وزیر علوم میهمان منزل ۴ استاد برجسته دانشگاه‌های کشور

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با همراهی برخی از معاونان وزارتخانه و چند تن از روسای دانشگاه‌ها به مناسبت آغاز سال نو، با حضور در منزل چهار تن از اساتید برجسته، نام آشنا و پیشکسوت آموزش عالی، با آنها دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، غلامی، وزیر علوم با همراهی برخی از معاونان وزارتخانه و چند تن از روسای دانشگاه‌ها به مناسبت آغاز سال نو، با حضور در منزل چهار تن از اساتید برجسته، نام آشنا و پیشکسوت آموزش عالی، با آن‌ها دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار‌ها که وزیر علوم را عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیئت‌های اُمنا و هیئت ممیزه مرکزی، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری و علیرضا عبداللهی نژاد مدیر کل روابط عمومی وزارت علوم و نیز روسای دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و صنعتی امیرکبیر همراهی می‌کردند، غلامی با استاد سیروس شمیسا، چهره ماندگار ادبیات فارسی و استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبائی، سیدکمال‌الدین نیک روش، چهره ماندگار و استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یوسف ثبوتی چهره ماندگار و استاد برجسته فیزیک و سپیده خویی استاد برجسته دانشگاه تهران در رشته پلیمر دیدار و گفتگو کرد.


نخستین دیدار غلامی و هیئت همراه با سیروس شمیسا چهره ماندگار ادبیات و استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبائی انجام شد. در این دیدار که حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز حضور داشت، وزیر علوم، نقش استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های کشور را در پیشبرد اهداف آموزش عالی و دستیابی ایران به رتبه‌های بالای علمی در عرصه بین المللی "تاثیرگذار و تعیین کننده" توصیف کرد و گفت: هدف از انجام این دیدار‌ها در سال جدید، قدرشناسی و تجلیل و تکریم استادان و دانشمندان برجسته کشور است که باید به صورت یک سنت حسنه و به صورت مستمر تداوم یابد.


سیروس شمیسا نیز در این نشست صمیمانه با ابراز خوشوقتی از حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در منزل وی، به توضیح فعالیت‌ها و سوابق علمی خود پرداخت و از توجه غلامی به جایگاه و نقش استادان پیشکسوت و برجسته کشور، قدردانی کرد.


سیروس شمیسا ۲۹ فروردین ماه ۱۳۲۷ در رشت به دنیا آمد. وی عضو هیئت علمی بازنشسته دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی است و در سال ۱۳۸۰ به عنوان «چهره ماندگار ادب فارسی» مورد تقدیر قرار گرفته است. نام سیروس شمیسا نزد فارسی پژوهان، نام دیرآشنایی است. این نویسنده و استاد ادبیّات فارسی تاکنون بیش از ۴۰ اثر گران‌بها خلق کرده است. از نکات قابل توجه در آثار وی تقسیم‌بندی‌های دقیق و علمی اوست و از این منظر شمیسا نقش بسیار مهمی در بازآفرینی و تئوریک ساختن مباحث مهم و مغفول مانده ادبی ما داشته است و در این باره توانسته است به گونه‌ای آکادمیک و قابل فهم برای دانشجویان ادبیات، مباحث مهم و کلیدی ادبیات فارسی را تشریح و تبیین کند.


در ادامه دیدار‌های نوروزی، وزیر علوم و هیئت همراه با چهره‌های نام‌آشنا و پیشکسوت، سیدکمال‌الدین نیکروش، یوسف ثبوتی و سپیده خویی در منزل آنان دیدار و گفتگو کرد.


در این دیدار‌ها که معتمدی و نیلی احمدآبادی، روسای دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران نیز حضور داشتند، وزیر علوم از خدمات ثبوتی چهره ماندگار و استاد برجسته فیزیک در راستای تاسیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان قدردانی کرد.


یوسف ثبوتی متولد سال ۱۳۱۱ در شهر زنجان، دارای دکترای تخصصی فیزیک و اخترفیزیک از دانشگاه شیکاگو امریکا، و استاد دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان است.


وی چاپ چندین کتاب و بیش از یکصد مقاله در مجلات بین‌المللی (اکثر آن‌ها در استروفیزیکال جورنال آمریکا، و مجله استرونومی و استروفیزیک اروپا می‌باشد) را در کارنامه فعالیت‌های پژوهشی خود دارد.


چهره ماندگار در سال ۱۳۸۰، استاد نمونه کشوری، دریافت جایزه مهندس افضلی پور برای پژوهش برجسته در فیزیک، دریافت جایزه آکادمی علوم جهان سوم، دفتر منطقه‌ای آسیای مرکزی و جنوبی، عضویت در آکادمی علوم جهان سوم از سال ۱۳۶۶ تاکنون، تجلیل انجمن فیزیک ایران و نامگذاری کنفرانس فیزیک سالانه ۱۳۸۱ به نام کنفرانس ثبوتی، برخی از افتخارات وی می‌باشد.


سید کمال‌الدین نیک‌روش نیز متولد سال ۱۳۲۳ در شهر تهران، دارای دکترای مهندسی برق از دانشگاه ایالتی میسوری در کلمبیا آمریکا و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.


از جمله دستاورد‌های پژوهشی وی می‌توان به تالیف بیش از ۲۰۰ مقاله علمی و تحقیقاتی که عمدتاً در مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی به چاپ رسیده، انتشار چندین کتاب دانشگاهی و صد‌ها پروژه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که تحت سرپرستی وی انجام پذیرفته است، اشاره کرد.


چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۲، استاد نمونه کشوری، پژوهشگر نمونه دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دریافت لوح کنگره جهانی اتوماسیون امریکا در سال ۲۰۰۴، دریافت لوح تقدیر تحقیقاتی IEEE بخش ایران در سال ۲۰۱۳ و دریافت لوح استاد برجسته مهندسی در آموزش مهندسی برق و کامپیوتر از طرف فرهنگستان علوم در سال ۱۳۹۴، برخی از افتخارات نیک‌روش به شمار می‌رود.


سپیده خویی نیز دارای دکترای تخصصی شیمی پلیمر از دانشگاه صنعتی اصفهان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران است.


از جمله دستاورد‌های پژوهشی وی می‌توان به تالیف بیش از ۶۷ مقاله علمی و تحقیقاتی که عمدتاً در مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی به چاپ رسیده، تألیف چندین کتاب، و بیش از ۷۰ پروژه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که تحت سرپرستی وی انجام پذیرفته است، اشاره کرد.


شایان ذکر است منصور غلامی از زمان تصدی مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوم روحانی و براساس یک سنت حسنه، در روز‌های کاری پس از تعطیلات نوروز با حضور در منزل چند استاد برجسته و پیشکسوت کشور از خدمات و زحمات آنان به ساحت دانشگاه و عرصه علم و فناوری تجلیل می‌کند.


در سال گذشته نیز غلامی با حضور در منزل استادان برجسته‌ای همچون شفیعی کدکنی، اکرمی و مصطفی محقق داماد با آن‌ها دیدار و از خدمات و تلاش‌های ارزنده علمی، آموزشی و پژوهشی شان تقدیر کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1001856

وب گردی

وب گردی