همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی آزادشهر برگزار شد

همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر با حضور معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، حجت‌الاسلام  والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر برگزار شد، گفت: حکمت دانش نافع عقلانی در سه ساحت بینش، منش و کنش بوده که منتهی به خیر کثیر می‌شود و حیات طیبه یکی از مصادیق خیر کثیر است. وظیفه داریم که حکمت را در علوم مختلف و نیز در هنر به کار گیریم و با استفاده از کاربست حکمت در علوم، علوم حکمی مانند علوم انسانی حکمی، علوم پزشکی حکمی، معماری حکمی و هنر حکمی  را حاصل کنیم.

نشست تخصصی «نقش حوزه و دانشگاه در جهاد تبیین» برگزار شد

وی افزود: پیوند حکمت با علم و هنر به معنای آن است که عالِم و هنرمند همه ساحت‌های هفتگانه خود را بر اساس حکمت بیارایند. حکمرانی حکمی امر بسیار مهمی بوده و اگر هدف ترویج فرهنگ و تمدن حکمی است، باید حکمرانی حِکْمی را مطالبه کنیم. این نکته را باید توجه داشت که حفاظت و صیانت از حکمت از طریق شریعت و نبوت بوده و اگر حکمت به دست آید، اثرش خیر کثیر خواهد بود و نمونه‌اش حکمرانی حکمی و ملک عظیمی است که خداوند به آل‌ابراهیم عطا کرد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «حکمت» واژه‌ای قرآنی بوده که بعد از بررسی آن در قرآن، مشخص می‌شود که هیچ معادلی در زبان‌های دیگر ندارد. واژه‌های «حکمت» و «حکیم» در مجموع بیش از ۱۱۰ بار در قرآن به کار رفته که نشان‌دهنده اهمیت آن است. بررسی اجمالی آیات مبارکه (جمعه ۲، نساء ۵۴ و بقره ۲۶۹ که در ابتدا ذکر شد) به چهار نکته اشاره می‌کنیم. نخست اینکه صاحبان حکمت صاحبان لُب (عقل ناب) هستند، حکمت از سنخ علم بوده، حکمت با شریعت و نبوت پیوند دارد و ثمر حکمت نیز خیر کثیر است.

محمدمهدی نادری دبیر علمی همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی نیز در این همایش به تعداد مقالات ارائه شده اشاره کرد و گفت: تعداد ۱۲۱ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و پس از بررسی و داوری توسط کمیته علمی تعداد ۱۰۳ مقاله پذیرفته و از این تعداد ۱۰ مقاله برای ارائه به‌صورت سخنرانی در همایش انتخاب و بقیه مقاله‌ها به‌صورت پوستر به نمایش گذاشته شدند.

وی با بیان اینکه مجوز برگزاری همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اخذ شده بود، ادامه داد: این همایش در ۱۱ محور با موضوعات نقش حکمت اسلامی در تبیین تمدن نوین اسلامی تحلیل شاخصه‌های عقلانیت در حکمت اسلامی، تحلیل و ریشه‌یابی مبانی حکمت اسلامی در نظریه بزرگان، حکمرانی شایسته در پرتو حکمت متعالیه، الزامات حکمرانی شایسته در پرتو تراث فقهی، بایستگی‌های فقه سیاسی در دوره تکنولوژی‌های دیجیتال، درس‌های سیاسی حکمت متعالیه در قرن بیست و یکم، بیانیه گام دوم انقلاب در پرتو حکمت اسلامی و فقه سیاسی، مبانی معرفت‌شناختی اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی متفکران مسلمان، نقد مبانی معرفت‌شناختی نظریه‌های سیاسی رایج، حکمت اسلامی و حقوق شهروندی به‌صورت حضوری برگزار شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1165722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =