علت  پخت نان سنگک با آرد تافتون و لواش چیست؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران با بیان اینکه نباید بر روی کیسه‌های آرد 12 درصد نوشته شود آرد نان لواش و تافتون گفت: این آردها نیز حاوی سبوس است بنابراین بهتر است بر روی کیسه‌های آن درصد سبوس‌گیری آن قید شود.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، برخی از مخاطبان مطرح کردند نانوایان سنکگی به جای استفاده از آرد نان سنگک یا همان آرد 7 درصد از آرد نان لواش و تافتون استفاده می‌کنند و هیچگونه نظارتی هم بر این موضوع صورت نمی‌گیرد.

اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران در پاسخ به این سوال که چرا نانوایان سنگکی از آرد تافتون و لواش برای پخت نان سنگک استفاده می‌کنند گفت: نانوایان سنگک از آرد تافتون و لواش استفاده نمی‌کنند بلکه آرد 15 و 12 درصد را که هر کدام حاوی مقداری سبوس است با یکدیگر مخلوط و برای پخت نان سنگگ استفاده می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که در برخی نانوایی‌های سنگکی وجود کیسه‌های آرد که بر روی آن نوشته شده آرد تافتون و لواش کاملا مشهود است، چگونه شما منکر این قضیه می‌شوید که نانوایان سنگک از آرد لواش و تافتون برای پخت نان سنگک استفاده‌ نمی‌کنند،گفت: بله این کیسه‌های آرد که بر روی آن نوشته شده آرد نان لواش و تافتون در نانوایی‌های سنگک مشهود است اما کارخانه‌ها به اشتباه بر روی آن نوشته‌اند آرد تافتون و لواش زیرا در حقیت این نوع آرد هم حاوی سبوس است و کارخانه‌ها باید بر روی این کیسه‌ها میزان سبوس‌گیری را قید کنند.

در برخی نانوایی‌های سنگکی وجود کیسه‌های آرد که بر روی آن نوشته شده آرد تافتون و لواش کاملا مشهود است، چگونه شما منکر این قضیه می‌شوید که نانوایان سنگک از آرد لواش و تافتون برای پخت نان سنگک استفاده‌ نمی‌کنند؟

وی افزود: آرد 12 و 15 درصد آرد سفید محسوب نمی‌شود و به عنوان آرد سبوس‌دار شناخته می‌شود بنابراین استفاده از این دو آرد و مخلوط کردن آن برای تهیه نان سنگک بلامانع است.

رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران در پاسخ به این سوال که چه مرجعی بلامانع بودن استفاده از آرد نان لواش و تافتون یا همان عبارتی که شما در مورد نوع این آردها استفاده می‌کنید یعنی آرد 15 و 12 درصد را مجاز برای پخت نان اعلام کرده است، گفت: کارگروه آرد و نان این مجوز را داده که از آرد 12 و 15 درصد و مخلوط آن می‌توان برای پخت نان سنگک استفاده کرد.

پابرجا با تاکید بر اینکه آردهای 12 و 15 درصد هم از جمله آردهای سبوس دار است، گفت: نانوایی‌ها براساس ذائقه مشتریان از آردها با درصد سبوس مختلف استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه مشتریان معمولا نان‌های تیره را نمی‌پسندند گفت: استفاده از آرد 7 درصد موجب تیرگی نان می‌شود بنابراین مخلوط کردن آرد 15 و 12 درصد موجب روشن شدن رنگ نان می‌شود که بیشتر مورد پسند مردم است.

اصغر پابرجا: کارخانه‌ها به اشتباه بر روی آن نوشته‌اند آرد تافتون و لواش زیرا در حقیت این نوع آرد هم حاوی سبوس است

رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی افزود: شمال شهر تهران بیشتر نان تیره و مرکز و جنوب مصرف نان روشن را می‌پسندند بنابراین آردهایی با درصد سبوس بالاتر، بیشتر در مناطق شمالی تهران برای پخت نان سنگک کاربرد دارد!

پابرجا گفت: استفاده از آرد 12 درصد در نانوایی‌های سنگک تخلف نیست.

گفتنی است خبرنگار فارس این موضوع را از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان پیگیری کرد که سید داوود موسوی معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت اعلام کرد که مسئولیت این بخش در حوزه شرکت بازرگانی دولتی است لذا بر این اساس موضوع مطرح شده را از شرکت بازرگانی دولتی ایران پیگیری شد که علیرغم گذشت چند روز مسئولان این بخش هنوز پاسخی در این رابطه نداده‌اند.

فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1062803

وب گردی

وب گردی