لاغری / رژیم غذایی کمبریج چیست؟

رژیم کمبریج یک رژیم غذایی کم کالری است و شش مرحله دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، رژیم کمبریج یک رژیم غذایی کم کالری است و شش مرحله دارد. اولین و شدیدترین مرحله شامل خوردن و نوشیدن یک لیست از غذاهای مشخص، با حدود ۶۰۰ کالری در روز است. غذاهای این رژیم شامل سوپ، فرنی، اسموتی و انواع شیک است.

در مرحله دوم به بعد، کم کم میزان کالری دریافتی خود را افزایش می‌دهید تا زمانی که وعده‌های غذایی بیشتری مصرف کنید. هدف از این کار ایجاد عادات غذایی سالم‌ است. این رژیم قصد دارد سبک زندگی درست را به افراد یاد بدهد تا بعد از دوره رژیم انتخاب‌های تغذیه‌ای مناسب را حفظ کنند. تفاوت اصلی رژیم کمبریج با سایر رژیم‌ها، کمبود کالری شدید در این رژیم است. همین کالری شدیدا کم است که باعث کاهش وزن سریع و زیاد می‌شود. توجه داشته باشید که دریافت تنها ۶۰۰ کالری در روز، ابدا آسان نیست.

در رژیم کمبریج چه چیزهایی می‌خورید؟

آنچه در این رژیم می‌خورید بستگی به این دارد که در کدام مرحله از رژیم هستید. پنج مرحله اول شامل حداقل یک خوراکی جایگزین وعده غذایی، مانند شیک و اسموتی است: مرحله اول: در این مرحله، شما فقط اجازه خوردن شیک و اسموتی، به جای وعده غذای اصلی دارید و کالری دریافتی شما به شدت پایین است.

مرحله دوم: سه وعده شیک یا اسموتی به علاوه یک وعده غذایی سالم به انتخاب خودتان.

مرحله سوم: دو وعده شیک یا اسموتی به علاوه صبحانه، ناهار و شام سالم.

مرحله چهارم: دو وعده شیک یا اسموتی به علاوه ناهار، شام و یک میان وعده اضافی.

مرحله پنجم: یک وعده شیک یا اسموتی به علاوه صبحانه، ناهار، شام و میان وعده.

مرحله ششم: این مرحله، مرحله تثبیت وزن است.

رژیم کمبریج برای این مرحله برنامه خاصی ارائه نمی‌دهد و تثبیت وزن به عهده خودتان است.

شیک‌ها و اسموتی‌هایی که در این رژیم به عنوان وعده غذایی و میان وعده در نظر گرفته شده‌اند، هر کدام حدودا ۲۰۰ کالری یا کمتر دارند.

آیا رژیم کمبریج شما را دچار کتوز می‌کند؟

هدف رژیم کمبریج قرار دادن بدن در حالت کتوز نیست؛ اما ممکن است کتوز رخ دهد.

با توجه به کاهش شدید کالری دریافتی و استفاده از جایگزین‌های غذایی که تقریبا فاقد کربوهیدرات هستند، ممکن است کتوز ایجاد شود. وقتی هیچ کربوهیدراتی برای جذب در بدن وجود ندارد، کبد شما از چربی کتون تولید می‌کند و در عوض آن‌ها را برای انرژی می‌سوزاند. در شرایط عادی، بدن کربوهیدرات‌ها را به گلوکز تبدیل می‌کند و از آن برای تولید انرژی برای سلول‌ها، بافت بدن و اندام‌های شما استفاده می‌کند. در حالت کتوز بدن به جای کربوهیدرات‌ها از پروتئین برای تولید انرژی استفاده می‌کند.

هنگامی که هیچ کربوهیدراتی برای جذب کردن وجود ندارد، کبد شما از چربی کتون تولید می‌کند و آن‌ها را برای انرژی می‌سوزاند. این حالت باعث کاهش وزن می‌شود اما سطح انرژی کلی بدن را نیز کم می‌کند. درنتیجه زمانی که از رژیم کمبریج پیروی می‌کنید اغلب دچار خستگی، سردرد، درد یا گرفتگی عضلات و مشکلات گوارشی مانند یبوست یا معده درد می‌شوید.

مزایای رژیم کمبریج

درست است که کالری رژیم کمبریج به شدت پایین است اما مزایایی هم دارد:

۱- رژیم کمبریج ساده است مراحل رژیم کمبریج ساده است. دستورالعمل‌های این رژیم پیچیدگی خاصی ندارند. کسانی که پخت و پز را دوست ندارند مرحله اول این رژیم برایشان راحت است. در مرحله اول فقط باید انواع اسموتی و شیک تهیه کنید.

۲- رژیم کمبریج می‌تواند عادات غذایی مضر را رفع کند طرفداران رژیم Cambridge می‌گویند اگر در تلاش برای شکستن چرخه غذاهای آماده و میان وعده‌های ناسالم هستید، این رژیم می‌تواند به شما کمک کند. در کوتاه مدت، رژیم غذایی کمبریج به ترک عادت‌های غذایی ناسالم، کنترل وعده‌ها کمک می‌کند. اما به نظر شما عادات غذایی غلطی که طی سالیان دراز به وجود آماده است، می‌تواند در مدت کوتاهی برطرف شود؟

۳- رژیم غذایی کمبریج از نظر تغذیه کامل است رژیم کمبریج به شدت محدود کننده است. با این حال گفته می‌شود این رژیم حداقل میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. رژیم‌های بسیار کم کالری کیفیت تغذیه رژیم غذایی را به شدت محدود می‌کنند. اما در مورد این رژیم اگر اسموتی و شیک‌ها را با تنوع بالا درست کنید تا حدی می‌توانید از کمبود مواد مغذی جلوگیری کنید.

معایب لاغری با رژیم غذایی کمبریج

۱- محدود کننده است این رژیم بسیار محدود کننده و تنوع برنامه غذایی بسیار کم است. اکثر وعده‌های غذایی در واقع شیک، اسموتی، سوپ و فرنی هستند. همین تنوع کم و بسیار پایین پیروی از رژیم غذایی را سخت می‌کند.

۲- عوارض جانبی دارد بیشتر عوارض جانبی رژیم Cambridge برای سیستم گوارشی است. بیشتر عوارض جانبی که از این رژیم گزارش می‌شود. عبارتند از: یبوست، سردرد، خستگی و سرگیجه.

۳- متابولیسم را مختل می‌کند میزان متابولیسم شما ممکن است به خطر بیفتد و سوزاندن کالری را سخت‌تر شود.

بنابراین هنگام بازگشت به رژیم غذایی عادی، احتمال دارد که وزن شما نه تنها به وزن قبلی برگردد، بلکه افزایش یابد. اگر به دنبال رژیم غذایی کمبریج هستید و مشکلات تغذیه ای یا ایمونولوژیکی مانند دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف دارید، قبل از انتخاب رژیم Cambridge با پزشک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید هر برنامه کاهش وزن معتبر باید سلامتی شما را در اولویت قرار دهد. بهترین رویکرد برای کاهش وزن پایدار، روشی است که اصول تغذیه سالم را با اندازه وعده معقول و شیوه زندگی که بر افزایش فعالیت و ورزش متمرکز است، در برگیرد. تهیه وعده‌های غذایی از مواد سالم و طبیعی همیشه بهترین راه برای داشتن تغذیه سالم است. اگر می‌خواهید وزنتان را پایین بیاورید بهتر است به دنبال رژیمی معقول واصولی باشید که درکنار برنامه غذایی سالم و متنوع، برنامه ورزشی نیز ارائه دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1112207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =