اختلاف نظر شورا و شهرداری در انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن / مراکز دولتی با آتش‌نشانی همکاری نمی‌کنند

به نظر می‌رسد که در اعلام لیست ساختمان‌ها اختلاف نظری میان شورای شهر و شهرداری وجود دارد چراکه اعضای شورای شهر از انتشار لیست خبر می‌دهند و شهردار اظهار بی‌اطلاعی می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، اولین ساختمان ناایمنی که با فرریختنش جنجال برپا شد، پلاسکو بود و بعد از آن همه به دنبال پلاسکوهای دیگر در گوشه و کنار شهر بودند و نگران از تکرار فاجعه‌ای دوباره. انفجار کلینیک سینا اطهر در سال ۹۹ دوباره خاطره پلاسکو را تکرار کرد.

ساختمان‌های ناایمن بمب‌های ساعتی زیر پوست شهر + فیلم

شورای شهر پنجم گزارشی از لیست ساختمان‌های ناایمن از آتش نشانی می‌گیرد و شهرداری وقت را ملزم می‌کند که آن را در سامانه‌ی شفافیت منتشر کند و با مالکانش به نوعی برخورد شود اما پیروز حناچی، شهردار وقت تهران، به خواست برخی نهادها که انتشار آن را مصلحت نمی‌دانستند تمکین می‌کند. تمکین او در حالی بود که لیست این ساختمان‌ها نه طبقه بندی خاصی دارد و از سوی دیگر انتشار آن، مصوبه‌ شورای شهر را هم داشت.

انتشار لیست غیررسمی

محسن هاشمی، رئیس سابق شورای شهر درباره‌ی این لیست که مربوط به سال ۹۹ است، گفت که «مسئولان امنیتی با انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر تهران موافق نبودند». ناصر امانی، عضو فعلی شورا هم همان زمان گفت که «شنبه شب دادستان کل کشور اعلام کرد که با آزادی انتشار اطلاعاتی که وجود دارد منعی برای انتشار لیست ساختمان‌های پرخطر تهران وجود ندارد».

اختلاف‌ نظرها بر سر منتشر شدن یا نشدن لیست ساختمان‌های ناایمن بسیار بود اما در نهایت لیستی غیررسمی در خرداد سال جاری منتشر شد که واکنش علیرضا زاکانی شهردار تهران را به دنبال داشت.

زاکانی: مردم به لیست توجه نکنند

زاکانی در این باره گفت: به هیچ وجه نه برای این لیست منتشر شده و نه برای سایر لیست‌ها مرجعیتی وجود ندارد.

شهردار تهران تصریح کرد: لیست‌هایی که منتشر می‌شوند جز التهاب در جامعه نتیجه دیگری ندارند، خواسته شهرداری از شهروندان این است که توجهی به این لیست‌ها نداشته باشند.

از سویی دیگر نیز رئیس سازمان مدیریت بحران پایتخت اعلام کرده است که لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمنی که از آن صحبت و معروف شده است تنها از باب آتش نشانی بوده و به ایمنی بنا توجهی نداشته است.

اختلاف نظر شورا و شهرداری

به نظر می‌رسد که در اعلام لیست ساختمان‌ها اختلاف نظری میان شورای شهر و شهرداری وجود دارد، چراکه صادقی عضو شورای شهر در این باره به مهر گفت: ساختمان‌های پرتردد ساختمان‌های دولتی و عمومی هستند که تردد روزانه در آنها زیاد است. حتماً باید لیست ساختمان‌های عمومی منتشر شود تا شهروندان بدانند ساختمانی اداری، خدماتی، رفاهی که قصد ورود به آن را دارند ناایمن یا ایمن است.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران هم در ششمین سالگرد حادثه پلاسکو با اشاره به حضور رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری و مدیرعامل سازمان آتش نشانی در برنامه تلویزیونی گفت: در این برنامه به راحتی اعلام شد که در شهر تهران بیش از ۳۰ هزار ساختمان ناایمن شناسایی شده است. این رویکرد بعد از حادثه پلاسکو به یک نهضت تبدیل شد.

وی افزود: در این برنامه اعلام شد که از این تعداد ساختمان ناایمن در شهر تهران، ۱۲۹ ساختمان خطر آنی دارند و قرار است روز شنبه لیست این ساختمان ها در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم  از موافقان انتشار لیست است و اعتقاد دارد که  این حق شهروندان است که بدانند چه ساختمان های در شهر ناایمن است.

شهرداری وظیفه انتشار ندارد

علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح امروز درباره انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن گفت: من در جریان انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن هستم اما آنها را شهرداری تهران منتشر نخواهد کرد.

روند رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن چطور پیش می‌رود؟

جلال ملکی؛ سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران و کارشناس ایمنی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درخصوص آخرین وضعیت رسیدگی به ساختمان‌های تهران گفت: در بازدیدهایی که در دو یا سه سال اخیر از ساختمان‌های تهران داشتیم، ساختمان‌ها را از لحاظ ایمنی به چهار دسته تقسیم کردیم که شامل کم‌خطر، میان خطر، پرخطر و بسیار پرخطر هستند. ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر داشتیم که در یکی دو سال گذشته همکاری نمی‌کردند و زورمان هم به آن‌ها نمی‌رسید.

او افزود: امسال با همکاری شهرداری و ورود به موقع دستگاه قضا صاحبان ساختمان‌ها متوجه شدند که با مخاطراتی مواجه هستند و امکان تعطیل و پلمپ شدن ساختمان‌هایشان وجود دارد. شورای شهر هم همکاری خوبی داشت. تاکنون با مالکان ۷۰ ساختمان جلسه گذاشته‌ایم در جلسات علاوه بر مالکان، شهرداران مناطق هم حضور داشتند؛ نماینده دادستانی هم دعوت شده بود. تاکنون دو جلسه برگزار شده و تا پایان سال دو جلسه دیگر هم برگزار می‌شود؛ خوشبختانه بازخوردهای خوبی از این جلسات را دیده‌ایم.

ملکی توضیح داد: تاکنون ۱۰ ساختمان پای کار آمده‌اند و به آن‌ها فرصت داده‌ایم که کارهای اولیه از جمله تشکیل پرونده، انتخاب شرکت مجری و دیگر مراحل را انجام دهند. بعد از این مرحله برحسب وسعت کار و تعداد طبقات هر ساختمان از شش ماه تا یک سال به آن‌ها فرصت می‌دهیم. امیدواریم که تعداد بیشتری از ساختمان‌ها پای کار بیایند.

او ادامه داد: البته این موارد شامل ساختمان‌های بسیار پرخطر است و توقع داریم که ساختمان‌های دیگر هم برای ایمنی خودشان دست به کار شوند. آتش‌نشانی هم هر کاری از دستش بربیاید اعم از بازدید، کارشناسی، مشاوره و غیره را انجام می‌دهد و این خدمات رایگان هستند، مگر تغییراتی که به درخواست مالک و با دستور شورای شهر انجام شود.

سخنگوی سازمان آتش نشانی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحات انجام شده صرفا از لحاظ آتش‌سوزی است یا ایمنی بنا هم سنجیده می‌شود، گفت: آتش‌نشانی تنها در حوزه ایمنی فعالیت می‌کند و بررسی بنا در حوزه اختیارات نظام مهندسی است. ما در به موضعات مقاومت فیزیکی بنا، اسکلت و ایستایی آن ورود نمی‌کنیم.

ملکی درباره وضعیت ساختمان علائدین توضیح داد: این ساختمان تا چند سال قبل جزو ناایمن‌ترین ساختمان‌های تهران بود اما در دو سه سال گذشته اقدامات خوبی انجام شده است البته هنوز این ساختمان تائیدیه نگرفته و صد در صد کارها را هم انجام نداده اما فکر می‌کنم بیش از ۶۰ درصد موارد رعایت شده است. نکته‌ای که وجود دارد این است که علائدین ساختمانی شخصی است و مالکان باید خودشان هزینه کنند اما با این وجود همکاری می‌کنند چراکه یک حریق ساده می‌تواند خسارتی بزرگ به بار بیاورد.

ساختمان‌های دولتی ناایمن همکاری نمی‌کنند

او با اشاره به برخی ساختمان‌های دولتی که ناایمن هستند و همکاری نمی‌کنند، عنوان کرد: تعدادی از مراکز دولتی مانند بیمارستان‌ها، ادارات دولتی که بودجه هم دارند و قرار نیست که مدیر مربوطه شخصا هزینه کند اما این کار را انجام نمی‌دهند. حتی تغییرات ساده هم می‌تواند بنا را از ریسک پرخطر بودن خارج کند اما مسئولان این مراکز همکاری نمی‌کنند. برخی ساختمان‌ها اعلام می‌کنند که انجام تعدادی از موارد برایشان مقدور نیست، ما هم این موضوع را درک می‌کنیم اما حداقل در همان حد که می‌توانند، اقدام کنند. ما به دنبال سنگ‌اندازی نیستیم، ایمنی برای ما مهم است.

سخنگوی سازمان آتش نشانی اضافه کرد: یکپارچگی دستگاه‌ها در رسیدگی به موضوع ساختمان‌های ناایمن در یک سال اخیر در مقایسه با گذشته بهتر شده است. اگر مالکان ساختمان‌ها این اتحاد را نمی‌دیدند، پای کار نمی‌آمدند.

به گزارش ایسکانیوز، تاکنون لیست رسمی از ساختمان‌های ناایمن منتشر نشده و درباره انتشار عمومی آن هم اما و اگرهایی مطرح است اما فارغ از انتشار لیست تسریع در ایمن‌سازی است که اهمیت دارد و از طرفی همین لیست مورد بحث هم تنها از منظر آتش‌نشانی مشخص شده است و هنوز مشخص نیست که چند ساختمان بنای ناایمنی دارند. گروهی متشکل از نماینده‌هایی از ۹ دستگاه تشکیل شده که مسئولیت شناسایی ناایمن‌ها را برعهده دارند و قرار بر این است که ساختمان‌ها از منظر ایمنی بنا هم مورد بررسی قرار گیرند. آنچه اهمیت دارد این است که حادثه منتظر نمی‌ماند و مسئولان باید به روند رسیدگی سرعت ببخشند.

انتهای پیام /

کد خبر: 1168305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =