عملکرد نسبی وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن / رونق به بازار مسکن بازنگشته است

نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران گفت: در حال حاضر حجم معاملات به اندازه ای نرسیده که بتوان تعبیر بازگشت رونق به بازار مسکن را به کار برد و باید گفت همچنان رونق به بازار مسکن بازنگشته است.

حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز ارزیابی خود از روند معاملات مسکن در سالی که گذشت را اینگونه بیان کرد: در نیمه نخست سال 96 وضعیت معاملات و قیمت ها با یک ثبات نسبی همراه بود، در نیمه دوم سال با توجه به انتخابات ریاست جمهوری و پیش بینی های صورت گرفته مبنی بر عبور بازار مسکن از سیر رکود، شاهد رشد نسبی معاملات مسکن بودیم که در پاییز استارت افزایش قیمت مسکن خورده شد و در مهر ماه سال 96 به طور متوسط بین 10 تا 15 درصد رشد را در کشور تجربه کردیم.

او در ادامه بیان کرد: این روند تا پایان سال ادامه دار بود اما بنابر آمار منتشر شده حجم معاملات و نیز قیمت ها از پاییز با ثبات همراه بود در مجموع بازار مسکن در سال 96 با توجه به تحولات در قیمت ارز و کاهش سود بانکی، بازار بی تلاطمی بود و تغییر محسوسی را در نیمه نخست سال تجربه نکرد اما در نیمه دوم سال، نسبت به نیمه نخست سال تغییراتی را در این بازار ایجاد شد.

به گفته نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران، در حال حاضر حجم معاملات به اندازه ای نرسیده که بتوان تعبیر بازگشت رونق به بازار مسکن را به کار برد و همچنان رونق به بازار مسکن بازنگشته است.

عقبایی با بیان اینکه تحرکات ایجاد شده در بازار ارز در ماه بهمن و اسفند سال 96 منجر به تحولاتی در بازار مسکن شد، افزود: با توجه به ثبت نام بانک ها در زمینه تسهیلات 20درصدی، بخشی از نقدینگی در اختیار مردم به سوی بانک ها رفت اما می توان گفت در سال 96 شاهد رشد نسبی قیمت ها در بازار مسکن بودیم و فاز عبور از رکود به مفهوم ورود به دوران پیش رونق را طی کردیم.

نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران به اقدامات انجام شده در زمینه خروج مسکن از رکود اشاره کرد و گفت: نهادها و دستگاه های مختلف مانند وزارت راه و شهرسازی و نیز بانک مرکزی که متولی خروج مسکن از رکود هستند اقامات زیادی را جهت خروج مسکن از رکود انجام دادند و اصلی ترین تمرکزی را که در زمینه رونق بازار مسکن به کار گرفتند بر روی تسهیلات بانکی، سررسید تسهیلات بانکی برای خانه اولی ها و نیز تسیهلات بالای 100 میبلبون تومان بود که بخشی از سررسید آن ها در نیمه دوم سال 96 فرا رسید اما تاثیر چندانی را برای بازار مسکن ایجاد نکرد.

او با تاکید بر عملکرد وزارت راه وشهرسازی در زمینه رونق بازار مسکن گفت: عملکرد وزارت راه و شهرسازی در زمینه مسکن را نمی توان به صورت مطلق تایید و یا رد کرد اما می توان گفت که عملکرد این وزارتخانه، نسبی بود اما اقدامات بهتری را می توانست جهت بهبود رونق مسکن انجام دهد.

عقبایی پیش بینی خود از بازار مسکن در سال جدید را اینگونه بیان کرد: بازار مسکن در حوزه خرید و فروش در نیمه نخست سال 97 با روند ثابت همراه است و جهش یا رشد نامتعارف قیمت را تجربه نمی کند، بنابراین در مجموع در سال 97 رشد قیمت مسکن بیش از تورم نیست و شاهد سونامی جهش قیمت مسکن نخواهیم بود.

نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران در پایان گفت: در سال جاری در حوزه اجاره هم رشد 10درصدی را شاهد خواهیم بود.

401

کد خبر: 915687

وب گردی

وب گردی