افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با بیان اینکه هر گونه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد، گفت: بسیاری از دانشگاه‌ها ظرفیت پرورش ۵۰ دانشجوی پزشکی در سطح استانداردهای جهانی را ندارند.

وحید دلداده مقدم، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره افزایش پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی گفت: پذیرش غیراصولی دانشجویان در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی اقدامی مطابق با استانداردها نیست. بر اساس آمار نمی‌توان با افزایش ظرفیت مشکلات درمانی جامعه را برطرف کرد، بلکه باید بتوان مسائل را مدیریت کرد.

وی افزود: برای افزایش تعداد دانشجویان باید ظرفیت‌های آموزشی مطابق با استانداردها سنجیده شود. دانشگاه‌های ما از ظرفیت موجود برخوردار هستند و برای افزایش آموزش به نسبت باید دیگر خدمات را در حوزه آموزش ارتقا داد، چون تمامی این افراد نماینده بهداشت و سلامت جامعه هستند و هرگونه افزایش بی‌ضابطه تبعات مناسب برای جامعه به دنبال ندارند.

ارتقای کیفیت آموزش مورد توجه قرار بگیرد

دلداده مقدم درباره ارتقای کیفیت خدمات بهداشت و درمان در مناطق محروم تاکید کرد: اگر در آموزش پزشکی کیفیت تنزل یابد به نسبت فارغ‌التحصیل هم کارایی لازم را نداشته و بنابراین حتی در صورت انتقال فارغ‌التحصیل به مناطق محروم به اجبار کیفیت لازم در ارتقای خدمات در این نقاط را به دنبال ندارد.

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته در هر روستا، ده و هر خطه با ۱۰ خانوار باید یک پزشک و تمامی اقدامات درمانی اولیه را اختصاص داد، ادامه داد: باید خدمات مناسب با بهترین کیفیت در سطوح مختلف به شکل مناسب رعایت شود و به صرف وجود پزشک در یک روستای دور افتاده به تنهایی در رفع مشکلات جامعه نمی‌تواند موثر بود و در نهایت جامعه با این اقدام سود نمی‌کند.

پذیرش بی‌ضابطه ظرفیت پزشکی کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل درباره اقدامات در راستای ارتقای کیفیت آموزش گفت: باید قبل از هر اقدام ظرفیت‌ دانشگاه‌ها به شکل مناسب مورد ارزیابی قرار بگیرد. در حالی که بسیاری از دانشگاه‌ها حتی ظرفیت پرورش ۵۰ دانشجوی پزشکی در سطح استانداردهای جهانی را ندارند. هر گونه افزایش یا ارتقای دو برابری ظرفیت از لحاظ فضای آموزشی، فیزیکی، هیات علمی و اساتید نتایج مناسب بدنبال نداشته و کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد.

دلداده مقدم با بیان اینکه باید افراد پرورش دهنده از کیفیت علمی و مهارت پزشکی مناسب برخوردار باشند، تاکید کرد: باید نحوه پرداخت و دریافتی‌های پزشکان فارغ‌التحصیل در زمینه بهداشت و درمان بازبینی شود.

افزایش درخواست مهاجرت از سوی جامعه پزشکی

 دلداده مقدم ادامه داد: بسیاری از پزشکان تازه فارغ التحصیل در صورت ورود به قسمت درمانی درآمدهای اندک دارند و همین مقوله باعث سرخوردگی آنها می‌شود. در چند سال اخیر به‌دلیل اقدامات در رشته‌های پزشکی و پرستاری درخواست‌های مهاجرت از کشور افزایش یافته است. این پزشکان سختی‌های مهاجرت را به‌دلیل عدم توانایی تامین حداقل در کشور خود انتخاب می‌کنند.

دلداده مقدم اظهار کرد: برخی از همکاران تمامی آموخته‌های پزشکی خود را کنار گذاشته و در زمینه خدمات زیبایی ورود پیدا می‌کنند. دانشجویان در یک دهه قبل در مقایسه با فارغ التحصیلان پزشکی امروز بیشتر تمایل به فعالیت در مسیر درمان داشتند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1145195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =