ارائه فرآیندی برای ماندگاری بیشتر ژل‌های هیالورونیک اسیدی جهت جوان سازی پوست

محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به تهیه و مشخصه یابی هیدروژل‌های پوستی هیالورونیک اسید/ پلولان/ هیدروکسی آپاتیت تزریق پذیر برای ترشح بیشتر کلاژن و خودترمیمی بافت پوست شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، فرناز قربانی دانشجوی مهندسی پزشکی گرایش بیومواد این واحد دانشگاهی در ارتباط با این پژوهش گفت: مکانیزم پیری پوست به­ طور دقیق مشخص نیست. در یک نگاه کلی ملکول‌های اپیدرم با از دست دادن توانایی اتصال و نگهداری ملکول های آب سبب کاهش رطوبت و پیری پوست می­ شوند.

وی ادامه داد: یافتن راهی برای کاهش علائم پیری و حتی از بین بردن آتروفی چربی در انواع مختلفی از بیماری‌ها از موضوعات مورد توجه محققین بوده است. از میان روش‌های بسیاری که برای کاهش علائم پیری معرفی شده‌اند پرکننده‌های پوستی تزریق‌پذیر هیالورونیک اسید، اثر بخشی بالاتری از خود نشان داده است. تاکنون تحقیقات بسیاری در زمینه هیدروژل های تزریق پذیر هیالورونیک اسیدی برای ترمیم پوست انجام گرفته است و حتی برخی کاربرد تجاری پیدا کرده اند؛ اما چسبندگی سلولی ضعیف این ژل‌ها و دوام و پایداری کم آن‌ها، روند خودترمیمی بافت و بازیابی طولانی مدت زیبایی را با اخلال روبرو می‌کند.

قربانی گفت: در این تحقیق توانستیم با افزودن پلی ساکارید پلولان به ژل های هیالورونیک اسیدی به چسبندگی بهتر سلول ها کمک نماییم که نتیجه ارتقای چسبندگی فیبروبلاست ها ترشح بیشتر کلاژن و خودترمیمی بافت پوست است.

قربانی افزود: در این پژوهش افزایش دوام و ماندگاری ژل های تزریق پذیر از طریق کراس لینک کردن با عوامل سیلانه و افزودن ذرات هیدروکسی آپاتیت میسر شد. لذا هیدروکسی آپاتیت زیست تقلید با قرارگیری بستری زیست فعال در محیط شبیه ساز بدن اصلاح شده ساخته شد. بستر زیست فعال در این تحقیق نانوکره های پلی دوپامین و میکروکره‌های ژلاتین-سیلوکسان انتخاب شدند.

این محقق دانشگاهی گفت: افزودن کره‌های هیدروکسی آپاتیت به هیدروژل های هیالورونیک اسید-پلولان، با وجود کاهش اندک در توان جذب آب، درجه کراس لینک و مقاومت به تخریب آنزیمی بالا و رقابت‌پذیر با برندهای تجاری را ایجاد می‌کند.

قربانی افزود: همچنین بررسی خواص رئولوژیکی این ژل‌ها حاکی از افزایش و ثبات مدول و ویسکوزیته در فرکانس‌ها و تنش‌های برشی متفاوت است که در مقایسه با برندهای تجاری شده، ارتقای خواص و عملکرد، به طور محسوسی قابل توجه است. افزایش دانسیته سلول ها و چسبندگی و زنده‌مانی سلول‌های فیبروبلاست پس از افزودن پلولان و ذرات هیدروکسی آپاتیت به ژل های هیالورونیک اسید نیز گویای ساخت هیدروژل هایی با توان بالاتر برای ترمیم بافت پوست است.

بر طبق این گزارش، تهیه و مشخصه یابی هیدروژل های پوستی هیالورونیک اسید/ پلولان/هیدروکسی آپاتیت تزریق پذیر در قالب رساله دکتری تخصصی مهندسی پزشکی گرایش بیومواد واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر علی زمانیان و دکتر علی اصغر بهنام قادر و مشاوره دکتر مرتضی دلیری جوپاری انجام شده است.

شایان ذکر است که نتایج این تحقیق تاکنون در سه ژورنال Materials Science and Engineering C، Applied Polymer Sciences و E-polymers چاپ شده است.

کد خبر: 976512

وب گردی

وب گردی