراردادهای خرید گاز طبیعی را در هفته منتهی به ٢٢ تیر ماه، با سه هزار و ٤٠٧ مورد افزایش به ١٠٣ هزار و ٣٤٨ رسانیدند.

اما بر خلاف انتظار معامله گران، قیمت این سوخت پاک ١٢ سنت کاهش یافت و میانگین قیمت فروش آن در بورس کالای نیویورک (نایمکس) در پنج روز منتهی به ٢٢ تیر دو دلار و ٧٦ سنت برای هر میلیون بی تی یو بود، در حالی که در پنج روز منتهی به ١٥ تیر قیمت آن به دو دلار و ٨٨ سنت می رسید.

قیمت تک فروشی گاز شاخص هنری هاب تا کنون برای سال جاری میلادی به طور میانگین ٢ دلار و ١٠ سنت اعلام شده است؛ در حالی که قیمت گاز طبیعی تحویل اواخر سال ٢٠١٦ میلادی به دو دلار و ٨٨ سنت رسید.

گاز طبیعی تحویل سال ٢٠١٧ میلادی با قیمت سه دلار ١٥ سنت در هر میلیون بی تی یو معامله شد.

نشریه پلاتس اعلام کرد که آمار رسیده از سوی وزارت اقتصاد ژاپن در ٢١ تیر ماه نشان می دهد که خریداران ال ان جی در این کشور به طور میانگین در ماه ژوئن سال جاری میلادی ٤ دلار و ٥٠ سنت در هر میلیون بی تی یو خرید تک محموله های انجام داده اند که ٤,٧ درصد بیشتر از میزان آن در ماه مه است و از ماه ژانویه سال جاری میلادی این نخستین بار است که این کشور واردات ال ان جی خود را افزایش می دهند.

میانگین قیمت تک محموله ای ال ان جی تحویل ماه ژوئن در این کشور در شاخص "پلاتس جی کی ام" (Platts Japan Korea Marker) ٤ دلار و ٤٦ سنت در هر میلیون بی تی یو بوده است.

خبرگزاری ترند نیوز نیز گزارش کرد که میزان سرمایه گذاریهای خارجی در صنایع بالادستی (تولید و اکتشاف) نفت و گاز قزاقستان، برخلاف کاهش قیمتهای نفت در سال جاری میلادی، افزایش یافته و این میزان در فاصله بین ماه های ژانویه تا مارس ٢٠١٦ میلادی به ٩٥٨ میلیون و ٤٠٠ هزار دلار رسیده است.


روزنامه اکسپرس تریبون پاکستان از احتمال افزایش قیمت گاز مصرفی در این کشور خبر داد و دلیل آن را احتمال افزایش میزان وام دریافتی اداره امور اقصادی پاکستان (یی ای دی) از چین به منظور اجرای پروژه خط لوله و ال ان جی بندر گوادر دانست.

دولت چین، ساخت پروژه گوادر پاکستان را به اداره خط لوله نفت این کشور (سی پی پی) واگذار کرده است و ٨٥ درصد از هزینه های این خط لوله را تأمین مالی می کند.

هزینه توسعه شبکه خط لوله گوادر یک میلیارد و ١٠٠ میلیون دلار برآورده شده که معادل ٣٤ دلار در هر اینچ مربع برآورد شده است و پیش بینی می شود که این خط لوله تا پایان سال ٢٠١٧ تکمیل شود و افزون بر انتقال گاز در پاکستان، به عنوان بخشی از خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان استفاده خواهد شد.

خبرگزاری رویترز همچنین خبر داد که آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد اگر این کشور به رشد تولید گاز شیل خود ادامه دهد، در نیمه دوم سال ٢٠١٧ میلادی از وارد کننده خالص گاز به صادر کننده خالص این سوخت پاک بدل خواهد شد.

اما با وجود این پیش بینی، آمریکا در سال ٢٠١٧ میلادی در مجموع ٦ میلیارد و ٩٠٠ میلیون فوت مکعب در روز واردات و ٦ میلیارد و ٧٠٠ میلیون فوت مکعب در روز صادرات گاز خواهد داشت و برای این که بتواند در یک سال به یک صادرکننده خالص گاز بدل شود باید تا سال ٢٠١٨ میلادی صبر کند.

آمار این سازمان نشان می دهد که این کشور در سال ١٩٥٧ میلادی، برمبنای سالانه، یک صادرکننده خالص گاز بوده است و انتظار دارد با توجه افزایش ظرفیت تولید تأسیسات گاز سبینه در شهر لوئیزیانا آمریکا، در سال ٢٠١٧ میلادی صادرات ال ان جی این کشور به میانگین یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون فوت مکعب در روز برسد.

این میزان در سال ٢٠١٦ میلادی ٦٠٠ میلیون فوت مکعب در روز و در سال ٢٠١٥ میلادی ١٠٠ میلیون فوت مکعب در روز بوده است.

پایگاه اینترنتی کی ام اعلام کرد که به دنبال حادثه نشتی گاز در منطقه مارگیت در شهرستان کنت انگلستان پلیس برای احتیاط بیشتر جاده های این منطقه را مسدود اعلام و افراد بومی را مجبور به ترک منازل خود کرد.

نیروهای امداد پس از تماس مردم و اطلاع از حادثه، دقایقی پس از ٠٣:٣٠ دقیقه بعد از ظهر روز شنبه ٢٦ تیر ماه به محل حادثه اعزام شدند و ساعتها در حال کار بر روی نشتی بودند.

شورای شهر کنت نیز مرکزی برای درمان افرادی که در این حادثه دچار مشکلاتی شده اند در مجموعه ورزشی تفریحی "هارتسداون" برپا کرد.

607/602

کد خبر: 662913

وب گردی

وب گردی