ضرورت‌های گفت‌وگو؛ از نقد منصفانه تا دستیابی به «فهم مشترک»/ کمیته علمی طرح «دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو» تشکیل می‌شود

هفدهمین نشست از سلسله نشست‌های «دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو» با موضوع تحلیل مسائل جاری کشور و نیز تحلیل و بررسی طرح دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو با حضور جمعی از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی عصر دیروز در سازمان مرکزی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سلسله نشست‌های «دانشگاه؛ خانه گفت و گو» پانزده جلسه با حضور اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و در خصوص مسائل جاری کشور از جمله انتخابات و لایحه عفاف و حجاب برگزار شد که در ادامه این نشست‌ها دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ایجاد و گسترش فضای گفتمان‌سازی از دانشجویان مقطع دکتری هم برای تحلیل مسائل جاری کشور و ارائه راهکار در این خصوص دعوت به عمل آورد و هفدهمین جلسه با محوریت بررسی طرح دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو و با هدف بهبود و بهینه‌سازی آن برگزار شد. 

مشارکت؛ دغدغه مشترک دولت و دانشگاهیان/سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، پشتوانه مشارکت سیاسی است

ایجاد فرصت قانونی و عادلانه برای عرضه دیدگاه ها از همه طیف ها،  کمک به ایجاد زمینه بروز خلاقیت به ویژه نقد افکار و آرا و طراحی و شکل دهی به نظام مسائل کشور و ارائه راه حل برای چالش‌هایی که جامعه درگیر آن است؛ از جمله اهداف برگزاری نشست‌های دانشگاه خانه گفت‌وگو عنوان شده است.در این نشست جمعی از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه نظرات و راهکارهای خود در خصوص بهینه سازی این نشست‌ها و نیز برخی مسائل روز کشور پرداختند که مختصری از این نشست را در ادامه می‌خوانید:

سید عباس علوی؛ دانشجوی دکتری سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی اظهار کرد: اختلاف ها بین جامعه علمی و اجرایی کشور چندان کاهش پیدا نکرده است و برداشت من از برگزاری جلسات دانشگاه خانه گفت‌وگو در واقع راهکار برون رفت از بحران های کشور و تغییر رویکرد مراجع علمی با نظام گفت و گو است.

وی ادامه داد: این روندها و برگزاری اتاق‌های گفت‌وگو باعث میشود مسوولان نقطه نظرات فنی را بشنوند و دانشگاه هم در مقابل با چالش های کشور آشنا می‌شود.

فریبا قدرتی دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی خانواده نیز اظهار کرد: با توجه به معضلات کشورمان مسئله خوشبختی اهمیت زیادی دارد ما باید تغییر و دگرگونی را باور و برای به روزرسانی خودمان هم تلاش کنیم.

وی ادامه داد: نقطه مثبت این جلسات این است که نظرات یکدیگر حتی مخالف را میشنویم و اگر به کشف خودمان نائل شویم و ناخودآگاه خودمان را بررسی کنیم، مشکلات حل می‌شود.

قدرتی تصریح کرد: به فرزندانمان آگاهی بدهیم که توانایی خود را بشناسند و ناخودآگاه خود را کشف کنند ضمن اینکه راه هایی برای دسترسی به این مهم ایجاد شود تا جامعه ما به صلاح و خوشبختی دست پیدا کند.

محمدرضا محمودی‌پور؛ دانشجوی دکتری سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: متأسفانه قوانین ما اجرا نمی‌شود وگرنه ما قوانین خوبی داریم و البته همه چیز هم طبق قانون انجام نمی‌شود و هر مسئولی با سلیقه خود عمل می‌کند.

وی ادامه داد: اگر میخواهیم نظام حفظ و مردم از نظام دفاع و رضایت داشته باشند باید در خدمات و تسهیلات حوزه های مختلف عدالت رعایت شود همه باید در کنار هم خوش باشیم اینکه یکی خوب باشد و یکی بد جامعه خوشبخت نمی‌شود.

زینب زارعی دانشجوی روابط بین‌الملل واحد تهران شمال اظهار کرد: راه حل مسائل کشور را باید در دانشگاه پیدا کرد و هم اندیشی یعنی از بالاترین ظرفیت فکری جامعه بهره‌مند شویم.

 وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم زمان‌بندی برای جلسات از ابتدا تا رسیدن به نتیجه مطلوب درنظرگرفته شود و نشست‌ها به صورت ماهانه برگزار شود.

ابوالفضل خزایی‌فر، فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی سیاسی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه طرح دانشگاه خانه گفت و گو بسیار ارزنده است، گفت: در کشور آمریکا موسسه‌ای با عنوان رند وجود دارد که این موسسه با حدود بیست هزار کارمند کارش ایجاد طوفان فکری و همین اتاق‌های گفتگوست و پنتاگون از این فضا بهره بسیاری می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه ایده هایی که از داخل اتاق گفت و گو بیرون می‌آید میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند، ادامه داد: ۹۳درصد ارتباطات، زبان بدن است از طرفی خود شنیدن توام با توجه در دل گفتمان مطرح است که باید اینها را بدانیم تا خروجی خوبی داشته باشیم.

خزایی‌فر تصریح کرد: از الان برای مهرماه دانشگاه آزاد باید به فکر باشیم تا بدحجابی به عنوان یک پدیده به یک بحران امنیتی تبدیل نشود.

از دوقطبی‌سازی جامعه پرهیز کنیم

لیلا ظفردعاگو؛ دانشجوی رشته مطالعات زنان واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: وقتی شرایط استخدام را حجاب برتر قرار می‌دهیم و امثال اینها ریاکاری به وجود می آورد و چه افرادی که پست‌های مهم دارند اما از اعتقاد تهی هستند.

وی ادامه داد: باید ریشه‌ای روی اعتقادات کار کنیم و جامعه را به سمت دوقطبی‌سازی پیش نبریم و اگر این کار را کردیم باید منتظر عواقب آن هم باشیم و متولیان بر دامن زدن به این موضوع مسئولند.

مهیار مهرآذر؛ دانشجوی علوم ارتباطات اجتماعی واحد تهران شرق هم اظهار کرد: طرح خانه گفت‌وگو ایده بسیار خوبی است البته همیشه این تردید که نتیجه گفت‌وگو دیده شود وجود دارد.

 وی ادامه داد: مشکل اصلی جامعه ما کسانی هستند که بانی ارتباطات و فرهنگ‌اند و در واقع نظارت با کسانی است که خودشان هیچ تخصصی در زمینه ارتباطی و فرهنگی ندارند در نتیجه نخبگان حوزه ارتباطات با وجود اینکه جلسه برگزار می‌کنند و خروجی جذاب هم دارد اما تصمیم گیری جای دیگری گرفته می‌شود.

مریم خزری دانشجوی مدیریت بازرگانی واحد رودهن نیز گفت: مهمترین دین، دین انسانیت است چه بسیار افرادی که نماد دینداری هستند اما خلاف انسانیت رفتار می‌کنند در صورتی که این همه درس و دانشگاه و همایش برای آموزش انسانیت است.

نسترن کیانی دانشجوی جامعه‌شناسی سیاسی واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد:گوش دادن موضوع بسیار مهمی است ما قبل از گفت وگو که در آن هم البته مشکلات بسیاری داریم هنوز صبوری و تحمل نقد یکدیگر را یاد نگرفته ایم.

وی ادامه داد: مشکلاتی که قرار است در این اتاق گفت و گو حل کنیم بهتر است موضوعات اولویت‌بندی ، از اساتید مختلف در جمع دانشجویان دعوت و از نظرات آنان نیز بهره گرفته شود.

ریشه بسیاری از واکنش‌ها در جامعه، کنش‌های اشتباه مسوولان است 

مجید پورفخار دانشجوی جامعه‌شناسی واحد تهران مرکزی گفت: در پیش فرض های گفت و گو فعلا مشکل داریم البته خود گفت وگو یک هدف است ولو اینکه به نتیجه هم نرسد.

وی ادامه داد: ما باید روی خودمان کار کنیم که شنونده خوبی باشیم اگر ما دانشگاهیان این مهم را درنظر نگیریم در لایه های بعدی جامعه هم رعایت نمی‌شود.

دانشجوی جامعه‌شناسی واحد تهران مرکزی با تاکید بر اینکه خیلی از واکنش‌های جامعه به کنش اشتباه مسوول بازمی‌گردد، افزود: باید در حوزه حجاب حرف همه شنیده شود آیا رسانه ای این کار را کرده؟ از شنیدن، آنالیز و نتیجه به دست می آید.

پورفخار گفت: آموزه های دینی و ائمه نیز گفت و گو و منطق را به ما یاد می‌دهند بنابراین نباید قضاوت کنیم و کنار هم آنقدر گفت وگو کنیم تا به نتیجه برسیم در گفت وگو هم باید ظرفیت بسیار بالایی داشته باشیم و طرف را تخطئه نکنیم و برچسب بزنیم.

فریبا فضایی علمداری دانشجوی روانشناسی تربیتی واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: افراد اگر احساس سرزنش در جامعه کنند شروع به دفاع از خود می‌کنند که باعث ایجاد درگیری میشود و نه تنها صمیمیت ایجاد نمی‌شود بلکه قهر ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به گفت وگو و پذیرش و احترام متقابل داریم، افزود:  راه های ایجاد صمیمیت حتما از مسیر گفت وگو می‌گذرد ضمن اینکه اعتماد و احترام متقابل و گفت وگو درباره تفاوت‌ها، صمیمیت را ایجاد می‌کند.

ویدا شهدادیان؛ دانشجوی دکتری روانشناسی واحد تهران مرکزی گفت: ما برای رشد و تحول نیازمند نقد هستیم اما از طرفی باید به نقد منصفانه هم توجه کنیم و اجازه بدهیم نقدها در فضای دوستانه و منصفانه مطرح شود.

وی ادامه داد: تقویم زمان بندی جلسات خانه گفت‌وگو به صورت منظم به ما اعلام شود و از این جلسات نتیجه گیری شود و موضوعات حتما مسائل روز کشور باشند.

حمید عبدالهی؛ دانشجوی جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی ایران واحد علوم و تحقیقات هم گفت: چرا فقط دانشگاه باید خانه گفت‌وگو باشد؟ آیا جامعه نباید خانه گفت‌وگو شود؟ خیلی مسایل ما به دلیل همین مرزبندی است.

وی ادامه داد: تکثر در صورتی که در مسیر خود قرار نگیرد تبدیل به اعتراض می‌شود و گفت‌وگو یک محور با عنوان «فصل مشترک» دارد و فصل مشترک این است آیا به طور مثال حاضرید راجع به حجاب حرف بزنیم و بعد نتیجه بگیریم؟

کتابچه طرح «دانشگاه؛خانه گفت‌وگو» تدوین و چاپ می‌شود

مدیرکل ارتباطات اجتماعی و فراسازمانی دانشگاه آزاد اسلامی هم اظهار کرد: دانشگاه در منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی تک ساحتی و تک بعدی نیست و صرفا به آموزش و پژوهش ختم نمی‌شود بلکه تربیت قوه عاقله جامعه به دانشگاه‌ها و بدنه نخبگانی تاکید شده و از رسالت‌های دانشگاه و مراکز علمی کشور است.

ابوالفضل یداللهی‌اصلان ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی هم به تبع رسالت خود به این مهم رسیده که دانشگاه باید اثرگذار در حل مسائل کشور باشد و یکی از مسیرها کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه‌‎هاست.

وی با اعلام اینکه کتابچه طرح«دانشگاه؛خانه گفت‌وگو» برای بهره برداری مجامع علمی و نهادهای حکمرانی تدوین و چاپ می‌شود افزود: برای گفت‌وگو باید به فهم مشترک هم برسیم و برای شکل گیری این مفاهمه از قدرت "نطق و ناطق بودن انسان" که فصل بین حیوان و انسان است بایستی بهره برد. لذا مجال استفاده از این موهبت الهی در جهت جدال احسن در این نشست‌ها و گعده‌ها فراهم می شود.

یداللهی‌اصلان تصریح کرد: آنچه مطلوب امروز جامعه هست برگزاری این جلسات است و هدف اصلی این از اجرای این طرح خود گفت‌وگو بوده در کنار این مهم چه بهتر که یک موضوع تخصصی از نظام مسائل هم مباحثه شود.وی با تأکید بر اینکه کمیته علمی خانه گفت‌وگو باید شکل بگیرد،خاطرنشان کرد: از آنجایی که می‌خواهیم روش‌مند صحبت کنیم و خارج از موضوع وارد نشویم بنابراین یک چهارچوب در بحث انتخاب موضوع باید داشته باشیم که قطعا در کمیته علمی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و این کمیته را با استفاده از ظرفیت شرکت کنندگان در ای نشستها تشکیل خواهیم داد.

انتهای پیام /

کد خبر: 1194060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =