علمی شدن روند درخواست عکسبرداری  و گرافی ها در بیمارستان ها

رییس بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل گفت: یکی از تجارب موفق این بیمارستان در راستای کنترل منابع و مصارف، کاهش مصرف آنتی بیوتیک های گران قیمت برمبنای روش های علمی است که با به کارگیری روش های کنترل در تجویز این آنتی بیوتیک ها، 40 درصد کاهش قیمت برآورد شده است.

به گزارش ایسکانیوز دکتر اسماعیل فرزانه درخصوص تجربه برتر این بیمارستان در کنترل منابع و مصارف و صرفه جویی در هزینه ها گفت: به دنبال اجرای بسته های برنامه طرح تحول نظام سلامت که نقطه عطفی دربرنامه های کلان کشور خصوصا حوزه سلامت کشور محسوب می شد، برنامه ریزی های مختلفی پیرامون تقویت فعالیت ها ی درمانی بیمارستانهای کشور صورت گرفت که یکی ازآنها کنترل منطقی مصارف و منابع در دانشگاه ها بود.

وی افزود: از زمانی که موضوع صرفه جویی در منابع و مصارف، مطرح شد، به صورت فعالانه به این مساله ورود پیدا کردیم و در عرصه های مختلف که منجر به صرفه جویی در هزینه ها می شد، اقدامات لازم را انجام دادیم.

دکتر فرزانه با بیان اینکه حذف عکسبرداری های تکراری مانند عکس های رادیولوژی و سی تی اسکن و MRI، یکی از برنامه های بیمارستان امام خمینی اردبیل در راستای کنترل منابع و مصارف است، گفت: زمانی که هزینه های بیمارستان را مورد ارزیابی قرار دادیم، این مساله مورد توجه قرار گرفت که آیا تمامی سی تی اسکن ها، MRI ها و سایر عکسبرداری ها ضروری است و طبق اندیکاسیون و نیاز علمی و واقعی درخواست می شود؟ در این خصوص با اساتید و پزشکان بیمارستان جلساتی را برگزار کردیم و قرار بر این شد که اساتید، موقع تجویز عکس ها و گرافی ها برای بیماران بررسی های علمی بیشتری انجام دهند و این درخواست ها برمبنای اندیکاسیون علمی بوده و نیاز القایی ایجاد نکند.

وی با بیان اینکه علمی شدن روند درخواست عکسبرداری ها و گرافی ها در بیمارستان، منجر به کاهش درخواست ها این آزمایشات شده است، افزود: مثلا اگر قبلا برای 200 بیمار، 50 مورد سی تی اسکن درخواست می شد، اکنون برای همان تعداد بیمار، 15 مورد سی تی اسکن درخواست می شود، چراکه ممکن است عده ای از بیماران نیازی به انجام سی تی اسکن نداشته باشند و با روش های ساده تر عکسبرداری مشکل شان تشخیص داده شود.

رییس بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل با اشاره به اینکه حذف عکسبرداری های رادیولوژی که برای برخی از بیماران ضرورت ندارد، علاوه بر ذخیره هزینه برای بیمارستان، از اصطکاک و فرسایش دستگاه ها نیز جلوگیری به عمل آورد، تصریح کرد: با توجه به محدودیت هایی که بیمه سلامت در پوشش خدمات درمانی اعمال کرده است، سعی داشتیم تا هزینه تمام شده خدمات را کاهش دهیم تا اقدامات درمانی بیمار با هزینه کمتری انجام شود، ضمن اینکه کیفیت خدمات با قوت تداوم پیدا خواهد کرد.

دکتر فرزانه گفت: یکی از تجارب موفق بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل در راستای کنترل منابع و مصارف، کاهش مصرف آنتی بیوتیک های گران قیمت برمبنای روش های علمی است که با به کارگیری روش های کنترل در تجویز این آنتی بیوتیک ها، 40 درصد کاهش قیمت برآورد شده است.

وی تاکید کرد: تجویز بی مورد آنتی بیوتیک ها، سی تی اسکن یا MRI ، علاوه براینکه به افزایش هزینه ها منجر می شود، برای بیمار عارضه های زیادی را ایجاد می کند.

رییس بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل با تاکید براینکه کنترل منابع و مصارف در بیمارستان ها نیازمند حضور و مدیریت فعالانه روسای دانشگاه ها است، بیان کرد: با به کارگیری روش های مذکور، ظرف سه ماهه اخیر، یک میلیارد و 250 میلیون تومان در هزینه های بیمارستان صرفه جویی به عمل آمده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 970328

وب گردی

وب گردی