سال آبی جاری بدترین شرایط را در طی 47 سال گذشته دارد

مسئول کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان با مطرح کردن این سوال که دورنمای آینده آب در کشور چیست ؟ گفت: تمام کشور وضعیت اسفناکی را در حوزه آب تجربه می کند به گونه ای که بر اساس آمار ها سال آبی جاری بدترین شرایط را در طی 47 سال گذشته دارد.

به گزارش ایسکانیوز، امیرمظفر امینی در دومین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان، در خصوص ضعف های موجود در صنعت کشاورزی و وظیفه اتاق بازرگانی، گفت: متاسفانه سال ها در کشور از کشاورزی به عنوان محور توسعه نام بردیم و حرف زدیم اما عمل نکردیم و همین مساله باعث شد تا کشاورزی مظلوم باشد و جفای بی حد ببیند.

وی علت مظلومیت کشاورزی در کشور را نداشتن قدرت این بخش در مراجع تصمیم گیرنده دانست و اضافه کرد: کشاورزی برای برون رفت از این وضعیت باید در مراجع تصمیم گیرنده وزن پیدا کند و این امر حاصل نمی شود مگر اینکه فعالان اقتصادی، دانشگاه ها و مسئولان اجرایی این بخش با یکدیگر هم افزایی داشته باشند.

مشاور عالی کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان ادعای مصرف 90 درصد از آب کشور توسط بخش کشاورزی را ادعایی بی اساس دانست و تصریح کرد: آمار دقیقی از میزان مصارف آب در کشور وجود ندارد و میزان قابل توجه ای از آب مصرفی در بخش کشاورزی نیز خود به نوعی در حفظ محیط زیست نقش دارد.

امینی اظهار کرد: رویه ای که امروز در خصوص مساله آب و کشاورزی وجود دارد سبب می شود که در سال های آتی کشاورزی را به خصوص در فلات مرکزی به کلی تعطیل کنند اما صنایع مختلف نظیر فولاد، معدن، کاشی و سرامیک و ... را در این منطقه احداث و یا میزان تولید آن را افزایش دهند.

طرح های ریاضتی در حوزه آب انجام دهیم

رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد مساحت کشور را خشکسالی فرا گرفته است، اظهار کرد: اینکه مدام از اتفاقات رخ داده در میزان بارش ها و بحران آب صحبت کنیم دردی را دوا نمی کند بلکه لازم است بدانیم در برخورد با این مساله چه باید کرد و سپس همه با اتحاد و همدلی در تحقق راه حل های علمی ارائه شده بکوشیم.

حمیدرضا قلمکاری تصریح کرد: سه مساله آب، محیط زیست و تولید محصولات صادرات محور متناسب با اقلیم در حوزه کشاورزی از اولویت های این کمیسیون است و خروج از وضعیت کنونی در ابتدا نیازمند این است که انکار واقعیت ها درخصوص مسائل زیست محیطی و آب کنار گذاشته شود.

وی با اشاره به اینکه مطابق با مطالعات سازمان ناسا در 30 سال آینده 45 کشور وارد تنش آبی شدید خواهند شد و ایران چهارمین کشور در این فهرست است، اظهار کرد: آب مهمترین موضوع بین بخشی میان صنایع مختلف است و لازم است تا همه بخش ها در این زمینه وظایف خود را بدانند و طرح های ریاضتی آب را انجام دهند.

بازار های غیر رسمی آب شکل گرفته اند

مسئول کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست با مطرح کردن این سوال که دورنمای آینده آب در کشور چیست ؟ گفت: تمام کشور وضعیت اسفناکی را در حوزه آب تجربه می کند به گونه ای که بر اساس آمار ها سال آبی جاری بدترین شرایط را در طی 47 سال گذشته دارد.

علی یوسفی ادامه داد: ورودی و خروجی آب سد زاینده رود مطابق با آماری که اول خرداد ماه منتشر شده است بین 60 تا 70 درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشته و این مساله نه بخش کشاورزی بلکه آب شرب قریب به پنج میلیون نفر را نیز تحت شعاع قرار داده است.

مسئول کمیته آب با بیان اینکه مطابق با قانون خرید و فروش آب غیر قانونی است، گفت : با این وجود کمبود آب سبب شده است تا بازارهای خرید و فروش غیر رسمی آب در کشور به خصوص در اصفهان شکل بگیرد که لازم است به جای انکار آن، به سمت ساماندهی این بازارها حرکت کنیم.

یوسفی اضافه کرد : فرهنگ سازی در خصوص مصرف بهینه ، تقویت آب ورودی به سد و حفظ منابع آب زیر زمینی از طریق جلوگیری از اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار، برنامه ریزی برای ساخت شیرآلات کاهنده آب توسط صنایع داخلی از جمله اقداماتی است که کمیته آب برای سازگاری با وضعیت کنونی دنبال می کند.

کد خبر: 952207

وب گردی

وب گردی